Ahmet Ataç 15 02 2024

Bu kez sözler tutulsun

AK Parti'nin kırsal ilçelerden sorumlu olan Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir'in nicedir beklediği bazı şehirler arası yollarda olumlu gelişmeler olduğunu kaydetti. Doğrusu AK Parti cenahından uzun süredir yatırım konusunda iyi bir haber alamamıştık; özlemişiz...

27 Aralık 2021 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir

AK Parti'nin kırsal ilçelerden sorumlu olan Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir'in nicedir beklediği bazı şehirler arası yollarda olumlu gelişmeler olduğunu kaydetti. Doğrusu AK Parti cenahından uzun süredir yatırım konusunda iyi bir haber alamamıştık; özlemişiz...

AK Partili Emine Nur Günay, kamuoyunda 'Ölüm Yolları' olarak adlandırılan 4 güzergahtan Çevre Yolu hâriç 3'ü hakkında gelişme olduğunu belirtti. Bunlar (Önem sırasına göre yazıyorum) Alpu Yolu, Kırka Yolu ve Sarıcakaya Yolu...

Günay'ın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaya göre Alpu – Mihalıççık Yolu'nun projelerinin nihayet bittiğini öğrendik. Sayın Günal söz konusu yolun 2022 bütçesine alınması için teklifte bulunacaklarını da sözlerine ekledi. Umarız 85 kilometrelik bu yol yatırım bütçesine alınır ve ilk kazmalar vurulur. Tabii bu arada yol ne zaman biter bilemiyoruz. Ancak – zahmet olmuş – AK Partili vekillerimizin böyle bir teklifte bulunması bile bizleri sevindirdi. Gözlerimiz yaşardı doğrusu. Sayın Günay'ın açıklamalarına göre 40 kilometrelik Eskişehir – Alpu yolu da 2022 yılı içinde hızlandırılacakmış. 2023 yılında bitmesi umut edilen bu yol için yetkililerimize teşekkürn edreriz. Umarız başka geçikmeler olmaz ve yollarımız bir an evvel bitirilir.

Emine Nur Günay ayrıca Kırka yolu hakkında da açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 130 kilometre olan Afyon -Eskişehir hattında da bölünmüş olmayan yolların projelerinin bitirileceğini kaydeden Günay, bu yolların da 2022 yatırım programına alınması için teklif vereceklerini belirtti.

Bu arada bazı hukuki süreçlere takılan Sarıcakay Yolu'nun da 2022'de büyük bir bölümünün bitirileceği, yolun 2023'te tamamlanacağı vurgulandı.

Normal şartlar altında bu tarz açıklamaları 'Müjde' olarak nitelendirir, hükûmet partisini kutlar ve teşekkür ederdik. Ancak burası Eskişehir; ne zaman seçim atmosferine gitsek, "Müjdemizi isteriz!" diyen bir hükûmet yetkilisiyle karşılaşıyoruz. Sonra bir güzel kendi kendimize sevinip, daha sonrada sukutuhayale uğruyoruz. Açıkçası AK Partili dostlarımız bize yoğurdu üfleyerek yemesini öğrettiler. İnşallah bu kez verilen sözler tutulur.

 

Türk aşısı piyasada

Sağlık Bakanı Fahreddin Koca, omikron olarak bilinen yeni covid 19 varyantkının hızla yayıldığını, toplam vakaların yüzde 10'unu oluşturduğunu belirtti. Fahrettin Koca omicronun özellikle kalabalık şehirlerde daha hızlı yaygınlaştığını belirtti ve Eskişehir de o kalabalık şehirler arasında. Bu haber elbette kötü haber. İyi haber ise omicron varyantının diğerlerinden daha öldürücü olmaması. Yetkililer ve bilimadamları maske – mesafe ve hijyen önlemlerine devam etmenin yeterli olacağını vurguluyor ve 3'üncü doz aşının yapılmasının önemine işaret ediyor.

Bir güzel haber de geçtiğimiz günlerde Turcovac yerli aşının üretiminden geldi. Acil kullanma izni alan Türk bilimadamlarını kutlarız. Turcovac dünya üzerindeki 9'uncu aşı oldu. Gerçi yaz aylarının başındaki aşı sıkıntısını yaşamıyoruz. Ancak geleceğin ne getireceği belli olmaz. Bir bakarsınız – Allah saklasın elbette – covid 19'un çok daha ölümcül bir mutasyonu ortaya çıkar ve Almanlar veya Çinliler önce kendi milletlerini aşılamaya karar verir. Dolayısıyla Torcovac'ın gelmesi çok önemli bir gelişme oldu.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sese 27 Aralık 2021 11:43

CHP'li belediyelerin bu şehirde çalışması ve hizmet etmesi için ne gerekli acaba

6 5 Cevap Yaz
Vatandaş 27 Aralık 2021 11:43

Bizim belediyeler de halkına verdiği sözleri tutup hizmet etse fena olmazdı

6 5 Cevap Yaz
Hasan erdoğdu 27 Aralık 2021 11:24

Aslında karşılaştırmak hoş değilde kullanmadığım , bana hatta toplumun çok çok büyük bölümüne hitap etmediniğini düşündüğüm senfoni orkestrasına benim vergilerimle finans ediyorsunuz. Sen ben bizim oğlan hayat çok güzel. Acil ve hayati işler beklemede. Böyle olunca kullanmadığım köprünün diye başlayamazsınız , başlamamalısınız...

6 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi