Bittik, tükendik, vazgeçtik...

Yaşasın Eskişehirspor! Yaşasın Eskişehirspor’u yaşatmaya çalışanlar...

25 Ocak 2019 08:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İstanbul yolunda olan Murat Diri’yi arayıp doğum gününü kutladım. Diri’ye “Eskişehirspor için yaptıklarınızı tarih yazacak. Ama bende bu mücadeleyi, bu vazgeçmeyişi, bu direnişi, bu kafa tutmayı, bu var olma savaşını yazacak kelime kalmadı. Kusura bakmayın’’ dedim.
Gerçekten de son yıllarda Eskişehirspor’u yaşatmak için yapılanları anlatmaya, gördüklerimizi kağıda dökmeye ‘cesaretim’ yok!
Olanı biteni tam olarak aktaramamak korkusu içimi titretiyor, elimi ayağımı bağlıyor.
Aman diyorum...
Boşver Cihan diyorum...
Sen anlatma!
Biri çıksın ortaya şu güzel günleri hakkıyla anlatsın, aktarsın gelecek nesillere...
Bazen dayanamayıp yazıyorum!
Sağdan soldan duyduğum güzel sözlerden yüz bulup bir daha yazmaya cesaret ediyorum!
Eskişehirspor’u yaşatmak için yola çıkanlar dünya futbol tarihine geçecek bir mücadele ortaya koydu. Bittik! Şehir pes etmişti. Herkes ümidini kesmişti. Parası olanlar ‘olmaz’ diyordu. İktidar sahipleri ‘mümkün değil’ diye akıl veriyordu. Kimi ‘buraya kadarmış’ diyor, kimi ‘cenazeyi kaldırmaktan’ bahsediyordu. Yeni takım diyenler, isim değişikliği önerenler...
‘Çılgınlık bu’ diyenler...
‘Kayyum’ diyenler...
‘Boşuna uğraşmayın’ diyenler...
Daha neler neler.
Tükendik!
Para tükendi. Umutlar tükendi. Şehir tükendi. İktidar tükendi. Peynir tükendi, salça tükendi, yağ tükendi.
Yönetim tükendi yönetim!
Vazgeçtik!
50 yıllık bir efsaneden vazgeçtik. Şehrin en önemli markasından, bize bırakılan değerli mirastan, gurur kaynağımızdan, anılardan, heyecanımızdan, sevincimizden vazgeçtik.
Onlar bitmedi. Murat Diri’ler...
Onlar tükenmedi. Mehmet Şimşek’ler...
Onlar vazgeçmedi.
Erkan Koca’lar...
Fuat Çapa’lar...
Ve isimsiz yüzlercesi...
Cebinde beş lirası olanlar vazgeçmedi. Bir iki imza kaldığı söyleniyor. Belki siz bu yazıyı okurken transfer yasağı kalkmış olacak.
Belki de olmayacak!
Sonu nasıl biterse bitsin bu hikaye saygı duyulması gereken bir hikaye. Bir gün mutlaka filmi yapılacak ve girişte “Gerçek kişi ve olaylar anlatılıyor’ yazacak. Anlatmak zor demiştim! Bir kusur, eksik varsa hikayeyi anlatmaya çalışana aittir. Yaşasın Eskişehirspor! Yaşasın Eskişehirspor’u yaşatmaya çalışanlar...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
dogrucu davut 26 Ocak 2019 02:34

boş i,şler bando calıyoz diye buyuk klup olamzasın buyuk klup 10 sene sonasını gorup ona gore hareket edendır gerısı fasa fıso

1 2 Cevap Yaz
bekir yıldırım 25 Ocak 2019 11:34

gerçeklerden bihaber bir yazı olmuş. Olan gerçek taraftara oldu.

1 8 Cevap Yaz
gerçekler 25 Ocak 2019 11:27

Futbol ile ilgili pek çok kişinin sohbet masalarında yöneticilerimizin rezillikleri ayan beyan anlatılırken, sizin '' filmi çekilen gerçeklerinizin'' içinde kulübün kimler tarafından nasıl soyulduğu , adeta ciğerinin nasıl söküldüğüde anlatılacakmı Cihan bey?.

0 8 Cevap Yaz
Şaban EMRE 25 Ocak 2019 10:25

Eskişehirspor bu durumlara düşerken de türübünün başında Murat DİRİ vardı.. Basiretsiz yönetimleri istifaya çağıran taraftarı küfürlerle, tehtidlerle, üstlerine yürüyerek susturan da Murat DİRİ'ydi..

0 9 Cevap Yaz
şakamısınız 25 Ocak 2019 10:24

gerçeklerin bir gün bırak film yapılmasını , kulübü bu hale getiren gerçekleri tek bir kişi bile bugüne kadar açıklamaya cesaret edemedi bundan sonra da edemeyecek. kayyum gelmedikçe gerçekleri kimse bilemeyecek. kulübü soyanlar hariç!!!

0 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi