Bu hatanın izahı yok!

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, koronavirüs kapan ve sınava giren öğrencilerle ilgili açıklama yaptı

1 Temmuz 2020 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, koronavirüs kapan ve sınava giren öğrencilerle ilgili açıklama yaptı. Alkan bu durumun sınavda görev alan personele son dakikada haber verilmesini eleştirdi. Alkan Türkiye'nin yarım yüzyıllık bir merkezi sınav sistemi deneyimi olduğunu hatırlatarak, yapılan hatanın izahının mümkün olmadığını söyledi. Elbette hastalık kapan gençlerimiz de sınava girecek. Zaten şu salgın sırasında hastalık kapanlara ikinci sınıf insan muamelesi yapılması beni çok rahatsız etti. Yanlış anlamayın bu konuda hükûmetin bir kabahati yok. Toplum olarak bizler kendi içimizdeki hastalara kötü davrandık. Netice itibarıyla gençler de sınava girecektir. Ancak bu durumun kontrol altında olması, sınav personelinin de konu hakkında bilgilendirilmesi gerekirdi. Özetlemek gerekirse Sayın Faik Alkan'a kelimesi kelimesine katıldığımı belirtmeliyim.

 

Daha iyisini siz yapın 

Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmaya verdiği önemi biliyoruz. Belediye yetkilileri nicedir Üretici Pazarı Geliştirme Projesi üzerinde çalışıyor. Aslında bu projeye kamuoyunun yeteri kadar öem vermediğini görüyorum. Tabii burada kabahatin bir kısmını da gazeteci olarak kendi üstüme alıyorum. Ancak politikacıların da konu hakkında açıklamalar yapması, projenin üzerinde fikir beyan etmesi gerekirdi. Maalesef bizde siyaset sen – ben çekişmeleri üzerine yapılıyor.

Her neyse... Malıç'ta geçen sene hizlmete açılan tesislerde pek çok kadınımız çalışıyor. Meyve kurutma tesisleri ve gıda hazırlama tesisleri ürünlerini Eskişehir'in yanı sıra İstanbul ve İzmir'e de pazarlıyor. Kırsal alanın kalkınması için üretim şart. Bu açıdan büyükşehir belediyesinin çalışmalarını önemsiyorum."Efendim Büyükşehir de ne yapıyormuş? Yaptıkları yetersizdir" diyenlere saygı duyarım elbette. Ancak onlara da, "Buyrun daha iyisini siz yapın" demek lazım.

 

Federasyon uyuyor mu? 

Eskişehirspor'un onuruyla mücadele etmesi birilerinin zoruna gitti. Şimdi sırf sahaya çıkıp adam gibi top oynadığımız için maruz kalmadığımız hakaret kalmadı. Yani öyle bir durumdayız ki, birileri Eskişehirspor'a hakaret etmek için fırsat kolluyor. Eğer sahaya çıkıp iyi top oynarsak, teşvik pirimi almış oluyoruz. Yok kötü futbol oynarsak, bu kez de şike yapmış oluyoruz öyle mi?

Tabii burada Türkiye Futbol Federasyonu'na da büyük görev düşüyor. Futbolu futbol gibi oynayan bir takıma edilen hakaretler karşısında TFF'nin harekete geçmesi lazım. Eskişehirspor'a ceza kesmek için bahane arayanlar, bize atılan iftiraların da hesabını sormalı. Nihat Özdemir Saray'ın değil sahanın adamı olduğunu göstermeli.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yaverören 1 Temmuz 2020 13:41

Kerem Bey lütfen ilgili Belediyeye veya hangi kurum ilgileniyorsa iletir misiniz? Yaverören köyünde sivrisinek nedeniyle dışarı çıkılmayacak dereceye gelinmiştir. Bizim çocuğun gözünü şişirmişler. COVID-19 ile mücadele kapsamında bile değerlendirilebilinir bu sıkıntı. Buraya yazmaya ben çekinmedim umarım ilgililer de bu ilaçlamayı yapmaktan çekinmezler....

1 3 Cevap Yaz
mmduh 1 Temmuz 2020 11:30

Bakışınız tepeden inme olunca, gerçeğin tabana ulaşmasına konulan ambargo dluyor tüm rafifetleri kendinize saklayınca millete susmak terbiyesi düşüyor!

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi