Bisiklet yollarına ihtiyaç var

Son Haber Gazetesi'nden kıymetli meslektaşım Meltem Karakaş Kaya, Eskişehir Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Çelen ile güzel bir söyleşi gerçekleştirmiş

28 Mayıs 2019 08:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Son Haber Gazetesi'nden kıymetli meslektaşım Meltem Karakaş Kaya, Eskişehir Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Çelen ile güzel bir söyleşi gerçekleştirmiş. Rahime Çelen trafik sıkışıklığından çevre kirliliğine kadar pek çok güncel sorunun hal yolunun bisiklet kullanımının yaygınlaşmasından geçtiğini belirtmiş. Sayın Başkana sonuna kadar katıldığımı belirtmeliyim. Rahime Çelen Eskişehir'de bisiklet yollarının bulunduğunu, ancak bunların çoğunun işlevsiz olduğunu belirtmiş. Gerçekten de pek çok bisiklet yolunun otopark olarak kullanıldığını görüyoruz. Elbette daha çok otopark istemek ve bu konuda yerel yönetimleri sıkıştırmak Eskişehir halkının hakkıdır. Ancak mevcut bisiklet yollarına park edilmesi de, araç sahiplerinin sorumsuzluğu. Bu konudaki trafik denetimlerinin artırılması lazım. Yine bisiklet yollarına eşya çıkaran esnafın da denetlenmesi gerekiyor. Öte yandan mavcut bisiklet yollarının da yetersiz olduğu ortada. Bisiklet kullanımı konusunda Eskişehir, Türkiye'deki diğer illerden daha ileri seviyede. Burada belediyelerimizi tebrik ederiz. Fakat mevcut durumun da yetersiz olduğu açık. Burada da Belediyelerimizin dikkatini çekeriz. Daha çok bisiklet yoluna ihtiyacımız var. Bu konuda belediyelerimizi önemli vazifeler düşüyor. Tabii biz vatandaşların da bisiklet yolları karşısında daha duyarlı olması gerekiyor.

Rahmetle anıyoruz 

Türk Milliyetçiliği'nin önemli isimlerinden biri olan Eskişehirli Gün Sazak, katledilişinin 39'uncu yılında rahmetle anıldı. Sazak Cinayeti – Tıptı Abdi İpekçi cinayeti gibi – 12 Eylül'e giden yoldaki önemli kilometre taşlarından biriydi. Hem İpekçi, hem de Sazak karşıt görüşlü kişiler tarafından da çok sevilir ve saygı duyulurdu. Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Gün Sazak, sınırlarımızdaki rüşveti engellemiş tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumuştu. Bu yüzden MHP'nin tam karşısında bulunan CHP'li Milletvekilleri bile kendisini destekler açıklamalarda bulunmuşlardı. Daha sonra Sazak'ın katledilmesiyle birlikte herşey yine eski tas, eski hamam oldu. Rüşvet çarkları – maalesef – gümrüklerimizde yeniden dönmeye başladı. İnsanları "Sağcı veya solcu" diye tanımlamayı bırakıp, "Namuslu, vatansever" diye tanımlamadığımız müddetçe, bu ve benzeri rüşvet ve yolsuzluk çarkları dönmeye devam edecek. Gün Sazak'ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Umarım başta MHP'li dostlarımız olmak üzere herkes rüşvet ve yolsuzluk çarklarının bu ülkenin asıl bekaa sorunu olduğunu idrak eder...

Ektaş'ın soruları çoğaltılabilir


İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş yaptığı bir basın açıklamasında 6 Mayıs Operasyonu'nu değerlendirdi. Ektaş seçimlerin iptal edilmesini demorasinin aldığı bir yara olarak değerlendirerek şu soruları ortaya attı, "Sandık kurulu başkanlarının belirlendiği liste, hükümetçe atanan ilçe kaymakamları tarafından hazırlanmamakta mıdır? Sandık kurulu başkanları kaymakamlıklardan gelen listelerden, yine hükümetin kontrol ve denetimi altında atanan ilçe seçim kurulu başkanı tarafından atanmamakta mıdır? Bu atama süreçlerinin herhangi noktasında, Millet ittifakı partilerinin dahili söz konusu mudur?" Aslında Sayın Ektaş'ın sorularını çokça ekleme yapılabilir. Fakat aklımızdaki soruları sıralamaya ne gazete sayfaları ne de cesaretimiz yeter. Ancak ben iyimser olanlardanım. Elbette bu devran da dönecek ve 28 Şubat'ın ardından rahmet okutturacak kadar korkunç olan 6 Mayıs Operasyonu günün birinde enine boyuna ele alınacak.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Suat 28 Mayıs 2019 12:35

bisikletliler arabalı olanlar tarafından adeta bir böcek gibi görülüyorlar sanırsınızki yataklarına bile araba ile giriyorlar ulan arabadan aşağı indiğinde sende bir yayasın işte..

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi