Bence İYİ Olmadı…

Eskişehir siyasetinin son 2 günde en çok konuşulan konularından birisi İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş’ın istifa kararı…

28 Haziran 2021 08:52
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
2 gündür Eskişehir siyasetinin en çok konuşulan konularından birisi İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş’ın istifa kararı…
Bu karar İyi Parti ve partiye yakın olanlar için pek sürpriz ve şaşırtıcı olmasa bile Eskişehir kamuoyu için beklenmedik bir gelişme oldu.
Çünkü Başkan Ektaş partinin Eskişehir’deki mevcut ivmesi için önemli bir nirengi noktasıydı. Kısa sürede güzel bir çizgi yakaladı ve başarılı bir performans ortaya koydu. Donanımlı ve teknik bilgi sahibi bir isimdi.
Pek çok parti şehirdeki gündemi ıskalarken Ektaş ve yönetimi bir gün URAYSİM, başka bir gün su ve çevre sorunları, bir başka gün Üniversite esnafının sorunları gibi birçok şehir meselesinde partisini tartışma masasını oturtarak ortaya önemli bir iddia koydu.
Hem muhalefetini yaptı hem de ittifak ruhunu zedelemeyen bir denge kurdu. Ancak tüm bunların dışında partisinin önemli bir eksiğinin üstünü de usulca örttü.
Malumunuz İyi Parti bir Genel Başkan Partisi… Genel Başkan politikasından bağımsız bir icraat yapması ve il bazında yapılanlarla büyük bir karşılık bulması kolay değil. Haliyle Eskişehir’deki varlığı, sempatisi ve örgütlenme hızı da ağırlıklı olarak Akşener’in ülke genelinde izlediği politikaya bağlı. Bu önemli bir handikap.
Bir başka handikap ise İyi Parti’nin Eskişehir’de bir milletvekili olması. Çünkü İyi Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu belki Ak Parti içinde ya da Ankara’da vekil olsa çok başarılı olabilir ama Eskişehir standart ve beklentilerinde arzu edilen çizgide olduğunu düşünmüyorum.
İnsan ülke genelinde ivme kazanan bir partinin vekilini ne olursa olsun Eskişehir gibi ittifakın iktidar olduğu bir şehirde daha çok görmek ister. Sahanın her yerinde ayak izi olsun, partinin iddiasını her yerde hissettirsin diye arzu eder. Meclis konuşmaları ve soru önergeleri yerine partinin üye çadırlarında, düğünlerde, cenazelerde, partililerle bir gün Alpu başka bir gün Çiftelerde görmek ister. Belki bir tercih, belki de karakter yapısı nedeniyle Kabukçuoğlu bence bu beklentiyi karşılayamıyor. Bir de dost acı söyler ama iletişim konusunda önemli eksikleri var. Yanılıyor olabilirim ama sıcak ilişki kurulması zor bir profili sergiliyor. Oysa bir vekil her yerde güler yüzü ve tebessümü ile vatandaşını kucaklayabilmeli. Duruşu, üslubu, tavırları ile şehre, gündeme, sorunlara vakıfım mesajı vermelidir. Ben bunu gözlemleyemedim.
Ama Başkan Ektaş tüm bu eksiklerini kapatmada başarılı olduğu için istifası İyi Parti için bana göre pek İYİ olmadı. İster istemez bu eksikler, kopukluklar ve ikircikli yapı kendini kısa sürede belli edecektir.
Hatta dikkatinizi çektimi bilmem ama Ektaş’ın istifa metnindeki açıklama ile Kabukçuoğlu’nun Ektaş’ın istifası üzerine yaptığı açıklama bile yukarıda değindiğim konunun sağlaması gibi oldu.
Ektaş istifası ile ilgili kimseyi suçlamadı, imalı bir söylemde bulunmadı, parti içinde aktif olarak mücadeleye devam edeceğim dedi ve partimi tartıştırıp, zayıf düşürmek istemem dedi.
Ancak Vekil Kabukçuoğlu bu istifa kararını değerlendirirken Ektaş için uzlaşması zor bir insandı, genel merkez yöneticileri anlaşamıyordu gibi söylemlerle suçlayıcı ifadeler kullandı ve tartışma başlattı.
Ne diyelim, İyi Parti içinde Ektaş içinde hayırlı olsun. Ancak hayır da bir emek, tercih ve hedef meselesidir. Bekleyip, göreceğiz bakalım. Derenin altından hangi sular akacak.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi