Bir gün bize yeter!

Her 8 Mart’ta yüzlerce, binlerce etkinlik, açıklama, toplantı, eğlence…

10 Mart 2019 10:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Her 8 Mart’ta yüzlerce, binlerce etkinlik, açıklama, toplantı, eğlence… Sanırım kadınlar gününü artık böyle algılıyoruz. Biraz duyarlı olan sivil toplum örgütleri istatistikler yayınlıyor. Şu kadar kadın cinayete kurban gitti, bu kadar kadın koca dayağı yedi, gibi… 8 Mart kadın tarihinin istatistiğinin açıklandığı gündür, 9 Mart ise unutulduğu gün. Zaten 8 mart sabahı gönderilen çiçekler bile 9 Mart’ta solmuyor mu? Düşünüyorum… Acaba babasından, kocasından, sevgilisinden, abisinden dayak yemeyen, şiddet görmeyen kadınların istatistiği var mıdır? Türkiye’de az, bunu biliyoruz. Ya dünyada… Havva’dan beri değişmeyen bir kader midir kadın olmak! İnternette okuduğum bir makalede altığını çizdiğim bölümler vardı. Kadınlara iki önemli tavsiyede bulunmak istiyorum:

1-'Hayır', doğrulama gerektirmeyen bütün bir cümledir. Birisi için bir şeyi yapmayı neden reddettiğinizi açıklamak zorunda değilsiniz. Yanıtınıza güveniyorsanız eğer, diğer insanlar da kararınızı kolaylıkla kabullenirler.
2-Duygulara kapılmak kolaydır; ancak ilişkinizin uzun süreli olacağını düşünmüyorsanız, kendinize partnerinizin sizin için doğru kişi olup olmadığını sorun. Bir ilişkiyi bitirmek, ciddileşmeden önce çok daha kolaydır.
3-Hayatta güvenebileceğiniz tek şey, değişimdir. Ani değişimlerin kaçınılmaz olduğunu anlayabilmek, mücadeleyi kabul etmeyi kolaylaştırır; hayatın önünüze atacağı şeylere hazır olmanın da yoludur bu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi