Bizi her konuda eleştirin ama yol üzerinden eleştirmeyin!

AK Parti deyince insanın aklında Hastane ve Yol gibi iki önemli başlık beliriyor

21 Ocak 2021 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti deyince insanın aklında Hastane ve Yol gibi iki önemli başlık beliriyor.
Çünkü 19 yıl boyunca Ak Partiyi destekleyen insanların pek çoğu Şehir Hastanesi, duble yollar, tüneller, yht projeleri ve havalimanları gibi yatırımları işaret ederek “Yaparsa Ak Parti Yapar” dedi.
Bu konuda itirazım yok. Ak Parti Hastane ve yol konusunda gerçekten hacmi yüksek işlere imza attı. Maliyetleri, yapım şekilleri, yönetim tarzı tartışılır. Lakin bu hizmetlerden duyulan memnuniyet ve ortaya çıkan somut eserler iktidar yolculuğuna ciddi katkı sağladı.
Ancak Ak Parti en iyi olduğu bu iki konunun birinde Eskişehir’de sınıfta kaldı.
Eskişehir yol yatırımı konusunda diğer şehirlere oranla en fakir, en öksüz, en hayal kırıklığına uğrayan şehir oldu.
Mevcut çevreyolunun yardım çığlıkları, ölüm yolu olarak adlandırdığımız Alpu yolu ve Kadir Çalışıcı’nın Valiliği döneminden bu yana 1 cm bile ilerlemeyen Seyitgazi yolları Eskişehir’i fazlasıyla üzüyor.
Bu konuyu Ak Parti’nin Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekili Murat Özcan’a sordum. Ak Parti neden her yerde gördüğümüz yol hizmetini Eskişehir’de ortaya koyamıyor, bunun için ne yapmamız gerekli dedim.
Özcan bu soruya sitemli bir başlangıç yaparak “Bizi her konuda eleştirin ama yol konusunda eleştirmeyin, bunu yapmayın” dedi ve şunları söyledi.
İhtiyaç konusuna girmeyeceğim. Yol medeniyettir, yol yapan medenidir. Eskişehir’i baz alırsak şurada Gülümbe Rampalarından geçtiğimiz günleri hatırlayalım.  Kütahya İnönü çatağına giderken bıraktığımız canları hatırlayalım. Ankara Sivrihisar arası duble yoldu ancak Eskişehir Sivrihisar arasının nasıl olduğunu unutmayalım.
Elbette Bir yol biter başka bir yol gündeme gelir.
Mevcut Çevreyolu üzerindeki dalçıklar da rahmetli Unakıtan zamanında yapıldı. Kötü mü oldu. İkinci bir Çevreyolu ihtiyacı olduğuna katılıyorum. Şu pandemi bulutları dağılsın büyüklerimizin bu konuda gereğini yapacağını düşünüyorum.
Alpu yolunda biliyorsunuz ihalesi yapıldı. Bakan geldiğinde söyledik, bazı istimlaklar ile ilgili bir sorun olduğunu öğrendik. Yoksa o konuda başka bir sorun yok.
Mesela Afyon Seyitgazi yolu belli bir noktaya kadar geldi düz kısımda çalışmalar daha hızlı yürüdü ancak Kırka’dan itibaren dağdan başlayan yol çok engebeli ve ciddi bir masrafı var. Gayretimiz devam ediyor, onu da biri yapacaksa biz yapacağız.
Hangi hizmeti yaparsak yapalım, ertesi gün bunu niye yapmıyorsunuz diye yeni bir eleştiri gelecek.
Özcan söylediklerinin bir kısmında haklı olabilir. Ancak vatandaş istemek, iktidar ile yapmakla mükellef. Elbette eleştirilerin bir üslubu, hakkaniyeti, dozajı olmalı. Lakin Ak Parti’nin en iyi olduğu konulardan biri olan yol konusunda Eskişehir’in taleplerini son yıllarda eskiye kıyasla biraz daha ağır ilerlettiğini düşünmeden edemiyorum.
Daha doğrusu Eskişehir’in Ankara’da lobi gücünün ve siyasi baskısının azaldığını ve bazı işlerin bu yüzden aksadığını düşünüyorum. İnşallah yanılıyorumdur ve bu konuda düşündüğümüz aksi gelişmeler yaşanır.
Çünkü bende pek çok vatandaş gibi pandeminin ardından özellikle çevreyolunda yaşanacak gelişmeleri merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Rafet şenyüce 21 Ocak 2021 22:58

Heykel krizine girenler bilsinler ki; Eskişehirin seçimine sevve sevve saygı duyacaksınız

1 0 Cevap Yaz
Sese 21 Ocak 2021 12:12

Adamlar yol yapsa beğenmezseniz sonra dersiniz ki bu ülkeye yoldan başka ne yaptılar şimdi muhtaç kaldınız ağlamayın yol diye

8 6 Cevap Yaz
Kemal 21 Ocak 2021 11:50

Vatandaşın yüzde 90 ının kullanmadığı antalya istanbul izmir vd. İllerdeki yolun Eskişehirliye faydası ne ?

5 3 Cevap Yaz
Olcay

Eskisehirli yol istemiyor zaten Eskişehire heykel yeter.

5 2
Olcaya cevap

Ağlamayın heykelden ne zarar gördünüz ? Sakız gibi ağzinızda heykel heykel diye ağlıyonuz. Karşı argümaninız sıfır.. susun da adam sanalım sizi

1 2
ramazan 21 Ocak 2021 11:29

Murat Özcan ekonomimiz uçuyor.Organize sanayimiz ihracata mal yetiştiremiyor demiş meclis de.Celalettin Kesikbaş ihracatımız geriledi dedi

1 3 Cevap Yaz
hilmi günay 21 Ocak 2021 11:26

Eleştirilecek o kadar çok şey var ki.Doğru yol yaptılar.Ama 25 yılımız ipotekli.

6 5 Cevap Yaz
Nazım

Eskişehir de zaten 22 yıldır ipotekli yaşıyoruz.

3 2
Sezar 21 Ocak 2021 10:53

Yol hastane dediğiniz kapütülasyon gibi yap işlet kazanç garantili. İktidarın işi değil ki

11 12 Cevap Yaz
Ne safsın be kardeşim

Amaç zaten yol yapmak değil, akraba eş dost ile beraber yolunu bulmak . Yol bu işin kılıfı kardeşim kılıfı

4 5
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi