Bir konuta 40 başvuru

Hükûmet tarafından açıklanan yeni TOKİ Projesine Eskişehir’den 100 bin başvuru olduğu belirtildi. Ülke genelinde 250 bin konut yapacak olan TOKİ, Eskişehir’e 2 bin 600 konut ayırmış. Yani TOKİ’nin yurt genelinde yapacağı konutların yüzde 1’i bize ayrılmış.

9 Kasım 2022 08:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Hükûmet tarafından açıklanan yeni TOKİ Projesine Eskişehir’den 100 bin başvuru olduğu belirtildi. Ülke genelinde 250 bin konut yapacak olan TOKİ, Eskişehir’e 2 bin 600 konut ayırmış. Yani TOKİ’nin yurt genelinde yapacağı konutların yüzde 1’i bize ayrılmış. Ki bu rakam nüfusumuzla da tam olarak örtüşüyor. Özetle, “TOKİ Eskişehir’in hakkını yedi” diyenlere katılmıyorum.
Konut sayısının 40 katı başvuru olması, söz konusu projenin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Hükûmetin elinden tutan yok; adam gibi bir proje yapmalarını engelleyen de yok. İşte böyle düzgün proje yaparlarsa, millet de böyle arkalarında durur. Yok “Bedava üzümlü kek” projesi ile gelirlerse, milletten de destek alamazlar.

BEKLENEN OLDU
Bazıları AK Parti – HDP ittifakının Cumhur İttifakında bir çatlama yaratabileceğini düşünüyordu. Tam da benim tahmin ettiğim gibi oldu ve Sayın Bahçeli söz konusu gelişmelerin son derece doğal olduğunu ifade etti. Açıkçası Türk Milliyetçilerine mesafeli duran HDP ile Türk Milliyetçiliğini ayakları altına alanlar arasında yakınlaşma, bana kalırsa da doğaldır. Dolayısıyla siyasette beklenen olmuştur. Kendi adıma hiç şaşırmadığımı belirteyim.
 
Bİ CİSİM YAKLAŞIYOR
İstanbul’daki fırıncılar ekmek fiyatının 5 liradan 7 buçuk liraya çıkarılmasını istedi. Şimdi muhtemelen hükûmet yanlıları fırıncıları fırsatçı olmakla suçlayacak, işin içinde dış güçleri arayacaktır. Sayın Bahçeli grup toplantısında “Fırınların alayını kapatın” diyebilir ve küçük ortak Sayın Doğu Perinçek de zamların CIA işi olduğunu ifade edebilir. Benim gibi garibanlar ise zamlardan dolayı hükûmetin beceriksizliğini suçlayacaktır. Artık hangi açıklamaya inanırsınız; orası size kalmış. Yalnız bütün belirtiler gösteriyor ki ekonomide yaz dönemi bitti ve kara kış ufukta belirdi. Cem Yılmaz’ın GORA filminde denildiği gibi, “Bi cisim yaklaşıyor…”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nurullah 9 Kasım 2022 12:49

Sayın yazar engelleyen yok demişsiniz ama Eskişehirde engel yok mu ? diğer illerde konutlar teslim edildi. Eskişehirde henüz yeni başlandı. sırf engeller yüzünden

0 0 Cevap Yaz
Mustafa 9 Kasım 2022 10:20

Peki bu projeden önceki TOKİ konutlarının inşaatı ortada yok araştırıp haberini yaparsın umarım

0 1 Cevap Yaz
Serdar M. 9 Kasım 2022 10:19

Sayın Kerem bey sizi 2. sıradan Milletvekili adayı olarak görmek isteriz. Eskişehir iyi olsun

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi