Birsen elbette soracak

AK Parti Belediye Meclis üyesi Mustafa Birsen, son zamanlarda kentimizde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bazı açık hava konserlerinin maliyetini sormuş. Belediye yetkilileri de Birsen’e gerekli yanıtı vermişler

20 Ekim 2022 08:48
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Belediye Meclis üyesi Mustafa Birsen, son zamanlarda kentimizde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bazı açık hava konserlerinin maliyetini sormuş. Belediye yetkilileri de Birsen’e gerekli yanıtı vermişler.
Belediyelerin harcadığı her bir kuruş para, milletin parasıdır. Dolayısıyla belediyleler harcamalarını şeffaf yapmalı, “Şuraya kaç para harcadınız?” denildiğinde de buna cevap vermeli. Mustafa Birsen’i de Yılmaz Büyükerşen’i de biz seçtik. Sayın Büyükerşen’i Belediyeyi yönetsin, uygun gördüğü tasarruflarda bulunsun diye seçtik.  Birsen gibi muhalif meclis üyelerini de bu tasarrufları sorgulasınlar diye seçtik. Dolayısıyla Sayın Birsen’in “Kaç para harcadınız?” sorusunu vazifesini yerine getirmek olarak değerlendiriyorum. AK Partili Birsen elbette soracak. Biz denetlenebilir ve hesap verebilir bir Türkiye istemiyor muyuz?
 

Büyükşehir büyük tehlikenin farkında

Büyükşehir Belediyesi ve Tarım Gıda Etiği Derneği (TARGET) işbirliğiyle düzenlenen ve 2 gün sürecek olan "Kuru Tarım, Yeniden!” başlıklı Uluslararası Sempozyum başladı. Başkan Yılmaz Büyükerşen, “Ülkemizi ve pek çok ülkeyi doyuracak o eski köylerin fikri temellerini atmış olacağız” dedi.
Türkiye’de tarımla ilgili birikmiş pek çok sorun var. Bunları “Bizim kabahatimizden dolayı oluşan sorunlar” ve “Elimizde olmayan nedenlerden ötürü oluşan sorunlar” olarak ikiye ayırabiliriz.
Tarım politikamızın olmayışı, tarımda planlamanın olmaması ve sıkışınca ithalat yapılması gibi sebepler, hükûmetin yaptığı yanlışlar.
Ancak bir de bizim elimizde olmayan gelişmeler oluyor. Başlangıçta “Bir grup çiçek çocuğu” diye küçümsenen çevrecilerin felaket senaryoları ete kemiğe bürünmeye başladı. Dünyada ciddi bir iklim krizi yaşanıyor.
Eldeki bütün veriler bu değişimden Kuzey Akdeniz Bölgesi’nin en kötü şekilde etkileneceğini söylüyor. Dolayısıyla Türkiye olarak gelecekte bizi daha kurak günler bekleyecek. Peki bizi bekleyen kuraklığa karşı ne yapabiliriz?
Daha çok baraj yapmak ve suyu iktisatlı kullanmak ilk akla gelenlerden. Tabii daha az suya ihtiyaç duyulan eski usul “Kuru Tarım”a yeniden geçmek de bir öneri.
Ancak ne yaparsak yapalım, önce meseleyi masaya yatırmamız ve kendi aramızda yapabileceklerimizi konuşmamız lazım.
Ortada bir Tarım Bakanlığı var ki evlere şenlik. Türkiye’nin iklim değişikliğine karşı neler yapabileceğini masaya yatırması gereken kurum Tarım Bakanlığı. Ancak beyefendileri rahatsız etmeyelim. Zira şu sıralarda mışıl mışıl uyumakla meşguller.
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu sempozyumun hem öğretici olmasını hem de sevgili Tarım Bakanımız Vahit Kirişçi başta olmak üzere, yetkililerimizi tatlı uykularından uyandırmasını dileriz.
 

Alper örnek olsun

Eskişehir’in evladı olan Alper Potuk, Eskişehirspor’a 100 bin lira bağışta bulundu. Biz taraftarlar sigara paramızdan veya ekmek arası döner paramızdan tasarruf edip, Eskişehirspor’a birtakım bağışlarda bulunuyoruz. Ancak etimiz belli, budumuz belli. Alper Potuk futboldan iyi para kazanmış biri olsa da Eskişehir’de cebinden 20 tane Alper Potuk çıkartacak çok sayıda işadamımız var. Biz taraftarın 26 liralık bağışlarından belki utanmıyorlar. İnşallah Alper’in 100 bin liralık bağışı, harekete geçmelerine neden olur.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
AaAa 20 Ekim 2022 16:41

Büyükköy Eskişehir.

2 3 Cevap Yaz
Vatandaş 20 Ekim 2022 11:29

Çevre yoluna hükümet bin lira para ayırmış diye dert yanan belediye şimdi 700 bin lira sanatçıya veriyorsa çevre yolunuda yapabilir demek ki

5 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi