Biraz daha sabır

Eskişehirspor bir türlü gündemden düşmüyor. Niye? Yakasını bir türlü toparlayamıyor da ondan!

24 Haziran 2019 09:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor bir türlü gündemden düşmüyor. Niye? Yakasını bir türlü toparlayamıyor da ondan! Transfer tahtasının açılamaması tehlikesi sürüyor, ilk puan silme cezasının geldiği iddia ediliyor (Pinto üzerinden eksi 6 puan). Tüm bunlara rağmen Başkan Osman Taş umutlu ve iddialı konuşuyor. Diyor ki: “Benden söz; büyük işler yapacağız. Yapmazsak namerdim.” Tamam, bunlar güzel ifadeler, taraftara umut veren ifadeler, ancak ortada bir gerçek var. Pinto nedeniyle eksi 6 puan ceza alıp almadığımız bugün netleşir. Transfer tahtasının açılmasının zor olduğunu hem Fuat Çapa, hem yöneticiler söylüyor. Peki, söz konusu yönetim niye göreve geldi? Kaan Ay ve yönetiminden daha iyi işler yapmak için geldi, öyle değil mi? Fakat bugün gelinen noktada bu hedefe yaklaşılamadı bile. Öyle de olsa, ‘sabredelim’ diyorum, ‘fırsat verelim’ diyorum; belki de bu yönetimin bir bildiği vardır...

BÜYÜKERŞEN EN İYİSİNİ YAPAR
Adalar ne güzel öyle değil mi? Araç trafiğine kapalı, modern bir tasarımı var, güzel bir ETİ Parkımız mevcut; butik kafeler ve restoranlar, oyun salonları, sallana sallana yürüyebileceğimiz yürüyüş yolu ve baktığımızda içimizi açan, gondollar ve teknelerin renk kattığı Porsuk Çayı… Tabii ki Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eseri… Büyükerşen, 20 yıl önce, Körübaşı’ndan Tabakhaneler köprüsü dediğimiz yere kadar genişletecekti bu projeyi. Söz konusu çöküntü alanlarını, Adalar gibi insan onuruna yakışır yaşam merkezi haline getirecekti. Ancak o dönemin aklı evvel bazı isimleri, bu dönüşüme izin vermedi. Son meclis toplantısında bizleri umutlandıran bir gelişme yaşandı. Porsuk 1 ve Porsuk 2 kentsel dönüşüm ve gelişim projesi oybirliği ile kabul edildi. Tabii böyle projeler kısa sürede gerçekleşmez. Biraz sabretmemiz ve kamuoyu olarak Büyükerşen’e destek vermemiz gerekir. Sonrasını biliyorsunuz; Hoca yaparsa, en iyisini yapar

BU FESTİVAL KAÇMAZ
Eskişehir’de festival deyince aklıma gelen dört belediye var; Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Sivrihisar Belediyesi. Odunpazarı Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, dün itibari ile sona erdi. Altı gün boyunca yapılan festivalde, ömrünü tamamlamış ağaçlardan sanat eserleri meydana getirildi. Festivalin kapanışı ise çok anlamlı bir etkinliğe sahne oldu; Demokrasi Ormanı, Eskişehir’e kazandırıldı. Şimdi, Sivrihisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Nasrettin Hoca Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı. Söz konusu festivalde, Nasrettin Hoca felsefesine uygun sergiler, yarışmalar; yöreye özgü lezzetlerin yer aldığı stantlar, el sanatları, workshoplar, alan etkinlikleri, çeşitli gösteriler ve sürprizler var. 28, 29, 30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde Ziynet Sali, Mustafa Ceceli ve Cem Belevi de sahne alacak. 

EMİRDAĞLILARIN BİRLİK SORUNU
Emirdağlılar Vakfı, üçüncü genel kurulda başkanını seçti. Mevcut Başkan Murat Kahya, çok az oy farkıyla tekrar başkan olarak seçildi. Ancak genel kurul süreci içerisinde öyle büyük şaibeler gerçekleşti ki, insanın inanası gelmiyor. Sahte imza iddiası, sahte üye kaydı girişimleri, vesaire… İlk iki genel kurulda, bu kabul edilemez iddialar gündeme taşındı. Ardından Emirdağlılar içerisinde ciddi gruplaşmalar-bölünmeler yaşandı. Üçüncü genel kurul için uzlaşılıp tek liste çıkma gayreti vardı. Ancak olmadı; Vakıf, bölünmüştü bir kere. Ve son genel kurul… Üç aday vardı; Murat Kahya, Orhan Özkır ve Sibel Erenoğlu. Sibel Erenoğlu’nun, bazı isimlere haber vermeden listesine aldığı ortaya çıktı. Akabinde Erenoğlu çekildi ve Orhan Özkır’a destek verme kararı aldı. Ama Murat Kahya’nın seçilmesi önlenemedi. Son söz: Emirdağlılar içerisindeki bölünme süreci ‘ilan’ olayıyla başladı ve şu an zirveye çıktı. Bu bölünme, kolay kolay ortadan kaldırılamaz.

ONLAR GÖTÜRSÜN, BİZ SIKALIM
Türkiye ekonomisinin çöküşü devam ediyor. Uzmanlara göre İstanbul seçiminin bitmesiyle, yani bugünden itibaren, çöküşün hızlanacağı kaydediliyor. Tabii ekonominin kötüye gittiğini uzmanların söylemesine gerek yok. Vatandaş olarak tüm hücrelerimize kadar hissediyoruz. Alım gücümüz neredeyse yarı yarıya azaldı. TÜİK’in işsizlik ile ipotekli satış konusunda son açıkladığı istatistikler de, ne halde olduğumuzu gözler önüne seriyor. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 334 bin kişi artarak 4 milyon 544 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 4 puanlık artış ile yüzde 14,1 seviyesinde gerçekleşti. Şimdi gelelim ipotekli satışa… Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il, yüzde 19 ile Eskişehir oldu! Ne diyelim? Bazı milletvekilleri, yasadışı bir biçimde devletin konutlarında otursun, devletin araçlarında yan gelip yatsın; kemeri ise devlet yerine yine vatandaş sıksın.

ESKİŞEHİR BİSİKLET PLATFORMU
Eskişehir Avrupa kenti, diyoruz. Kısmen doğru. Avrupa kenti olma kriterleri içerisinden sadece bisiklet yolları ve bisiklet yolları konusunda yurttaşlarımızın bilinç düzeyinden kısaca bahsetmek istiyorum. Yılmaz Büyükerşen ve Burhan Sakallı, Eskişehir’de bisikletli ulaşımla ilgili ciddi bir adım atmıştı. Bisiklet yolları yaptılar, bisiklet istasyonları kurdular. Daha sonra Ahmet Ataç da bu iş için kolları sıvadı, azı karar çoğu zarar bisiklet yolları yaptı. Ancak söz konusu yollar hiç yeterli değil. ‘Yaraya merhem’ bile değil! Ya insanların bilinç düzeyi? Hiç yok! Araçlar, bisiklet yollarına park ediliyor; trafik ve belediye sadece bakmakla yetiniyor. İnsanlar bisiklet yolundan yürümeyi tercih ediyor; bir bisikletli uyarı yaptığında ise üste çıkıyor! Kısa süre önce Eskişehir Bisiklet Platformu (ESBİP) kuruldu. Platformdan beklentim, bisiklet yolları konusunda belediyelere baskı yapması ve insanları bilinçlendirmesi. Eminim bu faydalı işi yapacaktır

BİZİM STAJYERLER CANAVAR
Eskişehir Barosu, Türkiye’nin en kaliteli ve en aktif barolarından bir tanesi. Türkiye ve Eskişehir gündemine ilişkin herhangi hukuki bir tartışmayı, hiçbir biçimde görmezden gelmeyen Eskişehir Barosu, hukuki çerçevede açıklamasını yapıyor ve tepkisini ortaya koyuyor. Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santral gibi konularda ise yargı yoluna başvurarak yurttaşlarımızın hakkını savunuyor. E, böyle bir baronun stajyerleri de canavar olur öyle değil mi? Güçlü bir eğitimden geçen Eskişehir Barosu stajyerleri, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen stajyer avukatlar kurgusal duruşma yarışmasında, İç Anadolu Bölgesi birinciliğini şehrimize getirdi! Finalde Ankara Barosunu eleyen Eskişehir Barosu stajyerlerinin bu başarısı ilk değil. Geçen sene de aynı başarıyı yakalamışlardı. Şimdi sıra, Eylül’de gerçekleştirilecek Türkiye finalinde! Stajyer avukatlarımıza şimdiden başarılar diliyor, Baro Başkanı Mustafa Elagöz’ü de stajyerlerin eğitimi konusuna verdiği önem nedeniyle tebrik ediyorum.

ESKİŞEHİR'E TAM NOT
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) davet etti, Uluslararası MICE Derneği’ne bağlı kongre organizatörleri şehrimize geldi. Eskişehir’de hizmet sektörüne ilişkin incelemelerde bulunan organizatörler; otel, restoran ve kongre turizmi konusunda altyapımızı değerlendirdi. Değerlendirmenin sonucu sevindirici; Eskişehir tam not aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in Anadolu’da turizme ilişkin çok sayıda fırsata sahip olduğunu, bu fırsatları uzun vadeli avantaja dönüştürmenin ancak Eskişehir’in iradesiyle mümkün olacağını kaydetti. Güler, şöyle devam etti: “Eskişehir’in hem turizm altyapısı fırsatlarını değerlendirmek, hem de sosyal ve ekonomik altyapısına uygun gelişmesini desteklemek amacıyla kongre turizmi üzerine ciddi bir yatırım yaptık. Bunun ikinci adımı olarak sektörü Eskişehirli aktörlerle bir araya getirecek; kentimizin kongre turizmi için bir merkez haline gelmesi için çalışacağız.” Metin Güler’in Eskişehir için bir şans olduğunu düşünüyorum; ETO aracılığıyla şehrimizin gelişimine katkı yapmaya devam edeceğine inanıyorum.


FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Fotoğrafın dili olsa - 24.06.2019
Televizyonda yargının bağımsız olduğunu duyan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Aydın: İsyaaaaaaannnnn!!!

BİR TWEET

CELALETTİN KESİKBAŞ

Mühendislik; elektronik, inşaat, kimya, makine diye ayrılır. Cinsiyete göre değil. Dünya Kadın Mühendisler Günü Kutlu olsun.

DÜNYA İNSANLARI

Dünya İnsanları - 24.06.2019
Fotoğraf: Kyoichi Swada/1965
Anne ve çocukları, Güney Vietnam’da  ABD bombalarından kaçmak için nehri geçmeye çalışıyor...
 

AFİŞ

Forrest Gump film afişi
FORREST GUMP
1994 ABD yapımı film, düşük I.Q. sahibi genç bir adamın hikayesini anlatıyor... Gump, Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Yine Gump, aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadarki süre zarfında olaylar gelişir. Gump, tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına, Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur...
 

KARİKATÜR

Arif Anbar - Karikatür - 24.06.2019
Aleksandr Kostenko

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Alpulu 24 Haziran 2019 14:20

6 puanı dönemin başkanı Halil Ünal'dan silsinler.

1 6 Cevap Yaz
Hak mı? 24 Haziran 2019 13:41

Alpu Belediyesinde yaşanan işçi çıkarmaları hakkında yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

2 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi