Beş isim gündemde

Cihan Yıldırım yazdı

4 Temmuz 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti’de dört yıl görev yapan Dündar Ünlü’nün milletvekili adayı olmasıyla boşalan koltuk sahibini arıyor. Ünlü’nün ardından bu göreve vekâleten Murat Özcan atanmıştı.
Seçimden önce göreve gelen Özcan’ın asaleten göreve gelip gelmeyeceği kesinlik kazanmadı. Atama işi seçimden sonraya bırakıldı ama bu sefer de büyük kongre mesaisi başladı.
Atamanın bazı kriterleri var...
İlki hiç şüphesiz Ankara...
Yani teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı...
Hâlihazırda bu görevi yürüten Mustafa Ataş’ın yıldızının son günlerde söndüğü ifade ediliyor. Ataş’a görev verilmeyebilir. Ataş’ın yerine gelecek ismin teşkilatı kurması için atama işinin uzamış olabileceği ihtimaller arasında...
Öte yandan Eskişehir’deki dengeler de atamayı geciktirmiş olabilir. Avcı-Karacan arasındaki soğuk savaş da tıpkı başka kurumlarda olduğu gibi il başkanlığı mevzusunda da gecikmeye neden olabilir.
Şartlar ne olursa olsun, süreç başladı...
İl başkanlığı hele hele iktidar partisinin il başkanlığı çok önemli bir görev. Bu nedenle taliplisi de çok oluyor.
Gönlünden il başkanlığı geçirenler ‘kulislere inmiş’ durumda...
Başkent ve Eskişehir kulisleri hayli hareketli. Atamanın ne zaman yapılacağı belli değil. Kongreden sonraya kalma ihtimali de var. Buna rağmen çalışmalar hız kesmiyor.
Murat Özcan’ın görevi istediği biliniyor. Bunu değişik ortamlarda çeşitli sözlerle ifade etti. Doğrudan ‘talibim’ demiyor bunu şık bir biçimde ifade ediyor. Özcan’ın il yönetimi için ‘havuz’ kurduğu konuşuluyor.
Özcan ‘bu yarışta’ yalnız değil...
Ali Demirel ismini günler önce yazmıştım... Partinin emektar isimlerinden Demirel de il başkanlığı için nabız yokluyor. Demirel’in il başkanlığı ‘devrim’ niteliği taşır. Demirel il başkanı olursa partide pek çok şeyin değiştiğini, yepyeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz.
İsmi geçen dört aday bi tarafa, Demirel bi tarafa diyorum...
Görev adamı olan Demirel, 2015’teki seçimlerde milletvekili adayı oldu. Son seçimde aday adayı oldu ama listede yer bulamadı.
Serhat Tunç’un da ismi gündemde...
İş ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı Tunç, son seçimde kendini hayli sevdirdi. Aday adaylığı ve adaylık sürecindeki çalışmaları da takdir gördü. Tunç, pozitif havayı il başkanlığı ile taçlandırmak istiyor.
Arkasında da güçlü isimler var... Atanırsa sürpriz olmaz. Kimsenin adamı olmaz, çok çalışır, sadece partiye değil kente de hareket getirir.
Yine kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Zihni Çalışkan da havayı kokluyor. Avukat olan Çalışkan, meclis üyeliği de yapıyor. Cemiyet hayatını ve politikayı bilen deneyimli bir isim.
Ve İsmail Hakkı Civelekler...
Civelekler de avukat... Halen il yönetiminde olan Civelekler, partinin hafızası sayılır. Neredeyse ilk günden itibaren partide, yönetimlerde... Üstelik son yönetimi saymazsak hep etkili görevde. Yıllardır partinin ‘ikinci’ adamıydı. Müthiş birikimi avantaj gibi görünüyor ama bu aynı zamanda Civelekler’e olumsuz etki de yapıyor.
İl başkanı olmaması için uğraşan kişi sayısı da hayli fazla...
İktidar kulislerinden duyduklarım böyle... Göreve kim gelirse gelsin işi çok zor olacak. Hem Ünlü’den sonra göreve gelmiş olacak hem de partideki gerginlik ortamı bırak il başkanlığı yapmayı çay demlemeye bile uygun değil.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi