Başlıyoruz...

Cihan Yıldırım yazdı

27 Ağustos 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yaz tatiliydi, bayramdı derken hepsini bitirdik. Yavaş yavaş ‘işbaşı’ yapılıyor. Ahalinin gündemi hayat pahalılığı... Her şey ateş pahası oldu. Geçim artık daha zor.
Allah herkesin yardımcısı olsun. Zor günler bizi bekliyor. Önümüzdeki günlerde dayanışmayı ve yardımlaşmayı artırmalıyız. Böylece sıkıntılı günleri daha az hasarla atlatabiliriz.
Öte yandan bizim gibi politika ile ilgilenenlerin gündeminde ise yine ‘sandık’ var.
Yerel seçim geldi, çattı...
Erkendi, zamanındaydı derken seçim sürecine girdik.
Yerel seçim süreci bile çok ‘hararetli’ geçti. Her kentte böyle değil elbette. Eskişehir’in ‘özel durumları’ var. AK Parti ve CHP’nin iddialı olması...
Diğer parti seçmenlerinin ‘kazananı’ belirleyecek olması süreci daha heyecanlı hale getiriyor.
Eskişehir’in bu ‘kırılgan’ siyasi yapısına bir de dört yıl önce yola çıkan Volkan Doğan’ı eklemeliyiz. Tek başına yola çıkan Doğan, bugün kitleleri arkasından sürüklüyor. Sürecin hareketlenmesine neden olan Doğan’ın adaylığı ise yarışı ‘izlenir’ hale getirecek.
Yerel seçim konusunda hala bazı belirsizlikler var. MHP seçmeninin ne yapacağını ‘tam olarak’ bilemiyoruz! MHP İl Başkanı İsmail Candemir, bayramlaşmada “MHP yerel seçimlerde ittifak yapmayacak. 14 ilçe ve Büyükşehir’de kendi adaylarıyla en güçlü biçimde seçime girecektir. Genel Merkezimizin talimatı budur. Seçim ittifakı yok” dedi.
MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak ise aynı toplantıda aynı soruya “İttifakımız bütün Eskişehir’in namuslu, dürüst, hakkaniyetli, adaletli insanlarıyla beraber olacağız. Parti olarak değil ama adalet isteyen insanlarla ittifakımız sonsuza kadar sürecek” diye cevap verdi.
Genel Merkez şimdilik ‘ittifak yok’ diyor... Bu karar AK Parti’nin moralini bozabilir.
Öte yandan MHP seçmeninin bazı yerlerde ‘inisiyatif’ alacağını düşünüyorum. Milletvekili Sazak’ın ifade ettiği gibi... Mesela Volkan Doğan, Odunpazarı’nda bu çalışmayı ‘yıllardır’ sabırla ve titizlikle yürütüyor.
Yani MHP aday gösterse bile seçmenin ‘bir kısmı’ Doğan’ı tercih edebilir. Diğer bölgeler için bi şey diyemem ama Odunpazarı’nda durum böyle...
Bugünden başlamak üzere hararet ve hareket biraz daha artacak.
Sakin ve saygılı olmalıyız. Beni kaygılandıran partilerin birbirleriyle yapacağı rekabet ya da yarış değil. Daha çok parti içi mücadelelerden çekiniyorum! O alanda işler daha karışık, daha sert, daha sıkıntılı.
AK Parti’nin bayramlaşma töreninde ‘herkes’ gördü, daha doğrusu herkese gösterildi! Bu süreçte rol oynayacak kimseleri kendi partilisine saygılı olmaya davet ediyorum.
Burası Eskişehir... Rakipler birbirine zaten saygılı davranıyor. Aynı saygı parti içindeki gruplara da olursa süreci daha az hasarla atlatırız.
Herkesin ‘kazançlı çıkacağı’ bir seçim süreci diliyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es Es li 27 Ağustos 2018 10:35

izin bitti, bayram bitti ama hala A.Ü. 8 aydır rektör atanamadı. Yani değişen bir şey yok bıraktığın gibi herşey

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi