Ahmet Ataç 15 02 2024

Bizim çocuklar

Bursaspor galibiyeti moralimizin yükselmesine neden oldu. Tıpkı Keçiören deplasmanında olduğu gibi şampiyonluğa oynayan bir takımdan 3 puan almayı başardık

4 Şubat 2020 08:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Bursaspor galibiyeti moralimizin yükselmesine neden oldu. Tıpkı Keçiören deplasmanında olduğu gibi şampiyonluğa oynayan bir takımdan 3 puan almayı başardık. Tabii Bursa maçının Keçiören maçından bir farkı var. Neticede ezeli rakibimizi, hem de kendi evinde yenmek çok güzel bir şey. Şimdi Eskişehirspor'un kümede kalma hattını aşması için 4 puanlık farkı kapatması lazım. Kim ne derse desin bu noktaya şöhretli futbolcular ve kariyer zengini teknik heyetlerle gelmedik. Bu başarıya imza atan 'Bizim çocuklar'... Genç ve hırslı futbolcularımızın azmi sayesinde umutlarımızı artırdık. Elbette önümüzde birbirinden zorlu 14 maç var. Bu süreç içerisinde yenilgiler de alacağız. Fakat moralimizi bozmayalım. Sezonun başından beri belirttiğim gibi bu işi başarabiliriz. Yeter ki 'Bizim çocuklar'a güvenmeye devam edelim.

Atalarının davasını unutmadı 

Kırım Tatarlarının sesi olan Uluslararası Kırım Haber Ajansı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'la bir röportaj gerçekleştirdi. Kısa adı QHA olan ajans, Kazım Kurt'a hem Odunpazarı'ndaki belediyecilik anlayışı hem de Kırım meselesi hakkında sorular yöneltmiş. "Kazım Kurt nasıl bir belediye başkanıdır?" sorusunu biz kendi aramızda tartışıp dururuz. Burada asıl önemli olan kendisi de bir Kırım Tatarı olan Kurt'un, atalarının davası hakkındaki görüşleri... Kırım’da yaşanan sorunlarla yakından ilgilendiğini ifade eden Başkan Kurt, Kırım’da yaşayan soydaşlarımızın sesini Türkiye’de daha iyi duyurabilmek için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kurt, "Türk dış politikasının, Kırım’ın mevcut durumu konusunda yetersiz kalıyor. Libya ve Suriye konusunda çalışmalar yapılırken, Kırım konusunda tek bir kelime edilmiyor. Ne yazık ki Türkiye’deki siyasi düzen Kırım’ı yalnız bırakıyor" ifadelerinde de bulundu. Kırım Tatarları'nın Türkiye'de sesi olan Kazım Kurt'u tebrik ederim. Bildiğiniz gibi Antalya'da pek çok Rus yaşıyor. Bildiğim kadarıyla iki tane de kiliseleri var. İbadetlerini gönül rahatlığıyla yapabilirler. Her biri laik Türkiye Cumhuriyeti'nin koruması altındalar. Şimdi diyelim ki Antalya'nın bir mahallesinde Ruslar çoğunluk oldular. Buradan yola çıkarak, "Biz bu mahallede çoğunluğuz, burası artık Rusya topraklarıdır" deseler bunu kabul edebilir miyiz? İşte Rusların Kırım'da yaptıkları tam olarak budur... Mısır'ın bizi zerre kadar ilgilendirmeyen iç meseleleri için parmaklarıyla 4 işareti yaparak sokaklara fırlayanlardan, milliyetçi bir hassasiyet beklemiyoruz elbette. Fakat arada sırada, "Kırım meselesine dikkatle takip ediyoruz" gibi yuvarlak laflar etseler, o bile moralimizi düzeltir. Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışının en önemli sebeplerinden biri, Kırım Hanlığı'nın yıkılışıdır. Biz Anadolu'da yaşayan Türkler için güneyde Kıbrıs ne kadar önemliyse, kuzeyde Kırım o kadar önemli. Hoş ülkemizde birileri vatan kahramını Rauf Denktaş'a, "Kaç yaşına gelmişsin. Çözümsüzlük çözüm değildir. Ne anlatacaksan çek git Kıbrıs'ta anlat!.." demişti diye hatırlıyorum. Fakat benim hafızama da pek güvenmeyin. Balık hafızalıyımdır ben. Zaten ve muhtemelen montajdır o açıklamalar.

BBP kilit parti oldu 

Siyasi partilerimizdeki kongre heyecanı devam ediyor. Son olarak Büyük Birlik Partisi'nde Odunpazarı İlçe Başkanlığı seçimleri gerçekleşti. Seçimlere tek aday olarak giren Abdülcebbar Pektaş ve yönetim kurulu arkadaşlarını tebrik ederiz. Elbette kentimiz Türkiye'nin önemli merkezlerinden ve bütün partiler Eskişehir'i önemser. Ancak BBP için Eskişehir'in ayrı bir önemi var. Çünkü partinin Genel Başkanı Mustafa Destici hemşehrimiz oluyor. Kendisi her ne kadar Ankara bölgesinden TBMM'ye gitse de, biz onu 8'inci milletvekilimiz olarak değerlendiriyoruz. Bir zamanlar, "Başkanlık sistemi koalisyonları tarihin çöplüğüne atacak" denilse de, gerçek bunun tam tersi oldu. Bugün iktidar partisi yerel seçimlere bile ittifak yapmadan giremiyor. Aldığı oy oranına göre Cumhur İttifakı'nın en kuvvetli partisi AK Parti. Bunu MHP takip ediyor. Ancak zaman zaman BBP'nin ne kadar önemli bir pozisyonda olduğunu unutuyoruz. Yüzde 50 + 1'lik sistem içerisinde BBP'nin aldığı oy çok önemli. Yani BBP Cumhur İttifakı'ndan ayrılır, hele bir de karşı tarafa geçerse çarşı – pazar karışır. Siyasetteki bütün hesaplar baştan yapılır. Bu yüzden BBP'deki gelişmeleri dikkatle takip etmeliyiz.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
erhan 4 Şubat 2020 17:13

Sayın Akyıl karşıtarafda kim var aklınız kesiyomo BBP sinin cumhur ittifakindan vazgeçeceğini

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi