Belediyelerin başka çaresi yok

ESKİ'nin ne zamandır yapması beklenen su zammı belli oldu

1 Aralık 2019 11:08
A
a
Sütiş Eskişehir
ESKİ'nin ne zamandır yapması beklenen su zammı belli oldu. Buna göre kullanım suyumuza yüzde 60 daha çok para ödeyeceğiz. Açık konuşmak gerekirse bir zammı bekliyorduk. Çünkü Türkiye'de hemen her şeye zam yapılıyor. Son olarak Maliye Bakanımız enflasyon oranının yüzde 8 buçuk olduğunu söylediğinde oturduğum sandalyeden düşüyordum. Gülmekten karnıma ağrılar girmişti... Yine hükumetimizin parasızlıktan belediyelere göndermesi gereken bütçelerin yüzde 30'unu ödeyemediğini biliyoruz. Bu koşullar altında Türkiye genelinde belediyelerin personeline maaş ödemesi bile çok zor. Önümüzdeki günlerde Türkiye genelindeki belediyelerin maaşlarını ödeyemediğinin haberlerini yapacağız. Tabii buna da yayın yasağı getirilmezse... Ülke olarak 1929 bunalımını andıran bir manzarayla karşı karşıyayız. Kaçak yapılara parayla ruhsat satıp işin içinden çıkmaya çalışıyoruz. Şanlı ordumuz bile bir yük durumuna geldi. Ordumuzun yarısı terhis edildi ki, Mehmetçiğin önüne konulacak bir tabak kuru fasulyeden tasarruf edelim. Parayla askerlik tezkeresi satıyoruz. "Parası olmayan şehit olacak, zengin olan parayı bastırıp askerlikten yırtacak; yok öyle!.." diye kükreyen asrın liderlerimizi çoktan unuttuk. Otele gidip konaklayanlardan haraç gibi vergiler kesiyoruz. 
Elektrik faturasını okutma parası bile ödeyen bir ülkeyiz. Ödediğimiz vergilerin vergisini fatura ediyor hükumetimiz. Merkez Bankasının ihtiyat akçelerine el koymuşuz. Sanayicilerin hükumetten alacağı KDV geri ödemeleri bile buharlaşıp uçtu. Emeklilik hakkını alanların bile maaşlarını ödeyemiyoruz. Bu koşullar altında belediyelerimiz de personel maaşlarını ödeyebilmek için yapılması gerekeni yapıyor. Başka da çaremiz yok. Şaka mı yaptığımı zannediyorsunuz; arabada sigara içenlerden para topluyoruz...

Türkçü Kazım Kurt

Ukrayna'da düzenlenen Dünya Kırım Tatarları Kongresi'nin yankıları sürüyor. Bilindiği gibi kongrenin yönetim kurulu üyesi olan Evren Olcay'ın katkılarını yazıp konuşmuştuk. Tabii bu arada Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Milletvekili Utku Çakırözer'in de katkılarını unutmamak lazım. Her iki isim de ulusal bir davaya verdikleri katkılardan dolayı övgüyü hak ediyor.
Şimdi son zamanlarda "Yaşasın Rusya"cılar çıktı başımıza. O Rusya'nın son 3 yüzyıldır Kırım'da yaptıkları zulüm ve insanlık suçlarını unutamayız. Aynı Rusya şu anda bir Türk toprağı olan Kırım'ı işgal etmiş ve her türlü insanlık suçunu sistematik bir şekilde uyguluyor. Kafkasya'da Çerkezlere yapılan ırza tecavüzleri de mi unutalım? Bir Türk toprağı olan Karabağ'ı kim işgal etti? Kim Ermenistan'ın arkasındaki güç? Haydi hepsini geçtik; aynı Rusya'nın Kıbrıs meselesinde bizi arkadan hancerlediğini de mi görmüyoruz? Amerika'nın kucağından kalkıp, Rusya'nın kucağına mı oturalım? "İngiliz mandasını istemezük, Fransız mandasını isterük" demek gibi bir şey bu yaptıkları... Kırım davası – tıpkı Kıbrıs davası gibi – milli bir davadır.  CHP'den nefret edebilirsiniz ancak Kazım Kurt'u milli bir davaya sahip çıktığı için eleştirmek çok yanlış. Kişisel antipatilerini bir köşeye bırakmayanlar, "Kuvvayı Milliye"nin adını bile ağızlarına almasınlar. Kazım Kurt ve Utku Çakırözer hem atalarının davasına sahip çıkıyor, hem de partilerinin altı okundan biri olan Milliyetçiliğe yakışan bir tutum sergiliyor. Her iki ismi de tebrik ederiz. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hikaye 1 Aralık 2019 20:53

t.m ye şimdi sormak gerekmez mi ? Belediye çalışanlarının maaşı, senin benim belediyeye ve devlete ödediğimiz vergilerden ödenmiyorsa ya nerden ödeniyor ? 'Belediye çalışanlarının maaşını biz verelim' gibi tuhaf ve gereksiz bir gönderme yapıyorsun ama, harcamalarında ben vergi ödemiyeceğim diyemiyorsun. Anlıyacağın, kamu çalışanlarının maaşını millet vergileri ile öder. Gerisi hikayedir.

0 4 Cevap Yaz
Abalı 1 Aralık 2019 16:14

Valla biz istediğimiz kadar tepki gösterelim , hocamız Malatya'da Elazığ'da geziyor.. Aynı gündeme sahip değiliz..

2 4 Cevap Yaz
t.m 1 Aralık 2019 12:35

belediye çalışanlarının maaşını biz verelim diyorsun

2 8 Cevap Yaz
Eses 1 Aralık 2019 12:22

Bu kadar taraf olmayin arkadas ; yuzde 60 zam oranini normal bir durum gibi gostermeye calismayin.

4 8 Cevap Yaz
Hani 1 Aralık 2019 11:55

Tabii ki, zamdan başka çare yok. Zira hükümet chpli belediyelerin kamu bankalarından hizmet için kredi çekmesine ambargo koydu. Sonrada dedi ki; seçildiniz ya, hade bakam yönetin. Bugün bırak kamu bankalarını, iller bankası bile sırf hükümet istedi diye chpli belediyelere kredi vermiyor. Kimse kimseyi kandırmasın, bunun böyle olduğunu herkes biliyor ama hükümete ses çıkaramayanlar, yuh olsun belediyeye bu zam çok fazla demeyi biliyor. Yani birilerinin yaptığı hınç siyasetinin bedelini, hep vatandaş ödüyor. Yurt dışından kredi bile bulsalar, chpli belediyeler hemen aktayfa tarafından vatan haini ilan ediliyor. Maksatları chpli belediyelerin çalışmasını engellemek, yurt dışından kredi bulan chpli belediyeleride vatan hainliği ile suçlayıp algının kralını yapmak. Krizden dolayı hükümet ödenek veremedi demek sadece bir hikayeden ibaret. Akp demiyormuydu,chpli belediyeleri seçilseler bile çalıştırmayacağız diye?

10 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi