Bir fotoğraf çekinebilir miyiz?

Cihan Yıldırım yazdı

30 Ocak 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca ile ilgili bir yazım vardı. Mahalle temsilciliklerine kendisine ait büyük boy fotoğraflar asmasını ‘garip’ bulduğumu belirtmiştim. Sonrasında Kaynarca ile ilgili bazı şikâyetler aldım. Yaptığı siyasetle ya da politika yapma tarzıyla ilgili değil. Daha çok Kaynarca’nın ‘egosundan’ kaynaklanan rahatsızlıklar. Yakın çalışma arkadaşı değilim ‘şikâyetler’ ne derece doğru bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla haklılık payı var. Daha önce de Kaynarca ile ilgili telefonları açmadığı, geri dönmediği yönünde sıkıntılar yaşanıyordu. Garip denebilecek fotoğraflardan üç beş tane daha yollandı! Gerçekten garip ama... Konuşmalarda şunu da fark ettim; Kaynarca ile ilgili eleştirilerin büyük bölümü Dündar Ünlü’ye... Ünlü’nün Kaynarca’yı yerine il başkanı bırakacağı ‘iddiası’ kimilerini hayli kızdırıyor. Neyse ahali boş durmuyor. Volkan Doğan’ın ‘doğru’ paylaşımını da örnek olarak gönderdiler. Ne olur ne olmaz diye hepsini paylaşıyorum.     

Bir fotoğraf çekinebilir miyiz?

/Resimler/Editor/images/c1c39a0d-ce9d-400f-94fb-71b8c8359833.jpg

Bir fotoğraf çekinebilir miyiz



Şehir Hastanesi mi neden oldu?
Yunusemre Devlet Hastanesi’nde sağlık sektörünü ‘karıştıran’ bir istifa yaşandı. İdari ve Mali İşler Müdürü Ahmet Seçkin’in istifası... İstifanın nedenini ve neden bu kadar karmaşaya yol açtığını merak ettiğimi yazmıştım. Sağ olsun yetkili biri mesaj atmış. Mesajdan anladığım kadarıyla Ankara’dan gelen üst düzey bir heyetle toplantı yapılıyor. Seçkin’in o toplantıda Şehir Hastanesi ile ilgili eleştiri yaptığı iddia ediliyor. Sağlık Müdürü de kendisini ‘karışma bu işlere, senin alanın değil’ diyerek uyarıyor! Ahmet Bey’in bu olaydan sonra istifa kararı aldığı ifade ediliyor. Bu istifa bir müddet daha gündem olacak gibi görünüyor.

Yapmayın!

Yapmayın!
Pazar akşama sosyal medyada bir afiş dolaşmaya başladı. Termik santrale karşı bir eylem yapılacağı duyuruluyordu. Anne-Çocuk Sevgi Zinciri adı altında bir etkinlik... Tarih, yer bilgisi ve sosyal medya etiketler verilmişti. Afişte en önemli şey yoktu. Kimin, hangi kurumun ya da platformun düzenlediği belirtilmemişti. Böylesine hassas günler yaşarken çok önemli bir eksiklik olmuş. Öküzün altında buzağı arandığı bir ortamda ‘isimsiz’ davet şık olmamış. Malum “Alman Vakıfları, dış mihraklar, terör odakları, Greenpeace” falan diyerek kafaları bulandırmaya çalışanlar var. Daha dikkatli olunmalı...
 
Söz sırası savunmanın...
Tamam, Kızılay Şube Başkanı Yüksel Girgin’in ‘teknik inceleme gezisini’ organize etmesi biraz sıkıntılı görünüyor. Evet, Çan ile Alpu’nun konumu farklı diye ses yükseltilebilir... Öte yandan muhtarların santrali incelemesi ne derece sağlıklı diye de sorulabilir. Ama fakat lakin artık söz sırası savunmanın. Bi fırsat verelim anlatsınlar, izah etsinler, örnekleri sıralasınlar. Konuşma, tartışma ortamı bozulmasın. Çan’a gidip fikirlerini açıklayanlara olmadık tepkiler gösteriliyor. Yatırımı savunanlar, santral istemeyenleri ‘sabırla’ dinledi. Şimdi biraz da dinleme zamanı...
 
Alpu mu, Tepebaşı mı?
Termik santralin yapılacağı yer konusunda da kafa karışıklığı yaşanıyor. Yatırımı yapacaklar ilk başta Alpu dedi. Sonra tarım arazileri ve su kaynakları itirazları duyulunca ‘Santral Tepebaşı sınırları içinde’ demeye başladılar. Karşı çıkanlar da ilk zamanlar “Ne Alpu’su kardeşim, resmen Tepebaşı’na yapılıyor. Kente bu kadar yakın olur mu” diye tepki gösteriyordu. Kente yakınlık tutmadı ya da tarım arazileri üzerinden bir kampanyanın daha etkili olacağı düşünülmüş olacak ki onlar da artık “Santral Alpu’ya yapılıyor” demeye başladı. Aslında santralin yapılacağı ‘yer’ en başından beri belli ama ‘konum’ olacaklar sabit değil.
 
Biraz geç olmadı mı Yüksel Bey
Dündar Ünlü 2014 yılında il başkanlığına atandı. Ardından AK Parti İl Kongresi yapılacaktı. İsmail Altınkaynak ismi gündeme geldi. Altınkaynak geldi, Altınkaynak gidiyor... Kulisler hareketlendi. O dönemde Altınkaynak’tan ses çıkmadı. Ünlü’nün devam edeceği anlaşılınca Altınkaynak’ın Ünlü’yü arayıp ‘Ben yokum, hayırlı olsun. Zaten hiç niyet etmedim’ türünden şeyler söylediği duyulmuştu. Şimdi aynı şeyler yaşanıyor. Kızılay Şube Başkanı Yüksel Girgin’in ismi de il başkanlığı için gündeme getirilmeye çalışıldı. Aylar boyunca ‘evet ya da hayır’ diye açıklama yapmayan Yüksel, Ünlü ile yola devam edileceği belli olunca Eskişehir Ekspres’e “Aday değilim, zaten davet eden de olmadı. Çok yoğunum, sadece basında yazılar çıktı, layık görenlere teşekkür ederim’ türü açıklamalar yaptı. İş işten geçtikten sonra yapılan açıklamalar ne derece samimi?
 
Sahipsiz hesaplar!
Termik santrale tepki göstermek amacıyla sosyal medyada çeşitli hesaplar açıldı, açılıyor. Eskişehir Kıymetlidir var, Eskişehiri Yedirmeyiz var. Bu tür hesapları kimin açtığı, ya da en azından kimin yönettiği belli olmalı. Sonuçta gizli kapaklı işler yapılmıyor.
 
Büyük değişiklik bekleniyor
AK Parti kritik dönemeçleri yine Dündar Ünlü ile geçecek. Yaklaşık üç yıldır il başkanı olan Ünlü, bu görevine devam edecek. Ünlü, bugünlerde yönetim listesini hazırlamakla meşgul. En az il başkanı kadar önemli bir liste. Özellikle de yürütmedeki isimler... Tepebaşı ve Odunpazarı’nda olduğu gibi büyük bir değişim bekleniyor. Zira en çok ‘metal yorgunu’ il yönetiminde.
 
Twitter’a yazdıklarım
  • Karizmatik liderlere değil ‘icat çıkaran’ gençlere sahip olan ülkelerin güçlü olduğu bir çağdayız. Günaydın
  • Eskişehir'deki birinci sınıf tarım arazilerinin yüzde 43’ü Alpu’da
  • Hamamyolu’nun eski adı Yunak Caddesi, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi’nin eski adı Defterdar Caddesi’dir. Sivrihisar Caddesi de 60 Darbesi’nin ardından bir süre 27 Mayıs Caddesi olmuştur
  • Volkan Doğan’ın asker uğurlama törenine ‘format’ atması iyi oldu
  • Harun Karacan’ın ‘’Orman Fidanlığı’nda 5-6 bin kişi aynı anda piknik yapsa ne güzel olur’’ temennisi 2019 yerel seçimine ‘selam’ olabilir
  • Dündar Ünlü’nün yapacağı il yönetim kurulu listesi, ESO ve OSB seçim sürecini de etkileyebilir
  • ESES yönetimi ‘’Fiyatı düşmesin diye’’ Erkan Zengin konusunda konuşmama kararı almış
  • AÜ Rektörlük sürecinde Naci Gündoğan ‘en ciddi seçenek’ olarak masada
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi