Ahmet Ataç 15 02 2024

Böyle eğlence mekânı olmaz olsun 

Barlar sokağında 21 yaşında bir delikanlının tabancayla vurularak öldürülmesi, Eskişehir kamuoyunu ayağa kaldırdı. Başlangıçta “Barlar Sokağı” olarak bilinen Vural Sokak çok başarılı bir projeydi. Bırakın küçük bir asayiş olayını, iki masa arasında en küçük bir laf dalaşı bile yaşanmıyordu. Ancak işler zamanla değişti ve Barlar Sokağı’nın dokusu farklılaşmaya başladı.

30 Aralık 2022 09:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Barlar sokağında 21 yaşında bir delikanlının tabancayla vurularak öldürülmesi, Eskişehir kamuoyunu ayağa kaldırdı. Başlangıçta “Barlar Sokağı” olarak bilinen Vural Sokak çok başarılı bir projeydi. Bırakın küçük bir asayiş olayını, iki masa arasında en küçük bir laf dalaşı bile yaşanmıyordu. Ancak işler zamanla değişti ve Barlar Sokağı’nın dokusu farklılaşmaya başladı. Önce bölgeye kurulan “Pavyon” tarzı işletmeler bölgeye kabadayıların gelmesine neden oldu. Laf atmalar yerini yumruklu kavgalara bıraktı. Yumrukların yetmediği yerde devreye bıçaklar girdi. Daha sonra ise ateşli silahlar konuşmaya başladı.
Son olarak “Saygın” diyebileceğimiz bir mekânda da cinayet işleniyorsa, bu işin çivisi çıkmış demektir.
Üniversitede okuyan ve harçlığını çıkartmaya çalışan Egemen Demircioğlu’nun ölümü, umarız son olur. Ancak eldeki veriler başka asayiş olaylarının da olabileceğini, başka kavga ve cinayetlerin de olabileceğini gösteriyor.
Çok net söylüyorum; eğer böyle devam edecekse, Barlar Sokağı hiç olmasın daha iyi…
 
EYT’liler mutlu 
Emeklilikte Yaşa Takılanların bütün istekleri harfiyen yerine getirildi. Bazıları hükûmetin bu adımını “Geni Adım” olarak tanımlıyor. Kesinlikle katılmıyorum. Vatandaşın lehine atılan bir adıma geri değil, ileri adım demek lazım. Hayırlı olsun.
Çevremdeki pek çok EYT’li – doğal olarak – seviniyor. Şu gözlemi de paylaşayım; hiçbir EYT’li emekli hayatı yaşamak istemiyor. Herkes yetmeyen maaşlarının yanında ilave bir emekli maaşı olmasını istiyor.
Bu başarıdaki en büyük pay, EYT’lilerin kendisinde. Asla boyun eğmediler ve örgütlü bir şekilde mücadele ettiler. Muhalefet de üzerine düşeni yaptı. Bu başarıda onların da payı var.
Son bir söz de hükûmete. Eğer ki siz “Tutturmuşlar EYT diye. İskandinav ülkeleri bu yüzden battı. Seçimi kaybedeceğimi bilsem de EYT’de tavır değiştirmeyeceğim” derseniz ve daha sonra EYT’lilerin bütün isteklerini yaparsanız, bu durum karşı tarafta, “Seçimi kaybedeceğini anladı, panik yapıyor” olarak algılanır.
Atalarımız boşuna “Büyük lokma ye, ama büyük laf konuşma” dememişler. Sonra yuttururlar o büyük lafları…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
GÜNAYDIN 31 Aralık 2022 00:26

GÜNAYDIN GÜNAYDIN GÜNAYDIN BARLAR SOKAĞI ADI ÜSTÜNDE NE BEKLİYORDUNUZ Kİ OLACAKLAR YILLAR ÖNCEDEN BELLİYDİ BATAKLIĞA SUYU VERDİLER ŞİMDİ SİVRİ SİNEKTEN ŞİKAYET

1 0 Cevap Yaz
Ahmet 30 Aralık 2022 21:38

İki milyon EYT li elleriyle 4 milyon oy hatırı sayılır

1 0 Cevap Yaz
Beyasaf 30 Aralık 2022 17:47

Zaten baştan hataydı. Sonucu belli olan durum.

1 0 Cevap Yaz
Yeliz 30 Aralık 2022 16:12

Gereksiz bir projeydi, böyle olacağını öngörememenin bedeli ise ortada,

1 0 Cevap Yaz
mahmut 30 Aralık 2022 13:28

biz yerli eskişehir halkı olarak yıllar karşı çıktık barlar sokağına . siz şimdimi gördünüz gerçeği

2 0 Cevap Yaz
Çiftelerli 30 Aralık 2022 11:26

Barlar sokağı kapatılsın , hükümet eyt hakkında yanlış yaptı , 43 , 50 yaşında emekli olunurmu

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi