Ahmet Ataç 15 02 2024

Böyle vatan evladı kalmadı

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Gün Sazak, şehit edilişinin 42'inci yılında rahmetle anıldı.

28 Mayıs 2022 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Gün Sazak, şehit edilişinin 42'inci yılında rahmetle anıldı. Eskişehir'in yetiştirdiği en önemli politikacılardan olan MHP'li Gün Sazak, sadece sağcıların değil, fakat aynı zamanda solcuların da sahip çıktığı bir vatan evladıydı. Her yıl gümrüklerden çalınan ve esasen yetimin hakkı olan milyararca doların hesabını soran Gün Sazak'ın karanlık odakların hedefi olması normaldi. Nitekim daha sonradan Özdemir Sabancı gibi vatan evlatlarını da öldüren bir terör örgütü tarafından katledildi. Hem de nasıl öldürüldü biliyor musunuz? Eşiyle birlikte gittiği bir ziyaretten sonra, arabasından eşyaları alırken vuruldu. Evet; "Koskoca Bakan" olan Gün Sazak, itibarını öyle saraylardan, yüzlerce araçlık konvoylardan almayan sade bir insandı. Kendi arabasına kendisi binerdi. Gelmiyor artık böyle vatan evlatları. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kaçakçıların keyfi yerinde
Eskişehir Jandarması kaçak tütün çetesine karşı başarılı bir operasyon düzenledi. Bu arada yapılan aramalarda zanlıların bir takım tarihi eserleri de kaçırdıkları anlaşıldı. Askerimize teşekkür ederiz. Ben eğer ki kaçakçı olsam, Türkiye'de bu düzenin değişmesini hiç istemezdim. Etrafıma, "Aman oyunuzu bu hükûmete verin" derdim. Hatta kapı kapı dolaşıp, asrın hükûmetimiz için destek arardım. Neden mi? Baksanıza yine sigaraya zam gelmiş. Muhtemelen Temmuz ayında sigaranın paketi 40 liraya çıkacak. "Zam bombardımanı devam etsin ki, biz de işimize – gücümüze bakalım" diye düşünürdüm.

Komando kediler Hamamyolu'nu kurtardı
Hamamyolu'nda ayakkabı boyacılığı yapan Nevzat Avcı adlı vatandaşımızın, sahipsiz kedilere baktığını öğrendik. Sayın Avcı'yı tanımam. Ancak Allah ondan razı olsun. Kediler bu dünyanın en güzel süslerinden birisi. Içinde kedilerin olmadığı bir hayatı düşünmek bile istemiyorum. Çoğu zaman kedi ve köpeklerin sevgisini ve dostluğunu, insanlarınkine bile değişmem. Üstelik kedilerin şehir yaşamında yaptıkları katkıları pek bilmiyoruz. Türkiye gibi kedilerin beslendiği ülkelerde fare sorunu olmaz. Ancak Amerika ve Avrupa gibi sözde medeni ülkelerde sokak hayvanı göremezsiniz ki bu durum fare salgınlarına yol açar. Özetlemek gerekirse Eskişehir'de Nevzat Avcı gibi hayırsever vatandaşlarımızın da katkısıyla güvendeyiz. Kahraman komando kediler, bizleri koruyor...

Günay Porsuk'ta stres attı
Eskişehir'in çalışkan milletvekili Emine Nur Günay, sosyal medya hesaplarında Porsuk kenarında dinlenirkenki bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğraftan tahmin yürütecek olursak, Adalar mevkiinde olması lazım. Her neyse... Şimdi Türkiye'de "Madem AK Parti'ye oy vermiyorsun, neden onların yaptığı yollardan gidiyorsun?" diyen bir zihniyet çıktı. Hatta geçenlerde "Çanakkale boğazından karşıya, yüzerek geçsinler" diye dâhiyane bir fikir bile ileri sürmüşlerdi. Öncelikle şunu belirtelim; memlekete tek bir çivi bile çakan yöneticiler, övgü ve alkışı hak eder. Ancak yapılan bütün hizmetler milletin malıdır. Her vatandaş, yapılan hizmetlerden istediği gibi faydalanma hakkına sahiptir. Tıpkı CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Porsuk düzenlemesinden AK Partililerin de yararlandığı gibi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Muhammed 29 Mayıs 2022 23:54

Estram çalışanlarının mağduriyetini de yazın lütfen

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi