Borçlar ödene ödene artıyor

Eskişehirspor Mayıs ayında mali kongreye gidecek. Tabii kulübümüzün mali açıdan çok kötü durumda olduğunu bilmek için ekonomi profesörü olmaya gerek yok.

23 Nisan 2022 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor Mayıs ayında mali kongreye gidecek. Tabii kulübümüzün mali açıdan çok kötü durumda olduğunu bilmek için ekonomi profesörü olmaya gerek yok. Maalesef vaktiyle yaptığımız borçlar, şimdi ödenmez duruma geldi. Kulübümüzün içinde bulunduğu durumda ne şimdiki yönetimin ne de son 4 – 5 senedekilerin kabahati var. Vaktiyle 10 liraya bitirilecek transferleri 100 liraya yaptık ve borçların ödenemediği bir kulüp olduk. Süper ligde paraları saçıp savuran bir kulüpken şimdi 3'üncü lige düştük. Allah beterinden saklasın.

Şimdiki yönetim – elinde büyük maddi imkanlar olmamasına karşın – borçlarımızı belli bir oranda azalttı. Ancak borçları yaklaşık 40 milyon lira azaltmamıza karşın, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi bizi de olumsuz etkiledi. Uzmanların açıklamalarından öğreniyoruz ki geçen sene 180 milyon lira olan borçlarımız, bu sene 240 milyon liraya çıkmış. Üstelik bu borç, bir hayli azaltılmış olan borç. Geçen sene 9 lira olan Avro'nun bu sene 16 seviyelerinde olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, "Buna da şükür" demekten başka şansımız kalmıyor.

Laf aramızda kalsın ancak yaz aylarında TL – Dolar kurunun daha da artması olası. Yani borçlarımızı ödesek de arttığını görüyoruz.

Bu koşullar altında Eskişehirspor'un kurtulma ihtimali giderek artıyor. Kentimizde TEİ gibi, TÜRASAŞ gibi ETİ Maden gibi Kamu İktisadi Kuruluşları var. Bunlardan biri Eskişehirspor'a sponsor olmazsa, işler daha da kötüye gider.

Gazi Meclis nerede?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102'in yıl dönümünü buruk bir şekilde kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne "Gazi Meclis" deriz. Çünkü o meclis işgalci Yunanlılara, Ermenilere, Fransızlara, İngilizlere ve İtalyanlara karşı savaşı vermiş ve kazanmış meclistir. Gazi Meclis sadece dış muhraklara değil, Vahdettin gibi vatan hainlerine karşı da zafer kazanmıştır. Dünya üzerinde hiçbir milletin parlamentosunun bu özelliklere sahip olduğunu düşünmüyorum.

Bugün geldiğimiz noktada ise Gazi Meclisimiz, "El kaldır, el indir" salonuna dönüşmüş durumda. Milli iradenin çatısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'in en kısa zaman içerisinde eski güçlü ve itibarlı dönemlerine dönmesini umut ediyorum.

Bırakın şimdi Kılıçdaroğlu'nu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükûmetin yaptığı abartılı elektrik zamlarını protesto etmek için ne zamandır elektrik faturasını ödemiyordu. Hatta bir ara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla partisinin il teşkilatları kendisine kandil göndermişti. Kelime oyunlarını çok seven ve iyi kullanan Bahçeli, PKK'nın Irak'taki bir kampı olan "Kandil"e de bir göndermede bulunmuştu.

Şimdi vatandaşın ekonomik sorunlarından bahseden Milletvekilleri MHP'den kovulur mu orasını bilemeyeceğim. Ancak "Elektrik faturası pahalı" dediği için muhalefet terörist olmuyor. Türkiye'de 2021 yılında tam 4 milyon hânenin elektriği, faturaları ödenemediği için kesilmiş durumda. Tam 4 milyon kullanıcının elektriğinden bahsediyorum. Siz bunu şaka mı zannediyorsunuz? Siyaseti millet için yaptığını ileri sürenler Sayın Kılıçdaroğlu'na laf yetiştirmeye çalışacaklarına, biraz da milletin ödeyemediği elektrik faturaları için çözüm üretsinler. Bırakın muhalefetle laf dalaşına girmeyi. İktidar olmanın sorumluluğunu yerine getirin.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Okur 24 Nisan 2022 11:20

Kılıçdaroğlu tekrar aday olmalı.

1 1 Cevap Yaz
millet 24 Nisan 2022 10:33

sözleşmeleri dövizle yapan insanlara ders olsun.

1 1 Cevap Yaz
Altay Ergin 24 Nisan 2022 00:51

Belediye niçin destek olmuyor Eskişehirspor'a.

2 1 Cevap Yaz
Tahir

Trabzonu belediye mi şampiyon yaptı.Batmıştı.Bir gecede borçtan kurtarıldı.

0 1
eses 23 Nisan 2022 09:25

neden devlet. belediye ticaret odası sanayi odası degil.

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi