Ahmet Ataç 15 02 2024

Bu araştırma eksik, Kazım Kurt’un yeri yanlış!

Dün, MIH sütunlarında, ‘mevcut belediye başkanlarının oy artışı’ başlıklı bir araştırmayı, siz değerli okurlarımızla paylaşmıştım...

6 Nisan 2019 08:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Dün, MIH sütunlarında, ‘mevcut belediye başkanlarının oy artışı’ başlıklı bir araştırmayı, siz değerli okurlarımızla paylaşmıştım. Araştırma, 100 bini aşan yerleşim yerleri üzerinde yapılmış ve oransal olarak oyunu en çok arttıran 10 belediye başkanı belirlenmiş. Söz konusu araştırmaya göre, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yüzde 9.33’lük oy artışıyla 8’inci sırada yer alıyor.
*
Ancak… Söz konusu araştırmada, 31 Mart yerel seçimlerini doğrudan etkileyen çok önemli bir unsurun dikkate alınmadığını düşünüyorum. Nedir o unsur? İttifaklar!
*
Şöyle detaylandırmak istiyorum…
*
Araştırmada oyunu en çok arttıran, yani birinci sırada konumlandırılan isim, Alanya Belediye Başkanı MHP’li Murat Yücel. Ancak Başkan Yücel, seçime, Cumhur İttifakı çatısı altında girmiş.
*
İkinci sırada yer alan isim, Muratpaşa Belediye Başkanı olan CHP’li Ümit Uysal. Ancak Başkan Uysal, seçime, Millet İttifakı çatısı altında girmiş. 
*
Üçüncü sırada, Çukurova Belediye Başkanı CHP’li Soner Çetin yer alıyor. Ancak Başkan Çetin, seçime, Millet İttifakı çatısı altında girmiş.
*
Dördüncü sırada yer alan isim, Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen. Ancak Başkan Sözen, seçime, Millet İttifakı çatısı altında girmiş.
*
Beşinci sırada, Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Selvitopu yer alıyor. Ancak Başkan Selvitopu, seçime, Millet İttifakı çatısı altında girmiş. 
*
Altıncı sırada yer alan isim, Etimesgut Belediye Başkanı MHP’li Enver Demirel. Ancak Başkan Demirel, seçime, Cumhur İttifakı çatısı altında girmiş.
*
Yedinci sırada, Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü yer alıyor. Ancak Başkan Tütüncü, seçime, Cumhur İttifakı çatısı altında girmiş.
*
Sekizinci sırada yer alan isim, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt. Eskişehirli Başkan Kazım Kurt, seçime, ittifak çatısı altında girmedi! Arkasında tek bir parti vardı; o da Cumhuriyet Halk Partisi. Durum böyle olunca, Kurt; AK Parti’ye, ‘Odunpazarı’nda ısrarla aday çıkaracağım ve CHP’li başkana muhalefet yapacağım’ diyen İYİ Parti’ye, AK Partinin payandalığını yaptığı iddia edilen DSP’ye, Saadet Partisi’ne, Demokrat Parti’ye, Vatan Partisi’ne, Bağımsız Türkiye Partisi’ne, CHP içerisinde yuvalanmış elitlere karşı tek başına mücadele ederek seçimi kazandı.  
*
Dokuzuncu sırada, Tepebaşı Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Ataç yer alıyor. Ancak Başkan Ataç, seçime, Millet İttifakı çatısı altında girmiş. 
*
Onuncu sırada yer alan isim, Süleymanpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ekrem Eşkinat. Ancak Başkan Eşkinat, seçime, Millet İttifakı çatısı altında girmiş; seçime ittifaklı girmesine ve oy oranını arttırmasına rağmen seçimi kaybetmiş!
*
Ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum? Yukarıda okuduğunuz oy oranını en çok arttıran isimler arasında, sadece Kazım Kurt, ittifaksız bir biçimde seçime girmiş, oy oranını arttırmış ve kazanmış. Dahası, pek çok unsurun defansına rağmen, oy oranını arttırmış ve kazanmış. Yani… Kazım Kurt’un yerinin, 8’inci sıra olmadığını net ifadelerle söyleyebilirim. Daha kapsamlı, her etkenin ele alındığı bir araştırma yapılsaydı eğer, Kazım Kurt’un, yukarıdaki listenin birinci sırasında dahi yer alabileceğini söylemek zorundayım.

NOT: İzne çıkıyorum. Kısa bir süre sonra görüşmek üzere…

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
veli 7 Nisan 2019 09:25

Kimin kazanmasından ziyade kimin kazanmaması önemli idi.İyi 'li olarak oyumu Kazım kurt'a verdim.

3 7 Cevap Yaz
bilek26 6 Nisan 2019 10:56

OYLARIMIZ ESKİŞEHİRSPORA OLDUĞU İÇİN KAZIM BAŞKAN YİNE BAŞKAN İŞİN ASLI BU.

3 33 Cevap Yaz
Ali Rıza 6 Nisan 2019 10:50

BÜTÜN İTTİFAKLARA VE İKDİDAR GÜCÜNE RAĞMEN SEÇİMİ KAZANAN, VE OYLARINI ARTIRAN KAZIM KURT BAŞKANIMI YÜREKTEN KUTLUYORUM İYLİ VARSIN ALDIĞIN OYLAR HELAL OLSUN BAŞARILARIN DAİM OLSUN

4 69 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi