Prof.Dr. Alper Çabuk

Birlikte dururuz...

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

30 Nisan 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir

Kurumumu, Anadolu Üniversitemi, bu ülke için çok değerli buluyorum. Birçok yazımda bu konuya vurgu yapmışımdır. 
Daha geçen hafta bile, ‘Anadolu’nun Başarı Hikayesi (*)’ yazımda bu hususa değinmiş, Anadolu Üniversitesinin ülkemiz açısından önemine ilişkin düşüncelerimin bir kısmını yazmıştım. Anadolu Üniversitesi kıymetli bir kurum. Ülkemizin Cumhuriyet tarihindeki önemli başarı hikayelerinden. Yazımda bunun altını çizmiştim, hatırlarsınız.
Bu köşeden yazdığım yüzlerce yazıdan en sevdiklerimden biri 2013 yılında yazmış olduğum, ‘adı Anadolu Olsun’ idi. Çok fazla okunmuş, beğeni almıştı. Geçtiğimiz yıl bu yazımın internette erişilebilir olmaması içime sinmediği aynı başlıkla bir yazı yazmış (**) ‘adı Anadolu olsun’ yazımdan alıntılar yapmıştım.
Abraham Lincoln demiş,
‘United we stay, divided we fall’
Ayrılacaksa bunun sadece gidene değil, kalana da çok zararı olur. Zira giden taraf geçen yıl Anadolu Üniversitesini ülke ve dünya sıralamasında yükselten nitelikli yayınların 4/5’lik kısmını yapan ekiptir. Bu şu anlama geliyor. Bu ekip ayrılınca kalan, ulusal ve uluslararası sıralamada en az 30 sıra aşağı düşer. Eğer gitmek zaruretse de gidenin kaybetmemesi için ülke hafızalarındaki güçlü Anadolu isminin gidene çok görülmemesi ve gidenin adının Anadolu Teknik Üniversitesi olması gidene güç katar.
İyi haftalar dilerim

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
incognito 1 Mayıs 2018 12:50

Değerli Hocam, gidenlerin "Anadolu" adını da götürmesini önermişsiniz. Üniversitenin uluslararası yayınlarının önemli bir kısmını gidenlerin yaptığını, "Anadolu" adını kullanmanın da hakkınız olduğunu yazmışsınız. Saygı duyarım. Ancak unutmayın, o "ikinci sınıf" iması yaptığınız fakültelerin kurucuları, çalışanları ABD'ye yayın üretmese bile üniversitenin bugüne ulaşmasına önemli katkılar sağladı; mevcut sistemi ve sizin çalıştığınız birimleri yokken var etti. Anadolu Üniversitesi geçmişte olduğu gibi, gelecekte de her bölünmeden güçlenerek çıkacaktır. Gelecekte bazı çalışanların açıköğretim sisteminin sağladığı katma değer ile yaşadığı akademik baharı, bohem hayatı arayacağı kesin.

8 1 Cevap Yaz
Belkıs kaptan 30 Nisan 2018 11:13

Hocam açıkça açıköğretim olmayınca döner de olmaz bizde aç kalırız desenize..birkerecik gerçekleri söyleyin

9 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi