Ben yoksam siz varsınız

9 Kasım 2016 09:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor Göztepespor maçında yaşadıkları olaylar, son oynadığı Bandırmaspor ve Adana Demirspor maçlarındaki gösterdikleri performans takım olma yönünde attığı ciddi adımlardı. Kazandıkça özgüveni artan oyuncuların takımlarını sahiplenme duygusu üst seviyeye çıkmasını sağlıyor. Şimdi herkes şunu söyleye bilir, arkadaşlar Kulübede hoca olmayınca acaba takım daha iyimi motive oluyor. Kazanma arzusu sahiplenme duygusu daha fazlamı öne çıkıyor diye düşüne bilirler. Bana göre bu tamamen yanlış düşünce, böyle bir şeyin olmayacağını futboldan biraz anlayan herkes bilir.  Yapılan maç konuşmalarında, Alpay hocanın sorumluluğu paylaşması, özellikle Kaptan Erkan Semih ve Uğur’a verdiği sorumluluk takım üzerinde pozitif enerji oluşturmuş. Kullandığı şu cümle konuşmaların özetini oluşturuyor.” Ben yoksam siz varsınız” bana göre çok önemli cümle. Bu cümleyi açarsak içerisine bir çok şey sığdıra biliriz mesela. 
Bu cümlede yardımcılarıyla görev paylaşımı var. Sorumluluk verme ver. Ekip olma var. Birlikte hareket etme var. İletişim var. Her şeyden önemlisi güven duygusu oluşması var.
 Futbolcular bu cümleden, sorumluluk alırlar. Takımı sahiplenirler. Kendilerini bu takıma ait olduklarını hissederler. Saha içinde mücadelelerini üst seviyeye taşırlar. Bu yüzden bu cümleyi çok önemsedim. Eskişehirspor bundan sonraki maçlarında puan yada puanlar kaybedebilir. Ancak takım olma yolunda önemli adım attı. Kendi stat’ında taraftarın karşısına çıktığında takım olma evresini tamamlayacaktır. Ondan sonra rakiplerin korkulu rüyası olacaktır.
Başkan cezalı, maç günü nerede Adana’da takımını yalnız bırakmamak için, takımına inandığını göstermek için takımının peşinden gitmesi önemliydi. Yani o da biz yoksak siz varsınız demiş. Eskişehirspor Göztepespor maçındaki krizi lehine çevirdiğini şimdilik söyleyebiliriz. Çünkü kriz yönetmek bir sanattır.  
Milli aradan sonra nerede oynanacağı belli olmayan Yeni Malatya maçımız var. Tabi ki çok önemli maç, kazanıldığında moral motivasyonun tavan yapacağı bir maç. Şehrin kenetlenmesini sağlayacak bir maç, taraftarın daha istekli daha inançlı olmalarını sağlayacağı bir maç diye düşüne biliriz. Bakın hemen bir çok anlam yükledim bile. Bence bunlara hiç gerek yok.
Aslında bir takım kaybettiğinde sahip çıkılmalı destek olunmalı sahip çıkılmalı, çünkü galip gelinince sahiplenen çok olur. Bu yüzden olmayanların yerine olanlar sorumluluk alınca sorun kendiliğinden çözülüyor. Herkes egolarından kurtularak bu cümleyi kullana bilmeli ; Biz yoksak siz varsınız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi