Bilmem anlatabildim mi?

"Eskişehirspor'un geleceğini kurtarma adına" yönetime tâlip olduklarını ifade eden Adnan Sevim, geç olmadan Genel Kurul kararı alınması gerektiğini ifade etmiş

4 Eylül 2019 07:46
A
a
Sütiş Eskişehir
"Eskişehirspor'un geleceğini kurtarma adına" yönetime tâlip olduklarını ifade eden Adnan Sevim, geç olmadan Genel Kurul kararı alınması gerektiğini ifade etmiş. Sayın Sevim'le aynı fikirde olduğumuzu söyleyebilirim. Eskişehirspor'u yöneten Osman Taş ve arkadaşlarının iyi niyetli kişiler oldukları su götürmez. Fakat kulübün öyle büyük sorunları var ki, sadece iyi niyetli olmak dertlerimize derman olmuyor. Mevcut Eskişehirspor yönetiminde pırlanta gibi isimler var. Bu isimlerin görevde kalmaya devam etmesi, kendilerinin eleştirilmesine neden olur. Dolayısıyla işi inada bindirmemek lazım. Eskişehirspor'un yeni bir yönetime ihtiyacı olduğu açık... Bir iktisatçı olan Adnan Sevim'in kaynakları olduğunu, Eskişehirspor'u kurtaracaklarını söylediklerini biliyoruz. Fakat kendileri kusura bakmasınlar; zira bizim süttten ağzımız yandı ve yoğurdu üfleyerek yemek niyetindeyiz. Toko dosyasının kapatılması için Adnan Sevim ve arkadaşlarının harekete geçmesini beklememiz doğal. "Önce yönetime gelelim, sonra para harcarız" mantığını kabul etmek çok zor. Sevim ve arkadaşları kusura bakmasınlar ama hepimizin aklında, "Ya yönetime gelir de, daha sonra 'paramız yok' derlerse ne yaparız?" sorusu bulunuyor. Ayrıca Toko dosyası bize bir 6 puan daha ceza getirebilir. Toplam cezamız 12 puana varırsa, Adnan Sevim yönetiminin de yapacağı bir şey kalmaz. Muhtemelen böyle bir başkanlığı onlar da istemez. "Bunların aslında beş kuruş paraları yok. Blöf yapıyorlar" diyenleri susturmak kendi ellerinde. 
İşte Toko dosyası olduğu gibi duruyor. Şu kaynaklarını harekete geçirsinler de, aleyhlerinde konuşanları sustursunlar... Bir diğer mesele de Adnan Sevim'in, "Taraftarın yeri tribünlerdir" demesi.  Normal koşullarda kendisine "Haklı" derdim. Ancak anormal koşullar altındayız. Geçen sene futbolcularımızın önüne bir tabak kuru fasulya koyamamıştık. Bu sorunları taraftarımız aştı. Açıkçası taraftar yönetim boşluğunu görerek, durumdan vazife çıkarttı. Ortada güçlü bir yönetim olursa, taraftar da sadece tribünde kalmaya devam eder. Boş konuşan ama hiçbir icraat yapamayan yöneticiler olursa, taraftar yine durumdan vazife çıkartır. Bilmem anlatabildim mi?

Elektrik parasını ödeyemedik 

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, birbiri ardına yapılan doğalgaz zamlarının bellerini büktüğünü belirtti. Şimdi Türkiye'nin bu ekonomik dar boğazdan çıkmasının bir kaç reçetesi var. Ancak hangi reçeteyi uygularsanız uygulayın, birinci sıraya ihracatın artırılması konulmak zorunda. Üretmeden, ürettiklerimizi satmadan bu ekonomik krizden çıkamayız. Dolayısıyla Hükümetimizin sanayicilerimizi, özellikle de ihracat yapanları koruması gerekiyor. Vatandaştan soluduğu hava başına vergi alabilirsiniz. Parayla askerlik tezkeresi satabilirsiniz. Hatta parayla cennetten arsa bile satabilirsiniz. Fakat bunların hiç birisi bizi kurtarmaz. İhracat yapmazsak, iki yakamız bir araya gelmez. İhracat yapan sanayicilerimizin, hükumetten KDV alacakları var. Ancak hükumet bu borcun üzerine yatmış durumda. Sanayiciler, "Madem paramızı ödemiyorsunuz, bari bu paraları sigorta ödeyeceklerimize sayalım" diyor. Hükumet bunu da yanaşmıyor. Üzerine bir de doğal gaza gelen yüzde 32'lik zam var. Halbu ki hazır Türk parası değer kaybetmişken, tam da ihracat yapacak zamandayız. 2018 – 19 ve 20 yıllarında sanayici arkadaşlarının kâr etmeyi değil, küçülmemeyi hedeflediklerini açıklayan Kesikbaş'a kötü haberimiz var; maalesef küçülmeyi bile başarı olarak görecekleri bir zamana geldik. Fabrikalarının kapısına kilit asmasınlar yeter... Son olarak Sayın Kesikbaş'ın OSB yönetimlerinin yüzde 11 oranında fazladan elektrik parası aldıklarından şikayet etmiş. Kesikbaş pek çok sanayicinin elektrik parasını ödeyemediği için fabrikalarını kapattıklarını söylemiş. Düşünebiliyor musunuz; sanayicilerimiz elektrik parasını ödeyemiyor. Allah sonumuzu hayır etsin..

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 4 Eylül 2019 20:47

Kerem bey burası bakkal dükkanımı devrediyorlar burası kulüp neden togonun parasını verceklerki belki secilmiyecekler haa siz cok güvenıyorsanız osman tasa siz verin parayı yeni yonetim size gelince parayı öder hem sizde bi iyilik yapmıs olursunuz bizde sizi alkıslarız cok akıllısınızya burası kimsenin babasının kulubü degil secim olur baskan o olur buna osman tas ve ekibi karar veremez

2 4 Cevap Yaz
erhan 4 Eylül 2019 10:55

Sayın Akyıl bugüne kadar aldıkları teşviklerden bahsedmemiş, aldıkkari teşvikkeri nerelere harcadiklarından da bahsedmemişler.

3 2 Cevap Yaz
furemen 4 Eylül 2019 10:19

Bu saatten sonra hiç kimse taraftara trübünde otursun diyemez.Ne zaman ki bir yönetim gelir borçları kontrol altına alır,sporcu hak edişlerini gününde öder,kulüp giderlerini sağlıklı bir şekilde finanse eder,takım içinde sükuneti sağlayıp sportif başarı yakalar o zaman zaten taraftar olması gerektiği yerde olur yapması gerekeni yapar.Daha yönetime gelmeden taraftara ayar vermeye çalışmak hele ki bizim taraftarımıza nereden bakarsanız bakın en hafif tabirle hadsizliktir.Ağzınıza sağlık Kerem bey.

4 2 Cevap Yaz
Nurullah 4 Eylül 2019 07:59

ikinci doğalgaz zammı sanayi tüketimine yansımadı algı yapmayın . vatandaş bilinçli artık. yada eskişehir halkını cahil kabul ediyorsunuz.

12 4 Cevap Yaz
DKC

Vatandaşın bilinçli olması,zammın sanayi tüketimine yansımayacağı anlamına mı geliyor? Merak etme,olmaz dedikleri herşey başımıza gelir oldu.Onunda eli kulağındadır...

1 10
kaan

Nurullah bey ağustos ayında konut ve işyerleri için ayrı zam oranları açıklanmıştı .1 eylül itibariyle açıklan zam oranı konut ve işyeri için aynı oranda zam geçti bu yüzden 1 eylül 2019 da yapılan zam ayrı ayrı açıklanmadı. sabah saat 3:30 da zam haberi geçildi. Ayrıca botaş şuan varlık fonundadır.Gelirleri cumhurbaşkanlığına gitmektedir. Bilginize

0 3
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi