Burası Yunan belediyesi mi?

Bugün yüksek müsaadenizle biraz Mahmudiye’den ve ilçede yaşanan ilginç, üzücü, rahatsız edici gelişmelerden bahsedeceğim.

6 Nisan 2021 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Bugün yüksek müsaadenizle biraz Mahmudiye’den ve ilçede yaşanan ilginç, üzücü, rahatsız edici gelişmelerden bahsedeceğim.
 
Malumunuz Mahmudiye köklü bir geçmişi olan ve özellikle Atçılık konusunda Türkiye’nin parmakla gösterilen nadide bir ilçesi.
 
Hatta şöyle düşünün Osmanlı Devleti yaklaşık 200 yıl önce onca geniş sınırlar içinde ilk modern harasını Mahmudiye’de açıyor.
 
Ancak Mahmudiye sanki birileri tarafından özellikle cezalandırılıyor gibi başta Atçılık olmak üzere pek çok meziyetinden mahrum bırakılıyor.
 
İlçede Türkiye Jokey Kulübüne ait 1753 dekarlık devasa bir alan var.
Yıllar önce ilçeye ulusal yarışlara ev sahipliği yapabilecek nitelikte bir hipodrom yapıldı.
Üstelik yarışların yapıldığı bazı noktalardan daha çeşitli pistleri ve donatıları inşa edildi.
Ancak beklenen ulusal yarışlar bir türlü yapılmadı.
Sonradan kurulan Diyarbakır’da bile yarışlar başladı ama Mahmudiye’de başlamadı.
 
2013 yılında 10 milyon TL değerinde yatırımla bir Türkiye’nin en büyük At Hastanesi yapıldı.
Şu an atıl durumda.
 
Daha önce TİGEM tarafından ilçede yapılan satışlar Karacabey’e verildi.
 
İlçede yaklaşık 2500 yarış atı var. Dereceler almış bu atların idman ihtiyaçları bulunuyor.
Bunun için ilçede bulunan hipodrom pistleri atıl durmasın ve siyasette karışmasın diye Atçılar Derneği kuruluyor ve TJK’dan idman yapmak için yer istiyor. Ama ne yazık ki bu talep kabul görmüyor.
 
Hadi devam edelim. Sadece Atçılık ile sınırlı kalmasın.
 
İlçede Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ve tarihi niteliği olan Ormantepe mesire alanları var. Kapısına kilit vurulmuş, virane bir halde. Mahmudiye Belediyesi bu alanı biz işletelim, bakalım, onaralım diyor.
Maalesef bu talep de kabul görmüyor.
 
Eskiden ilçe hastanesi olarak hizmet veren ve şu an kullanılmayan boş bir hastane binası var. Yine her tarafı yıkık, virane bir halde bulunuyor. Mahmudiye Belediyesi kamu malı diyerek bina camlarını bile sac ile kaplıyor. Hatta böyle boş duracağına Yaşlı Bakım Evi/Huzurevi olarak değerlendirelim istiyor. Özel sektörden yatırımcı dahi buluyor. Ama bina talebi de kabul olmuyor.
 
İlçenin 18 Eylül Stadyumu var. Geçmiş dönemde 2 yıllığına belediyeye veriliyor. O dönem Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 130 kamyon verimli toprak getiriliyor ve zemin çimlendiriliyor. Belediye sahanın yer altı sulama sistemini bile döşüyor. Stat tribünleri ise zaten geçmişte Ziraat Odası Başkanı iken bizzat İshak Gündoğan tarafından yaptırılmış.
Sonra ne hikmetse Belediye’ye kullanım hakkı yenilenmiyor. Stat kullanılmaz ve bakımsız bir hale geliyor. Belediye tarafından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne bakımını biz yapalım ve ortak kullanalım teklifi bile yapılıyor ama nafile… Talep kabul görmüyor.
 
Mahmudiyespor sporcuları Belediye tarafından tahsis edilen araçla idmanlarını Eskişehir’e gelerek bir halı sahada yapıyor.
 
Bu durumu yaşayan birisi ne der? Nasıl sitem eder?
Geçtiğimiz haftalarda Mahmudiye’de görüştüğümüz Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan da işte bu sebepler ile haklı bir serzenişte bulunuyor.
 
Biz Yunan Belediyesi miyiz? Biz de Türkiye Cumhuriyeti Belediyesi olarak vatandaşa hizmet veriyoruz ama ne Çevre Şehircilik ne de diğer bakanlıklardan tek destek görmedik diyor.
 
Yaşananlara bakınca destek görmese neyse ama keşke köstek olunmasaydı diyeceğimiz bu üzücü gelişmeleri basit bir ihmal, bürokrasinin azizliği ya da kötü bir tesadüf olarak değerlendirmek mümkün müdür?
 
Bence Eskişehir ve engelleme diye başlayan sohbetlere Mahmudiye’yi de ekleyin. Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Andre 6 Nisan 2021 22:32

Eskişehir in 3 belediyesi ne iş yapar merak ediyorum

2 3 Cevap Yaz
Baydur 6 Nisan 2021 14:20

Büyük şehir belediyesi ne iş yapıyor çok merak ettim!

7 8 Cevap Yaz
Vatandaş 6 Nisan 2021 12:44

Eskişehir ve Mahmudiye nin kaybetti ği tek nokta bilinçsiz şekilde oy kullanması hizmet ve bakım istiyorsan iktidara güvenmek zorundasın en azından belediye seçimlerinde

11 7 Cevap Yaz
Doğru mu anladım ?

Öyleyse esentepe, sütlüce, yeşiltepe, emek, 71 evler mahalleside bilinçsiz oy kullanıyor öyle mi ?

3 10
Es esli 6 Nisan 2021 10:48

Belediyecilik ideolojik bir oy verme sistemi değil Mahmudiye bunu anlamamış ve CHP'nin güdümünde daha çok bekler

10 11 Cevap Yaz
Nasıl ya ?

Bu nasıl talihsiz bir açıklamadır ? Belediyecilik madem ideolojik bir oy verme sistemi değil, öyleyse belediye yönetimi seçerken akp veya mhp ye ideolojik olarak oy verenleri hangi kefeye koyacaz ? Nasıl bir zihniyetiniz var ? Hayret kere hayret...

4 9
Yanlış düşünüyorsunuz

Herkes istediği kişi ve ideolojiye oy verebilir. Kimse kimseye bu konuda yanlış yaptı diyemez. Fakat siz beni seçmediniz, benden size hizmet falan yok demek, dahası kendisine oy vermeyen insanların sorunlarına kulak tıkamakta demokratik değildir. Asıl ideolojik davranış budur. Bu davranış tehlikelidir ve toplumda kutuplaşmayı getirir. Son yıllarda bu ideolojik kutuplaşmayı zaten tüm toplum iliklerine kadar hissediyor. İdeolojisi ne istiyorsa ona göre davranan ayrımcı kişiler yüzünden bugün memleket tamamen kutuplaşmış durumda. Hiç bir şehirde insanların alacağı hizmetleri, şehirlerin menfaatleri ve gelişimi, bir avuç zümrenin ideolojisi uğruna engellenmemeli. Bunu tüm partileri katarak söylüyorum...

1 9
Çok mu ? 6 Nisan 2021 09:33

Yahu soner bey, sizin yaptığınızda haber mi ? Bu ülkede, işine gelmeyen birileri anayasayı, hukuku ve mahkemeleri bile tanımıyor. Daha beteri, alt mahkeme üst mahkemenin verdiği kararı tanımıyor, rest çekiyor Mahmudiyeyi tanımamışlar çok mu ?

6 9 Cevap Yaz
Hamit 6 Nisan 2021 09:27

Bir hükümet, nasıl olurda bir ilçe belediyesine soyut bir varlık gibi davranır ? Hayal ürünü değil yahu koskoca mahmudiye ilçesi

9 7 Cevap Yaz
Anıl 6 Nisan 2021 09:24

İşte bunlar hep muhalefet belediyesi olmanın sonuçları. Benden isen sorun yok, değilsen tanımayız bile diyorlar

9 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi