Bölünme ve eleştiri

Murat Özgül yazdı

6 Haziran 2017 08:42
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Dernek, sendika, vakıf ve siyasi partilerde en kolay iş önce muhalefet etmek, sonra eleştirmek ve akabinde de yönetime soyunmak…
Bölünmüşlük siyasi partilerde çok daha fazlası ile görülüyor. Özellikle de muhalefet partilerinde.
Önümüzde delege seçimleri var. Şimdiden gruplaşmalar başladı. Bazıları aleni, bazıları da gizliden öncelikli olarak mahalle delegelikleri için çalışıyor.
Mahalle delegelikleri ilginçtir. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, oy kullanması muhtemel tüm çalışanlar, yaşlılar, akrabalar, komşular parti üyesi yapılmaya çalışılır. Sonra da delege seçimlerinde sizin listeniz için oy kullanması talep edilir.
Yönetimde olanların eksiklikleri nedir? Nasıl bir çalışma yürütülecektir? Halkın ilgili partiden beklentileri nedir? Pek de umurlarında olmaz. Tek hedef yönetimdir. Başkan olmak ya da yönetim kurulunda yer almaktır.
Sizler hiç yapılan seçim sonrası kazananların yanında yer alıp, tebrik edip, ben partim için çalışmaya devam edeceğim diyeni gördünüz mü? Kaybedenlerin büyük bir çoğunluğu kabuğuna çekilir, örgütten uzaklaşır ve sadece eleştirebileceği ve çomak sokacağı toplantılara katılmaya başlar…
Dışa karşı birlikte gözükmek, delege seçimlerindeki çalışma hevesini seçim sonrasında da sürdürmek çok mu zordur? Kısır çekişmelerle, başkalarının yapması gereken muhalefet anlayışını, parti içinde gruplaşmalar yaratarak sürdürmek kime ne kazandırır?
Son zamanlarda CHP Tepebaşı ve Odunpazarı örgütlerini, İl Başkanlığını yıpratma çabalarını üzüntü ile izliyorum. Amaç Türkiye genelinde siyasi partinin menfaati için çalışmak mıdır? Yoksa yalnızca küçük olsun, ben yönetimleri alarak, yerel yönetimlere kendi yandaşlarımı seçtireyim midir?
Dar grupçuluk anlayışı ve partiden uzaklaşmalar, iyi niyetli seçmenin de, karar değiştirmesine sebep oluyor. Çakılı oy oranının da üzerine çıkılamıyor. İster kabul edilsin ister edilmesin, CHP içinde Sayın Yılmaz Büyükerşen’in ağırlığı ve tercihleri belirleyicidir. CHP için, Eskişehir için şanstır. Kişisel kapris ve çalışmalarla kaybedilecek zaman olmadığı gibi, bir sonraki seçim için çalışma yöntemleri, projeler ve yapılması gerekenler için ivedilikle hazırlıkların başlatılması gerekir. Bölünme başarı değil elde olanın da kaybedilmesi olabilir…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi