Ahmet Ataç 15 02 2024

Belki de tek formül Yılmaz Büyükerşen!

Başlık Bana ait değil… CNN Türk’te Tarafsız Bölge’den çıkar bir başlık! CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın moderatörlügünde gerçekleşen “Tarafsız Bölge” programında Yılmaz Büyükerşen’in cumhurbaşkanı adaylığı gündeme geldi.

15 Kasım 2022 08:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Başlık Bana ait değil…
CNN Türk’te Tarafsız Bölge’den çıkar bir başlık!
CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın moderatörlügünde gerçekleşen “Tarafsız Bölge” programında Yılmaz Büyükerşen’in cumhurbaşkanı adaylığı gündeme geldi.
Bedri Baykam, Mete Yarar, Hakan Bayrakçı ve Melek Yiğitel’in yer aldığı programda “Tek formül Yılmaz Büyükerşen” fikri öne çıktı…
Programda söz alan Bedri Baykam, “altılı masanın” aday arayışları için “adaylık konusunda farklı bir fikri olduğunu belirtip şu tespitte bulundu:
-10 yıldan daha fazla zamandır Cumhuriyet Gazetesi’nde İlhan Kesici ya da Yılmaz Büyükerşen cumhurbaşkanı adayı olmalı diye yazdım. İlk ya da ilklerden biriyim bunu yazan, isteyen savunan biriyim. Köprünün altından çok sular geçti elbette…
-Ankara ve İstanbul’u kaybetmek istemediğini bu nedenle de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığına sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı koltuğunda kalarak, Ankara ve İstanbul’u kaybetmeden Büyükerşen’in aday yapılması belki de tek formül olabilir!
…/…
Baykam Büyükerşen’in sivri dilli olmadığını akil bir isim olduğuna da dikkat çekerek, Parlementer sisteme geri dönülecekse, Büyükerşen sembolik bir isim olarak Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini de belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, siyasetteki sert hamlelerine Büyükerşen’in nasıl yanıt vereceği sorusuna da yorumcular yanıt aradı.
Baykam, “Büyükerşen sakin bir güç! Filozof ve sanatçı kimliğiyle Erdoğan’ın salvolarını çok iyi karşılar! Belki Erdoğan’ın üslubu da bu nedenle daha yumuşak olabilir.”
Ahmet Hakan’ın, Ekmeleddin İhsanoğlu örneği vermesi üzerine Baykam, “İkisi çok farklı!  Her CHP’li kanının son damlasına kadar Büyükerşen için çaba gösterir desteğini verir.” Yanıtını verdi.
Mete Yarar ise altılı masanın tarafsız birini istiyorsa,  hiç kimse yokken ve yıllardır hiç seçim kaybetmeyen Yılmaz Büyükerşen’i unutmaması gerektiğini söyledi.
Programın katılımcıları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinin aday olmaması durumunda Yılmaz Büyükerşen isminin ortaklaşırken, “altılı masanın” buna karşı çıkmayacağını da ifade ettiler…
…/…
Belki de tek formül Yılmaz Büyükerşen! 15.11.2022
2014 genel seçimlerinden bu yana Yılmaz Büyükerşen’in adı süre Cumhurbaşkanlığı için geçiyor! Kabul de görüyor! Ciddi bir itiraz hiçbir zaman olmadı!
Ancak, Büyükerşen’in adı hiçbir zaman listenin başına gelmiyor…
 

KAMP ALANLARINA
İHTİYAÇ VAR!

 Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yapımı tamamlanan 70 kilometrelik Yazılıkaya yolunu inceledi…
Büyükerşen, yolun bitmesi nedeniyle yaptığı açıklamadı şu tespitlerde bulundu:
-70 kilometrelik yolun 40 kilometresi asfalt, diğer kısmı beton yol olarak yapıldı.
Böylelikle Yazılıkaya mahzun halinden kurtarıldı. Dolayısıyla yolu turizme açtık. Hafta sonu Yazılıkaya’ya otobüs seferleri başlattık. Eskişehirliler ve turistler bölgeye ilgi gösteriyor.
Buralarda geliştirilmiş kamp alanları kurma planımız var. Turistler bölgeye gelmeye başladılar. Önceki hafta Japonlar geldi ve Frig Vadisi’ni gezdiler. Bu yaptığımız güzel, konforlu yolun özel araçlarıyla gelenler başta olmak üzere
turistlere yeni bir imkân yarattığını düşünüyorum.
…/…
Kamp alanlarının kurulması en az yol yapımı kadar önemli ve değerli…
Karavan ve çadır kamp alanları konusunda ne yazık ki Eskişehir Türkiye’nin çok geresinde!
Kamp alanlarımız yok denecek kadar az!
Kampları daha çok dar gelirli vatandaşlar tercih ediyor. Bu nedenle kamp alanlarına ihtiyaç yüksek boyutlardı!
 

ANLAŞAMAYANLAR!

Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı olacak. Ecevit'le de anlaşmışlar. Bunun üzerine kıdemli bir siyasetçiye bu “anlaşmayı yorumlamasını istemiş”
Yorum oldukça kısa...
-Demirel ile Ecevit'in anlaşması da bu ülkeye zarar veriyor, anlaşmaması da...
Şöyle günümüz politikasına bakın!
Anlaşanlara ve anlaşamayanlara!
 

EN BÜYÜK HATAMIZ!

Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır.
Bu sözü artık çoğumuz biliyoruz...
Devamı da var...
Hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır!
 

GAYRET...

1.
İmkansız üzerinde çalışmayı...
Onu denemeden bırakmayın.
2.
İyi ve muhteşem arasındaki fark!
Sadece biraz daha fazIa gayrettir.
 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
chp 15 Kasım 2022 19:31

Kemal Kılıçdaroğlu kazanmak istese Yılmaz BÜYÜKERŞEN’i aday gösterirdi Ekmeleddin yerinede ama yapmaz kazanırsa boş boş nasıl oturacak mazallah 20 yıl muhalefette

1 0 Cevap Yaz
ess 15 Kasım 2022 09:58

puhahahaha

8 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi