Boffin'in yaptığına bakın

Ne zaman ki bir esnaf dara düşer, alacaklıları vicdansızca kapısının önüne üşüşür. Eskişenirspor'un durumu tam olarak bu

8 Nisan 2020 09:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Ne zaman ki bir esnaf dara düşer, alacaklıları vicdansızca kapısının önüne üşüşür. Eskişenirspor'un durumu tam olarak bu. Vicdansız alacaklılar kervanına Ruud Boffin de eklenmiş. Boffin Eskişehirspor taraftarının sevdiği bir isimdi. Sadece başarılı olduğu için değil, sevimliliği sayesinde de taraftarın kalbinde taht kurmuştu. Şimdi Belçikalı eski kalecimiz alacağı 430 bin Avro için bir takım hukuki işlemler başlatmış. Buna göre Eskişehirspor'un 6 puanının daha silinmesi ve önümüzdeki iki sene boyunca transfer yapamaması gündemde. Öncelikle adını koyalım; Boffin gibi sporcular, 'Sağlıklı yaşam' için spor yapmazlar. Profesyonel futbolu bir Show Bussiness olarak değerlendirmek lazım. Hele ki yabancı bir futbolcu ülkemize yalnızca para kazanmak için gelir. Yani Boffin'in alacaklarını istemesinde ayıp bir şey yok. Öte yandan aynı Boffin'in Eskişehirspor'a çok şey borçlu olduğunu da unutmaması lazım. Kendisi kulübümüz sayesinde ciddi bir şöhret yakaladı. Aynı zamanda hak ettiği paralardan da daha fazlasını kazandı. Yani Eskişehirspor sayesinde zenginleşti; servetine servet kattı. Şimdi Boffin'in Eskişehirspor'un içinde bulunduğu durumu bilmemesine olanak yok. Ayrıca koronavirüs nedeniyle bütün dünya ekonomisinin resesyon içine girdiğini de biliyor olması lazım. Kimsenin Boffin'e, "Alacaklarından vaz geç" dediği yok. Ancak aynı Boffin'in alacakları konusunda biraz daha geniş davranmasını bekliyoruz. Boofin yangından mal mı kaçırmaya çalışıyor? Kulübümüze verdiği cezalar, alacaklarını daha erken almasına mı neden olacak? Pinto gibi bir adamın yaptıklarına üç aşağı – beş yukarı alışkınız. Ama 'dost' bildiğimiz birisinden kazık yemek de canımızı sıkıyor doğrusu...

Cevap verme ihtimalini sevdik 

Milletvekili Jale Nur Süllü, salgın neticesinde canla başla çalışan emniyet görevlilerinin sorunlarıyla alakalı bir soru önergesini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yöneltmiş. "Tam da Bakanına sormuş" diye geçirdik içimizden. Sayın Soylu'nun şu sıralar başı biraz kalabalıktır Biz yine de Jale Nur Süllü'nün iyi niyetini muhafaza edelim ve "Ben milletin vekiline, cevap verilebilme ihtimalini sevdim" diyerek Süllü'nün soru önergesine dönelim. CHP Milletvekili Süllü koronavirüsle kahramanca savaşan polis ve jandarma personelimizin bir takım sorunlarına değinmiş. Salgının – tıpkı sağlık personeline yaptığı gibi – polis ve jandarmanın üzerindeki baskıyı artırdığını hatırlatan Süllü, "Bu görev yükü emniyet ve jandarma personelimizin Covid-19 virüsünden etkilenmesine yol açmıştır. Görevleri gereği, çok sayıda vatandaşımızla temas halinde olan emniyet ve jandarma personelimizin Covid-19 küresel salgınından etkilenmesinin ve etkileşime girmek zorunda kaldığı vatandaşlarımıza bulaşmasının engellenmesi için gerekli önlemler alınmalıdı" ifadelerinde bulunmuş. Süllü'ye bu önemli konuyu TBMM gündemine getirdiği için teşekkür ederiz. Bakalım, "Devlet içinde devlet olmaz, ben sadece kendi üstlerimin sorularını yanıtlarım" mı denecek, yoksa milletin vekiline cevap verilecek mi? Heyecanla beklemekteyiz...

Hazırlıksız yakalandık

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, toplu taşıma bilet gişeleri ve pazarlarda ücretsiz maske dağıtmaya başladı. Benzer uygulamalar maalesef ülkemizde çok yaygınlaşmamış durumda. Ancak ücretsiz maske dağıtmayan diğer belediyelere de kızmakta aceleci davranmayın. Aynı şekilde hükumetimiz de bedava maske dağıtmıyor. Bu uygulama yeni yeni başlayacak. Ancak buradan yola çıkarak hükumete de kızmamak lazım. Size bundan 4 ay evvel, "Dünya çapında salgın olacak, market rafındaki bir şişe kolonya için hanımlar saç saça – baş başa birbirine girecek" deseydim bana gülüp geçerdiniz. Tarih kitaplarından fırlamış bir canavarla karşı karşıyayız. Gözle görülmeyen bu canavar insanları kırıp geçiriyor. Tabii ki belediyelerimizi de hükumetimizi de eleştireceğiz. Fakat biraz da anlayışlı eleştirmek lazım. Böyle bir belaya hazırlıksız yakalandık. Türkiye olarak değil, insanlık olarak hazırlıksız yakalandık.



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakkı 8 Nisan 2020 22:49

Sen çalıştığın gazeteden tazminatsız olarak işten ayrıl bekle bekle sonrada mahkemeye ver,birisi de çıksın sana Keremin yaptığına bak desin

0 2 Cevap Yaz
Esnaf 8 Nisan 2020 22:45

Türkiye’deki sistem buna elveriyor,çünkü bu sistemde alacaklının hakkı korunmuyor,bugün bu takımda yönetici olan biri geçmişte şirketini bir yakınına devrederek bir çok kişinin canını yakmıştı.Adam sözleşme imzalamış ve parasını alamamış ne yapsaydı

0 1 Cevap Yaz
furemen 8 Nisan 2020 16:23

Kapansın kulüp bizde rahatlayalım alacaklılarda...Yetti gari bu işi çözecek bir şehir değiliz beceremedik olmuyor.Bitsin kurtulalım.

1 2 Cevap Yaz
bilek26 8 Nisan 2020 15:19

ne yapmış hakkını aramış nasıl yazı bu.

1 5 Cevap Yaz
Hasan 8 Nisan 2020 14:19

Bu adamın 3-4 YILDA EsEs den kazandığı 5-6 milyon..karşılığında ne verdi..Küme düştük..kümeden çıkamadık.Evet adamın alacağını istemesi doğal.Ama bu kadar para kazandığı ocağı söndürmesine ne denir.Suç Yönetimlerde diyenlere de zaten problem onlardan başlıyor .

3 3 Cevap Yaz
Hakan 8 Nisan 2020 13:21

Pek çok oyuncu bonservis ücreti ile geldi......bedavaya gitti.Böyle yönetim anlayışı ile EsEs kurtulmaz amatöre kadar gider.

1 5 Cevap Yaz
3426 8 Nisan 2020 13:18

Ne borç yapmışlar... bravo. Zamanın kulup başkanlarına taraftar adete sosyal medyada yalvardı. Kulubü borç batağına sürükleyin diye. Burunlarından kıl aldırmadılar.kimsye beş kuruş ödememişler.EsEs ismini kullanmışlar.Kendi şirketleri büyümüş EsEs batmış.Birileri artık gelip hesap sormalı. EsEs de artk bir şeyler değişmeli.Masaya yumruğunu vurup hesap soracak birileri gelmeli..Öyle kendi malları başkalarının üzerine yapmakla kurtulamazlar.T araftarda artık bıktı..Bu dilencilik ve eziyet bitmeli. Dürüst bir yönetim çıkarsa çıkar çıkmas sa amatöre kadar gider.Alacaklılar haklı.. Gelenler ödesin mantığı ile bol keseden borçlanmanın sonu budur.

0 6 Cevap Yaz
Dik Duruş 8 Nisan 2020 12:45

Boffin napsin adam haklı oynadi parasını istiyo boffine bak yerine Eskişehirspor luyum diyenlere bak ne hale getirdin yazsan başlık daha iyi.

2 9 Cevap Yaz
Emek 8 Nisan 2020 12:15

Emeğinin karşılığını istiyor. Hırsızlık yapmıyor.

2 8 Cevap Yaz
serdar 8 Nisan 2020 11:59

Adam ne yapsın,virüs nedeniyle bir ay maaşın yatmasa paran verilmese neler söylersin.Boffin gideli kaç sene olmuş.Ona bu sözleşmeyi kim imzalattıysa parayıda o versin.Onları kurtarmak için başkan olan çok fos çıktı.Bıraksaydılarda kayyum gelse eski başkanlar pisliklerini ödeselerdi.

1 10 Cevap Yaz
Mehmet ilhan 8 Nisan 2020 11:40

Arkadaşlar günümüz futbolu hep futbolcudan yana ama bu sistem çökmüştür evet tabiki hatalı yönetimler var zaten Eskişehirspor budurumda birde şimdiki yönetim paran yoksa niye geldin bu borcu alacaklar olduğunu bilmiyomuydunuz ve kulübü uçuruma sürüklediniz yani bofin Eskişehirspora ne kazandırdı hiç bir kuruş burda kim kazandı bofin üstelik bu takımda kaptanlık yapmış bir isim bofin geldiğinde yan topları zayıf olan bir kaleciydi bu takımda piştin burda yanlış düşünüyorsun burası senden sonra gelecek kardeşlerin senin gibi pişecek ekmek yiyecekler Eskişehirspor ismi olmasa bofin sende dolarların içinde yuzemezdin millet salgın hastalık derdinde sende para derdindesin çok yazık biraz profesyonel düşünmen lazım

7 2 Cevap Yaz
bilek26

Antalyaspor başkanının açıklamasını bilmiyorsun heral 700 bin eurodan bahsetmiş.

0 1
sponsor lazım

pinto,bofin ve bienvenun yüklü alacağı olduğunu duyuyoruz.eski başkanlar sponsor olup hiç değilse bu borçları kapatsalar güzel olurdu.

1 1
escemes 8 Nisan 2020 11:31

ülen adamın parasını verme birde şikayet et. halil mesut şakşaklamaktan vazgeçin....

1 9 Cevap Yaz
ess 8 Nisan 2020 10:14

"boffinin yaptığına bakın" diye yazmak yerine "eski başkanların yaptığına bakın" diye yazmak daha doğru olur. ama sizin de tepenize çöker bu mafya zihniyeti. ben anlamadım kim suçlu? herkes bir şekilde suçu başkasına atıp aradan sıvışma derdinde. iyisi mi ben de bir dükkan açayım, açılışa eski başkanları da çağırayım.

1 22 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi