Bu bisiklet çok özel

Serkan Açıkgöz yazdı

15 Ekim 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Herkese merhabalar… Bu hafta da teknoloji cephesinden en yeni gelişmelerle sizlerleyim. Hadi gelin % 100 yerli polis bisikleti ile başlayalım bu haftaki makalemize.Dünyanın ilk akıllı polis bisikletini biz icat ettik. Biz diyorum çünkü Türk firması olan Ekin Teknoloji mühendislerinin geliştirdiği bir bisiklet.Tamamen yerli olan akıllı polis bisikleti “Ekin Bike Patrol” GITEX Fuarı’nda beğeni topladı.Dubai’de gerçekleştirilen GITEX Teknoloji Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından firmaların yeni ürünleri yer aldı. Bunların arasında en dikkat çekenlerinden bir tanesi ise tamamen Türk yapımı ve dünyanın ilk akıllı polis bisikleti olan “Ekin Bike Patrol” oldu.Ekin Bike Patrol’u türünün tek örneği kılan birçok özelliği var. Mesela bunlardan bazıları; Bisiklet hareket halindeyken plakaları tanıyabiliyor ve park ihlali yapan araçları tespit edebiliyor. Üstelik bisiklete bu yetenekleri kazandıran elektronik donanım dakikalar içerisinde başka araçlara damonte edilebiliyor.A Design Awards ve StevieAwards gibi dünyaca ünlü tasarım yarışmalarında ödüller alan“Ekin Bike Patrol”, 12 Ekim tarihine kadar fuarda sergilenmeye devam edecek.
 
Facebook: Sipariş alıyoruz
 
Daha önceki makalelerimde de bahsettiğim Facebook’un yemek servisine başlayacağı yönündeki duyumlar gerçeğe dönüşüyor. Sosyal medya devi Facebook, ABD'de yemek siparişi alma hizmetine başlayacağını duyurdu.Facebook, yemek siparişi alma hizmetine başlayacağını duyurdu duyurmasına, ancak uygulamanın şimdilik ABD ile sınırlı kalacağıbelirtiliyor.
Facebook'tan yapılan açıklamada, kullanıcıların çevrelerindeki restoranları Facebook üzerinden görebileceği, siparişlerin "eve teslim" veya "restorandan al" seçenekleriyle müşterilere ulaşacağı bildirildi. Açıklamada, kullanıcıların çevrelerindeki restoranlar hakkında arkadaşlarının yorumlarını da okuyabileceği ifade edildi.Peki Facebook bununla neyi amaçlıyor derseniz işte cevabı. Bu yeni hizmet sayesinde Facebook kullanıcılarına daha fazla restoran seçeneğini bir arada sunacakveayrıca kullanıcılarını daha uzun süre kendi sitesinde tutmayı hedefliyor.
Facebook demişken bu önemli konuyu da hatırlatmadan geçmeyeyim. Son zamanlarda Hacker’larFacebook hesaplarımıza göz dikti!Siber güvenlik alanındaki son gelişmelerin yer aldığı McAfeeLabs Tehditler Raporuna göre; Facebook önemli bir siber saldırı platformu haline geldi ve sosyal medyada gözlemlenen yeni zararlı yazılım örneklerinde %67 artış kaydedildi.Raporda özellikle sosyal medyada yapılan siber saldırıların önemli bir oranda artması dikkat çekti. Siz siz olun Facebook, Twitter, Instagram gibi hesaplarınızın şifrelerini hem güvenilir hale getirmeyi unutmayın hem de belirli aralıklarla giriş bilgilerinizi yenileyin.
 

Tesla’yı tercih edenler şokta!
 
Şimdi burada uzun uzun şöyle olmuş böyle olacak yerine kısaca anlatmam gerekirse otomobil devi TeslaModel X araçlarını(11 bin adet) geri çağırdı.Son yıllarda otomotiv sektörüne yön vermeyi başaran bir üretici haline gelen Tesla, yeni ürettiği “Model 3” ile adından söz ettirirken, bazı araçlarını tekrar geri çağırmak zorunda kaldı.2015 yılında Model S’tefarkettiği bir sorun nedeniyle 90 bin aracı geri çağıran otomobil üreticisi, Nisan ayında ise Model S ve Model X serisi 53 bin aracını geri çağırmaya hazırlandığını duyurmuştu.Tesla’nın başlattığı yeni geri çağırma programı ise 28 Ekim 2016 ve 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında üretilen arka koltukları katlanabilir Model X’leri kapsıyor. Tek koltuklu araçlar ise durumdan etkilenmiyor.Sol koltuğa bağlanılan bazı kabloların yanlış ayarlandığını tespit eden otomobil üreticisi, bu durumun koltuğun dik konumda kilitlenmesini engelleyebileceğini ve bu nedenle herhangi bir kaza sırasında koltuğun öne doğru hareket ederek yaralanmalara neden olabileceğini belirtiyor. İşin sevindirici tarafı ise sorunun giderilmesi için kabloların doğru bir şekilde ayarlanması yeterli. Ek bir parça gereksinimine ihtiyaç olmadığını belirten yetkililer, servisin sorunu 10 dakika içerisinde çözeceğini ifade ediyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi