Bu Olay Mutlaka Aydınlatılmalı

Geçtiğimiz hafta Mihalıççık ilçemizde elim bir olay yaşandı. İlçe merkezinde gören herkesi sarsan bir köpek katliamı yaşandı.

25 Nisan 2022 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz hafta Mihalıççık ilçemizde elim bir olay yaşandı.
İlçe merkezinde gören herkesi sarsan bir köpek katliamı yaşandı.
Esnaf ve vatandaşların beslediği, bazıları küpeli yani kısırlaştırılmış olan masum canlar ateşli silahla öldürüldü.
 
Olaydan sonra paylaşılan, sosyal medyaya düşen fotoğraflarda bu canların Mihalıççık Belediyesi’ne ait bir araçla toplandığı ve cansız bedenlerin araç kasasında yer aldığı fotoğraflarda vardı.
Haliyle tepkiler ve şüpheler Belediye'ye ve başkan Haydar Çorum üzerine yoğunlaştı.
 
Kısa süre içinde İlçe emniyet, kaymakamlık, Eskişehir Valiliği dahil olmak bu katliamla ilgili hemen her kuruma bilgi geçildi ve şikayetçi olundu.
Olayın ardından Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ile telefonla görüştüm.
Başkan Bey olayla ilgili belediyenin ve belediye çalışanlarının bir dahli olmadığını, köpeklerin başkası tarafından öldürüldüğünü ve belediyenin sadece ölen köpekleri almak üzere oraya gittiğini söyledi. Hatta olayla ilgili polis raporu tutulduğunu ve emniyet müdürlüğünü bilgilendirdiğini de ifade etti.
Köpeklerin bir kaç kez koyun sürüsüne daldığını ve koyunları telef ettiğini ifade ederek bundan dolayı şikayetler olduğunu ve aslında köpeklerin toplanarak ertesi gün Odunpazarı Belediyesi barınağa götürüleceğini ama gecesinde böyle elim bir olay yaşandığını söyledi.
Başkan Çorum kendisinin de yaşananlar için çok üzgün olduğunu, köpekleri çok sevdiğini ve onları beslemek için her ay 4 ton mama aldıklarını dahi belirtti.
Ama, fakat, lakin ...
Olaydan sonra hem ilçeden arayan, hem sosyal medyadan paylaşım yapanların iddiaları durumu daha da vahim bir hale bürüdü.
Bizim 5 köpek diye bildiğimiz katliamda 19 köpeğin öldürüldüğü iddia edildi.
Üstelik görgü şahitleri belediye çalışanlarının elinde tüfekle meskun mahal içinde bunu yaptığını, kendilerine itiraz edenlerin üstüne yürüdüklerini iddia ettiler.
Hayvanseverler emniyet ve kaymakamlık dahil ilgili kurumlara Belediyenin değil kendilerinin bilgi vererek şikayetçi olduklarını paylaştılar.
Hatta iddiaya göre belediye yetkilerinin olay esnasında haberdar edildiği ve vatandaştan gelen talep doğrultusunda hareket ediyoruz diye cevap aldıklarını iddia edenlerde var.
Olaydan sonra ilçeye giden hayvanseverlerin çöp konteynırı içinde ölmüş ve iç organları yenmiş köpek cesedine bile rastladıklarını gördüm.
 
Yani nereden bakarsanız bakın vahim olduğu kadar ivedilikle aydınlatılması ve sorumluların hesap vermesi gereken bir olayla karşı karşıyayız.
 
Münferit bir katliam mı? Bir komplo mu düzenlendi?  Belediye veya başka bir kurum mu yaptı? Bilmediğimiz başka bir şey mi var bu iş netleşmeli.
 
Kaldı ki olay sadece masum canların katliamı ile sınırlı değil. Meskun mahal içinde rahatça ateşli silah kullanılmasının da büyük bir suç olduğunu hatırlatmak isterim.
 
Konu hem insani, vicdani hem de asayiş açısından daha vahim bir hale gelmemeli.
 
İlçedeki mobeseler, güvenlik kameraları zaten emniyet tarafından incelemeye alınmış. Umarım en kısa sürede olay netleşir. Hem failler bulunur ve cezası kesilir hem de ilgisi olmayanlar zan altında kalmaktan kurtulur.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
26lı 25 Nisan 2022 09:48

Bizim memlekette kanunların ve yasaların uygulanma sorunu var malesef. İlçe belediyeleri sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi, kısırlaştırması ve rehabilitesinden sorumlu. Fakat bugün en iyi diye parmakla gösterilen belediyeler bile bu konuda skandallar ile anılıyorlar. Mesela bugün bir sokak köpeğini belediyeye şikayet ettiğinizde, siz hayvanı tutun bekletin biz gelip alalım yoksa gelip almayız diyorlar. Böyle sorumluluğa can kurban... Peki polisi aradığınızda hiç size diyor mu, siz hırsızı yakalayın tutun ben gelip alayım diye ?

0 1 Cevap Yaz
FAHRETTİN 25 Nisan 2022 09:29

Bu mübarek ramazan ayında bu hayvanları katleden vicdansızlar, inşallah kadir gecesine bile erişemeden bağıra bağıra, feryat figan halde can verirler.. Zira bu dünyanın ötesinde, herhangi bir hayvan cennete alınmayacağı için hakkı ödenmez der, yüce kitabımızda.. Yine inşallah bu katliamı yapanların öte tarafta hesabı çetin geçer

0 2 Cevap Yaz
Çetin 25 Nisan 2022 09:19

Ne insanların nede köpeklerin zarar görmesini istemem ama sokak köpekleri için, şu an ülke genelinde bir cadı avı başlatılmış durumda maalesef. Bu duruma gelmenin sebebi üzerinde yoğunlaşmak daha mantıklı bence. Zaten vicdanı ve Allah korkusu olan herhangi bir insan, ben müslümanım diyen bir insan her hangi bir canlıyı öldürmez. Evet köpeklerin bu saldırganlık ile sokaklarda dolaşması herkes için tehlike oluşturur. Burada işini yapmayanlara, sorumluluğunun gereğini yerine getirmeyenlerede hesap sormak gerekir. Yok öyle biz zaten o köpekleri toplayacaktık, ben onlara mama almıştım falan diye geçiştirmek. Memleket genelinde, ne insanların nede hayvanların canı yanmadan, canını yitirmesine müsade etmeden, bu sorun derhal çözüme kavuşmalı. Aksi halde ortalık karışacak !

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi