Bu mesajı sakın açmayın!

Serkan Açıkgöz yazdı

2 Temmuz 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Merhaba sevgili okurlarım,bu haftaki makaleme çok önemli bir uyarıyla başlamak istiyorum. Hızla yayılan virüs mesajı size gelirse sakın açmayın, linki sakın tıklamayın.Türkiye'nin kişisel bakım marketi ‘Gratis’ adını kullanan virüs kullanıcıları çileden çıkardı.Virüslü mesajda 1.250 TL değerinde kupon kazandığınız ifade ediliyor ve linke tıkladığınız andatelefonunuza çok tehlikeli bir virüs bulaşıyor. Virüs kişi listenizdeki herkese otomatik bir şekilde aynı mesajı gönderiyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan şirket, kanuni işlem başlattıklarını ifade etti.‘Gratis’ adı kullanılarak gönderilen mesajlara dikkat. Son günlerde sıkça karşılaşılan bu mesajlar aslında virüs kullanılarak yapılıyor.Linke tıkladığınız andan itibaren virüs telefonunuzu tamamen sarıyor.Ardındankişi listenizdeki herkese otomatik bir şekilde aynı mesajıgönderiyor. Sizden gönderilmiş gibi duran bu mesajdaki bağlantı linkini tıklayan arkadaşlarınızda aynı tehditle karşı karşıya kalıyor.
***
Laptop hırsızlarına kötü haber
Lüks otomobillerde de bulunan uzaktan kilitleme, uzaktan format atma gibi özellikler dizüstü bilgisayarlar için de geliyor.Laptop hırsızlığını bir alışkanlık haline getiren ve geçimini bu yolla sağlayanlara Microsoft’tankötü bir haber geldi. Microsoft'un aldığı yeni patent, hırsızların cihazları çalmadan önce iki kez düşünmesini gerektirecek!Microsoft dizüstü bilgisayarları hırsızlığa karşı korumak için uzaktan kilitleme ve formatlama özelliklerinin patentini alıyor.Buna benzer bir güvenlik teknolojisi birçok yeni akıllı telefonda zaten bulunuyor.
***
2 milyar kullanıcısı var
Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook'un 2 milyar kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Zuckerberg şunları söyledi:“Facebook 2 milyar kullanıcıya ulaştı. Dünyayı birleştiren bir ilerleme kaydediyoruz ve şimdi de dünyayı birbirine yakınlaştıralım. Bu yolculukta sizlerle birlikte olmak bir onurdur."
***
ABD’den Türk Hacker’a teşekkür
Duyduklarınıza inanın lütfen. Koskoca ABD kalktı Türk hacker Kürşat Oğuzhan’ı kutladı. Savunma Bakanlığı'na bağlı Ulusal Güvenlik Ajansı, geçtiğimiz aylarda web sunucularında kritik seviyeli güvenlik açığını tespit eden beyaz şapkalı Türk hacker Kürşat Oğuzhan Akıncı'ya teşekkürlerini iletti. Güvenlik açığını 4 ay sonra kapatan Ulusal Güvenlik Ajansı ayrıca Türk hackerdan açığın kapatıldığına ilişkin onay talebinde bulundu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi