Belediyeyi eleştirmek en kolayı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi dün bir basın bülteni yayınladı…

22 Ağustos 2020 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi dün bir basın bülteni yayınladı…
Bültende özetle yolcu sayısının bir önceki yıla müthiş oranda düştüğü belirtiliyor…
Gerekçesi belli! Korona virüsü ve alınan önlemler!
Rakamlarla bu durum ortaya konulmuş:
ESTRAM verilerine göre, Şubat 2020 döneminde 120 bin 742 olan günlük ortalama yolcu sayısı, Nisan 2020 döneminde 12 bin 224’e düştü.
Yolcunun azalma oranı yüzde 90…
Açıklamada deniyor ki:
- 2020 Mart ayı itibari ile başlayan COVİD-19 pandemi süresince azalan yolcu sayısı ve artan maliyetler toplu ulaşımın mevcut şekliyle sürdürülebilirliğini olumsuz yönde etkilemektedir.
Böyle gitmez, deniyor!
Şekil değişecek! Yeni şeklimiz zam!
Haziran ayından itibaren bir artış yaşanmış ancak, yine de Şubat ayına göre ortalama yüzde 65’lik bir kayıp var!
Büyükşehir Belediyesi ve ESTRAM yönetimi kamuoyuna bu bilgileri vermesinin gerekçesi “fiyat artışı yapmak istiyoruz” diyor. Kamuoyunu da bu konuda bilgilendiriyor…
Bültende yazmıyor ama yapılacak zammın gerekçesi sadece yolcu sayısının düşmesiyle de ilgisi yok! Elektrik fiyatlarına yüksek oranda zam geldi!
Dahası tramvay setlerini yurt dışından aldık ve kredilerini döviz üzerinden ödüyoruz. Dövizdeki yüksek orandaki artış da kredilerin ödenmesinde anladığım kadarıyla belediyeye epey bir külfet getiriyor!
Özeti, maaşı lira olarak alıyorsunuz ama tramvaya döviz hesabından biniyorsunuz!
Zam isteniyor ve yapılacak!
Peki sorumlusu kim olacak? Belediyeyi eleştirmek en kolayı!
 

100 YIL IZDIRAP ÇEKECEKLER!

Birkaç gün önce yazmıştım…
-Hocanın kayığından inenlerin, siyaseten pek şansı olmuyor!
Rıdvan Aras, dostumuz eski Yunan mitolojisinden bir hatırlatma da bulunmuş. Aktarmak istiyorum:
-Yunan Grek Mitolojisine göre Kayıkçı Kharon, ölülerin ruhlarını Stiyks ırmağından geçirip yer altı ülkesine götürmekle görevlidir. Kharon ölülerden bazılarını kayığına alıyor, bazılarını da yalvarmalarına kulak asmadan kıyıda bırakıyordu. Kharon’un kıyıda bıraktıkları öldüklerinde kendilerine dini tören yapılmayanlardı. Bunlar yer altı Tanrısı Hades’in yönetimine girmeden önce 100 yıl ıstırap çekecek ve boşlukta dolaşacaklardı.
 

BÜYÜKBAŞ’IN PETROLÜ!

 
Mehmet Şimşek dostumuz sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşım yapıp beni de etiketlemiş:
- Yıllar yıllar önce Eskişehir bayat pazarında da bulunmuştu. Mahali gazeteler galiba milletvekili ya da  belediye başkanının müjdesiyle haberler yapmış asfalta taşan yerden numune almışlardı . Eskişehir çalkalanmıştı, Ali Baş, hatırlar!
Bu olayı yeri ve sırası geldiğinde birkaç kez yazmıştım…
Son yazılanlardan birisini aktarayım…
Eskişehirli Cemal Büyükbaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanlarımızdan bu dünyadan göçüp gitti…
Eskişehir'in sevilen isimleri arasındaydı. Cemal Büyükbaş denince benim aklıma hep benzin olayı gelir. Eskişehir'de bir evin bodrum katından akaryakıt fışkırıyordu. Anında olay Eskişehir Milletvekili de olan Enerji Bakanı haberdar edildi. Bakan geldi, inceleme yaptı. Petrol bulunmuştu.
(http://www.anadolugazetesi.com/makale/meshur-asker-kacaklarimiz.html)
Bakan beyanatı patlattı:
-Eskişehir'i Teksas gibi yapacağım...
Gerçek kısa sürede anlaşıldı. Eskişehir'de bir akaryakıt istasyonundan dışarıya benzin sızmıştı.
Cemal Büyükbaş, meclise girmişti. Tüm milletvekillerine sorulduğu gibi ona da soruldu:
-Bildiğiniz yabancı diller?
Kısa yanıtlamıştı:
-Tatarca...
(Cemal Büyükbaş, kelimenin tam anlamıyla bir fenomende, geniş bir yazıda sevgili bakanımızı yad edelim)

BUNU YAPMAYIN!

 Hatalarını telafi etmeye çalışan birine geçmişteki hatalarını hatırlatmayın. Bu, düştüğü yerden kalkmaya çalışan birini tekmelemekten farksızdır. İnsan, hata yapar. Yapılan hatayı sürekli hatırlatmak, telafi etmeye çalışanın emeğine saygısızlıktır. Yapmamalı! Bukowski
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 22 08 2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kolaycılık 23 Ağustos 2020 03:07

İyide kardeşim 2 sene oldu yeni tramvay hattını bi açamadılar...Sistemde değişikliğe gidilebilir mesela.Tramvayın gittiği caddelere ve çevresine giden otobüsleri kaldırırsın mesela.(Elektrik mi ucuza gelir mazot mu net bilgim yok)Lakin otobüslerin çoğu boş gidiyor.Tramvayda Eakişehir’in bir çok mahallesine gittiğine göre ona göre program yapılmalı.EĞER ZAM YAPILIRSA İŞİN KOLAYCILIĞINA KAÇILDIĞINI GÖSTERİR!..

0 0 Cevap Yaz
bülen 22 Ağustos 2020 18:31

halbuki ana dili Tatarcaydı

0 0 Cevap Yaz
DOĞRUSU 22 Ağustos 2020 18:20

Evet belediyeyi eleştirmek kolay Peki korona bir tek Eskişehirde mi var Cevabı tabii ki hayır 81 ilde de var O zaman size de şöyle bir başlıklı bir yazı yakışır ''İktidarı eleştirmek en kolayı'' O 800 bin nüfuslu bir şehiri değil 83 milyon nüfuslu koca bir ülkeye yönetiyor Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş derler Koca bir ülkeyi yönetmek hele böyle bir salgın döneminde her babayiğitin karı değil Haksız mıyım? Tam karadenizde doğal gaz keşfinin ertesinde ''BÜYÜKBAŞIN PETROLÜ'' konusunu paylaşmanız bana baya manidar geldi Ama yine de Sizin bu güzel müjdeden rahatsız olduğunuzu düşünmüyorum

1 1 Cevap Yaz
hee 22 Ağustos 2020 18:18

vazo kırılmış kırıkları toplayacak da yapıştıracak eskisi gibi olacak mı sanıyorsunuz hee valla vururum kafasına vazoyu ben hatamı telafi etmeye çalışayım olmaz mı

1 0 Cevap Yaz
Mehmet İlhan 22 Ağustos 2020 10:34

Lütfen elektriği mazotu öne sürmeyin Türkiye'nin en pahalı taşımacılığı Eskişehir de cevreciyiz diyor belediyeler eksoz gazı fabrika dumanı gibi çıkıyor tahminimce mazota yağ katıy orlar lütfen bahane uretmiyelim zam yapmak için

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi