Beceriksizliğin fotoğrafı

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, ilçelerinde yaşanan yeni bir skandala daha dikkat çekti. Sayın Toptaş’ın açıklamaları gösteriyor ki, Tek Adam Rejimi inşaatına çoktan başlanmış basit bir hastane inşaatını bitirmeyi bile beceremiyor. Şimdi olayı baştan anlatalım.

22 Mart 2023 09:20
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, ilçelerinde yaşanan yeni bir skandala daha dikkat çekti. Sayın Toptaş’ın açıklamaları gösteriyor ki, Tek Adam Rejimi inşaatına çoktan başlanmış basit bir hastane inşaatını bitirmeyi bile beceremiyor.
Şimdi olayı baştan anlatalım.
Öncelikle 2012 yılında Sivrihisar Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğuna karar verilir. Ancak yapılan hesaplar gösterir ki, yapılacak güçlendirme çalışmalarının maliyeti çok fazla olacak. Yani binayı güçlendirmenin astarı yüzünden pahalıya gelecek. Bunun üzerine hastane bahçesinde yeniden 40 yataklı bir hastane inşa edilmesine karar verilir.
Bu kadar acil bir ihtiyaç olmasına karşın yine iş bilmezlik ve “Adam Sendecilik” yüzünden inşaata ancak 2021 yılında başlanır. Yani binanın depreme dayanıksız olmasının anlaşılmasından tam 9 yıl sonra ilk kazma vurulur. Şimdi sevgili hükûmetimize sormak lazım; ya bu arada deprem olsaydı? Herhalde hastanede deprem dolayısıyla ölen insanlar veya hastane yıkıldığı için tıbbi müdahale olmayacağı için ölen insanlardan “Fıtrat” diye bahsedip geçeceklerdi.
Her neyse…
2021 yılında inşaata başlanır ancak ülkemizin üzerinden defalarca geçen ve bitmek bilmeyen ekonomik depremler, inşaatı yapan firmayı da vurur. “Demire zam, çimentoya zam, işçiliğe zam” derken firma işi yarıl bırakır ve çeker gider.
Bu olayın da üzerinden tam 10 ay geçiyor ancak yeni bir ihaleye bile çıkılamıyor.
Şimdi ne zaman ihale olacak da, yarım kalan inşaata yeniden başlanacak? Sivrihisarlı vatandaşımız güvenilir küçük bir hastanesinin olmasını istiyor. Çok mu şey istiyorlar?..
 
Eskişehir Ünlüce’yi uğurladı
Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Aydın Ünlüce son yolculuğuna uğurlandı. Ünlüce için önce Eskişehir Barosu ardından ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde tören düzenlendi. Ünlüce’nin cenazesi Sami Ramazanoğlu Camii’de kılınan cenaze namazı sonrasında asri mezarlığa defnedildi. Kendisini tanıma fırsatı bulmuştum. Tepeden tırnağa beyefendi bir insandı. Maalesef Eskişehir için önemli bir kayıptır. Eşi ve Büyükşehir Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce başta olmak üzere bütün yakınlarına ve sevenlerine sabır dileriz. Allah rahmet eylesin.
 
Zihni Çalışkan cesur davranmış
Siyasette seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte iddialı açıklamalar yerini saçma açıklamalara terk ediyor. Baraj sorunu olan, daha doğrusu barajı aşamayacağı belli olan partiler bile ikişer üçer milletvekillerini alacaklarını ileri sürüyor.
Bu arada CHP İl Başkanı Recep Taşel de geçenlerde bir açıklamada bulunmuş ve 4 milletvkili alacakları belirterek, ya AK Parti’yle 4 – 2 milletvekillerini paylaşacaklarını, yada İYİ Parti’nin bir milletvekili çıkartarak dağılımın 4 – 1 – 1 olacağını ileri sürmüş.
Yani anlayacağınız AK Parti’yi gömeceğim derken ittifak ortakları İYİ Parti’yi de bir güzel ezmiş.
Şimdi kimin kaç vekil çıkartacağını öğrenmeye az bir vakit kaldı. Ancak Sayın Taşel’in açıklamasının yarısı sertlikte bir açıklamayı İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil yapsaydı eğer, Eskişehir’de basın ayağa kalkardı…
Ben açık konuşacağım; CHP’nin Eskişehir’de birinci parti olması ve 3 vekil çıkartması büyük ihtimal. Ancak 4’üncü milletvekilini en güçlü olduğu dönemde AK Parti bile çıkartamadı. Üstelik vekil sayımız 7’den 6’ya düştü.
Bu arada Sayın Taşel, AK Partili Zihni Çalışkan’a da hafiften takılmış. Çalışkan’a birinci sıradan aday olmasını tavsiye etmiş. Yani bir anlamda, “Sizin parti iki milletvekilini bile zor görür” demek istemiş.
Sayın Zihni Çalışkan en azından cesaret gösterip milletvekili aday adayı olmuş. O cesarete saygı duymak lazım.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tatar 22 Mart 2023 15:39

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir yazı yazsan katma değeri olan asıl haber bu ama cesaret lazım tüm şehir ulgilendiriyor

4 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi