Buradan geri dönüş yok

Bu saatten sonra taraftar, esen yelden uçan kuştan bile yönetimi sorumlu tutar. Yöneticilerimizin görmesi gereken acı bir gerçek var; buradan geri dönüş yok.

16 Eylül 2019 08:40
A
a
Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor zorlu Altınordu deplasmanında bir anda dağıldı ve maçı 4 – 1 kaybetti. Maçın teknik analizini yapmak haddimi aşmak olur. Zaten sahaya yansıyan kötü performansımızın sebebinin saha dışı faktörler olduğunun hepimiz bilincindeyiz.

Eskişehirspor'a gönül veren herkes, takımının başarılarını kutlamayı çok ama çok özledi. Lig başlayalı 4 hafta geçti ve sadece bir puan alabildik. Üstelik 6 puan ceza aldığımız için şu anda eksi 5 puandayız. Futbolcu kadrosuna baktığımız zaman bu takımın küme düşeceğini hiç zannetmiyoruz. Fakat yönetim zaafiyetleri belimizi büküyor.

Biz gazeteciler siyasetçiler tarafından da, kulüp yöneticileri tarafından da pek sevilmeyiz. Çünkü işimiz eleştirmektir. Fakat – bir kaç münferid hâdise dışında – yaptığımız eleştiriler gayet usturuplu olur. Oysa taraftarın eleştirisi farklı olur. Şimdi nicedir yönetimden desteğini çeken, ancak yine de sessiz kalmayı tercih eden taraftarımız, tutum değiştirdi. Kimse taraftarın eleştirilerinin, biz gazetecilerinki kadar 'seviyeli' olmasını beklemesin.

Bu saatten sonra taraftar, esen yelden uçan kuştan bile yönetimi sorumlu tutar. Yöneticilerimizin görmesi gereken acı bir gerçek var; buradan geri dönüş yok. Eninde sonunda istifa etmek zorunda kalacaklar. Bu işi ne kadar erkene alırlarsa, kendileri hakkında o kadar hayırlı olur. Hem Eskişehirspor'un önü açılmış olur, hem de yöneticilerimiz gereksiz yere kendilerini daha fazla yıpratmamış olurlar...

 

Huzur ittifakı geliyor

Eski Başbakanlarımızdan Ahmet Davutoğlu, bir dönem Genel Başkanlığını yürüttü AK Parti'den istifa etti. Bu beklenen bir neticeydi. Çünkü Sayın Davutoğlu nicedir mevcut Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı sert bir şekilde eleştiriyordu. Hatta bu eleştiriler o kadar rahatsız edici seviyeye ulaşmıştı ki, 'Kesin ihraç' talebiyle parti içerisinde bir soruşturmaya uğramıştı. Muhtemelen Davutoğlu "Siz beni kovmadınız, ben istifa ettim" demek için soruşturmanın sonucunu beklememiş.

Davutoğlu'nun istifasını hiç bir televizyon kanalı veremedi. Bir zamanların istediği televizyona çıkan Başbakanını hatırlayınca tuhaf hissettim kendimi. Siyaset böyle bir şey işte. Bugün canının istediği televizyona çıkan siyasetçiler ibret almalı...

Şimdi Davutoğlu'nun istifasını iki açıdan değerlendirebiliriz. Birincisi Davutoğlu'nun eleştirilerinde haklı olup olmadığı, diğeri de kuracağı yeni partinin başarılı olup olmayacağı. Ben Sayın Davutoğlu'nun AK Parti'ye yaptığı eleştirilerde haklılık payı buluyorum, fakat kuracağı partinin başarılı olacağını düşünmüyorum. Yapılan araştırmalar muhtemelen adı Yeni Yol Partisi olacak partisinin yüzde 1 buçuk civarında oy alacağını gösteriyor. Öte yandan Ali Babacan'ın kuracağı partinin oy oranı yüzde 6 buçuk olacak. Bu durumda bu iki partinin, Saadet Partisi'ni de alarak 'Huzur İttifakı' adında yeni bir oluşum kuracakları da konuşuluyor. Hattâ İYİ Parti'nin de buraya katılması olası...

Anlaşılan Türk siyaseti, Cumhur ve Millet ittifakından sonra, bir de Huzur ittifakıyla tanışacak...

 

Sivrihisar Atatürk'ün izinde

Bu sene 4'üncüsü düzenlenen Sivrihisar Hava Gösterileri, yine renkli görüntülere sahne oldu. Öncelikle başta Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü olmak üzere bu organizasyonda emeği geçenleri tebrik ederiz. Sivrihisar her yıl daha çok tanınan bir ilçemiz. Hava gösterilerinin de bu işte önemli payı var.

İlk profesyonel kadın akrobasi pilotu olan Semin Öztürk Şener'in çift kanatlı kırmızı uçağıyla yaptığı gösterileri, nefesimiz tutularak takip ettik. Bu arada bir pilot olan Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli de bir uçuş gerçekleştirdi. Bir dönem Hava Kuvvetlerimizde de kullanılan Amerikan Masteng uçağına binen Pakdemirli, havacılığımız adına önemli tesbitlerde de bulundu. Çok sayıda sivil pilota ihtiyaç duyduğumuzu ancak az sayıda pilot yetiştirdiğimizi belirten Pakdemirli, hükumetin bu konuda bazı adımlar atacağını da hissettirmiş oldu.

Bu arada Kocaeli'den gelen pilotlar Esra Peköz ve Kadir Gürkan çifti de, evlilikleri öncesinde çok sevdikleri uçakların önünde fotoğraf çektirdiler.

Sivil havacılıkdaki ilerleme, bir toplumun gelişmişlik göstergelerinden biri. Pakdemirli'nin de hatırlattığı gibi istikbalimiz göklerde... Atatürk'ün izinden giderek, havacılığımızı daha da geliştirmeliyiz. Sivrihisar bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi