Başkan Kurt esnafı mağdur etmez!

Yazımızın konusu bir ruhsat hikayesi… Olayın kahramanı esnaf olan Alpaslan Özkan…

22 Mayıs 2020 09:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Yazımızın konusu bir ruhsat hikayesi…
Olayın kahramanı esnaf olan Alpaslan Özkan…
Özkan, uzun yıllardan bu yana gözlükçülük yapıyor. 71 Evler Mahallesi’nde bir gözlükçü dükkanı açmak istiyor. Sonuçta aradığı gibi bir bina buluyor.
Ancak binayı kiralamadan önce ruhsat alıp alamayacağını bilmediği için ruhsat almak için Odunpazarı Belediyesi’ne başvuruyor.
Belediyedeki bürokratlar, yapıya bakıyor ve “ticari yapı” olduğunu bu nedenle ruhsat alabileceğini söylüyor. Sonuçta Alpaslan Özkan, başvurusun yapıyor, belediyeden 4 tane memur gelip inceleme yapıyor ve “40 lira yatır ruhsatını al” diyorlar!
Özkan, tüm evraklarını ve bürokratik işlemleri tamamladıktan sonra ruhsatını alıyor. Daha sonra sağlık il Müdürlüğüne’de başvuruyor. Gerekli işlemler bittikten sonra tam dükkanı açacakken, kendisine “Ruhsatınız iptal edildi” diye bilgi geliyor.
Özkan şaşırıyor…
Ne yapacağını bilmiyor:
Çünkü, belediye ruhsatı verdiği için bina sahibiyle uzun dönemli bir sözleşme yapıyor ve ücretin bir kısmını da ödüyor. Dahası dükkanın içine 100 bin liralık masraf yapıyor. Gözlük dolabı, raf, optik makinalar alıyor. Bunları yaparken de bankadan kredi alıyor.
Yeni aldığı ruhsatının iptali üzerine soluğu doğrudan Odunpazarı Belediyesi’nde alıyor…
-Neden?
-Niçin?
-Nasıl?
Sorularını ardı ardına soruyor. Ancak tatmin edici bir yanıt alamıyor. Belediye yetkilileri diyor ki, “Yanlışlık oldu”
Peki bu yanlışlık sonucu vatandaşın zararını kim karşılayacak?
Orası meçhul!
Ekonominin durumu belli! Esnaf zor ayakta duruyor. Durum böyleyken, kredi çekip iş yeri kurmak isteyen esnafı böyle “sudan bahanelerle” zarara sokulmamalı! Tam tersine vatandaşa yardımcı olunmalı! Belediye “yanlışlık yapıyorsa faturası vatandaşa kesilmemeli”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un bu konudan bilgisi var mı bilmiyorum! Bildiğim, başkanın haksızlığa uğrayan vatandaşın yanında olduğududur!
Adalet şart, ruhsatlarda keyfilik olmamalı! Bırakın vatandaş çalışsın, kazansın!
 

BÜYÜK RESME BAKIN!

Son dönemde sürekli olarak şöyle bir söz duyarsınız:
-Büyük resme bakın!
İçte ve dışta düşman arayanların dilindedir, “büyük resim”
Gerçekten var mıdır?
Evet vardır! Ancak kimin görmesi gerektiği önemlidir!
“Matematiksel” isimli sosyal medya hesabında bu konuyla ilgili şu çarpıcı tespit yapılıyor:
-Asgari ücretle karnı doyan, kredi kartına dokuz taksitle ev ihtiyaçlarını karşılayan, 120 ay vadeli krediyle ev sahibi olan, hafta sonu AVM’de alık gözlerle dolaşan ve çılgın projelerin ütopyasıyla tatmin olan toplum büyük resme bakmaya gerek duymaz.
-İşsizliğe, yoksulluğa, cehalete, gelir dağılımındaki dengesizliğe, adalet sistemindeki çarpıklığa, rant için yok edilen doğal alanlara kafa yormaz.
-Unutmayın, bilginin erişilebilir olduğu erişildiği anlamına gelmez. Cehalet, sadece bilginin yokluğu değil, politik ve kültürel mücadelelerin doğal bir ürünüdür.
 

BİLİNÇLİ Mİ YAPILIYOR?

Şu sıralar bilinçli olarak mı yoksa cahillikten yapıldığını bilemediğim olaylara tanıklık ediyoruz…
Sabah gazetesinin manşetinde mesela…
19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Atatürk’ü Anma bayramında padişah Vahdettin’in fotoğrafının konulması…
Hata desen hata değil!
Bilinçli yapılmış…
Bir başka örnek!
Camiden “çav bella” marşını çalmak!
Neden ihtiyaç duyuldu, neden yapılıyor anlamak mümkün değil! Bunun gibi yüzlerce örnek gösterebilirim. Bir yerden düğmeye basılmış gibi toplumu barut fıçısı haline dönüştürmek isteniyor…
 

BU TARİF HANGİ PARTİNİN!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı ve Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Öztürk sosyal medya hesabından oldukça ilginç tespitlerde bulundu…
Kemal Öztürk 4 madde de topladığı eleştiriler şöyle:
Eğer bir siyasi parti;
1.Bayrağını, afişini parayla astırıyorsa
2.Fikirlerini savunması işin parayla kalem tutuyorsa
3.Hasımıyla mücadele için paralı trol ordusu besliyorsa
4.Mitinglerini gençlik teşkilatı değil, parayla bir ajans yapıyorsa O parti fikren tükenmiştir…
…/…
Sizce hangi partiyi tarif ediyor!

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 22 05 2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mert 23 Mayıs 2020 16:29

Ali Baş size çok önemli bir şey söylemek istiyorum Bizim yerli irlandalılar ha bire aksini savunsunlar istemezük desinler kötülesinler Soma ya 2. santral yapılmış ve çalışıyormuş bizimkiler kafalarını kuma gömmeye devam etsinler Soma da tarım bölgesi aynen Alpu gibi filtre takıldıktan sonra her şey çok güzel son olarak şunu söyleyeyim bu iş ya olacak ya olacak başka yolu karşı gelenler hasetliklerinden fesatlıklarından kudursunlar

0 0 Cevap Yaz
Eski mal sahibi 23 Mayıs 2020 07:39

Ben Alparslan Özkanın ruhsat aldığı yerin ilk sahibinin oğluyum. Biz bir eczacıyla kaporta alarak anlaştık, ECZACI kendi üzerine almadan yapı kayıt belgesi aldı bizim adımıza, binanın içinde demirçelikten güçlendirme yaptı, bizim bunlardan haberimiz vardı. Belediye yetkilileride bu işlere göz yumdu, Başkan yardımcısı şikayet üzerine denetim yaptırdı, içerideki yapılan işlerin yasaya uygun olduğunu resmi YAZIYLA bildirdi. Biz paramızı alamadık vazgeçtik. Yerimizi yeni bir eczacıya sattık.Ne olduysa yeni alan kişiye sorun çıkardı belediye. Önceden yapılan işleri sanki yeni ECZACI yapmış gibi foto hileleri yaptılar, belediyeye yakışm

0 3 Cevap Yaz
Meral 23 Mayıs 2020 07:31

Yazıklar olsun Odunpazarı Başkanı Kazım Kurta. Başkan yardımcısının yanlışı yüzünden vatandaşlar mağdur oluyor, haksızlığa uğruyor, Başkan bu haksızlığı düzeleceği yere yanlış yapan memurunu koruyor. Basında veya sosyal medyada daha öncede bu konu hakkında yazılar çıkmıştı. Başkan gerçekleri ozamanda görmemişti, sizin yazınız inşallah ses getirirde problem çözülür inşallah.

0 4 Cevap Yaz
Sezar 22 Mayıs 2020 15:52

Bütün söylediği işleri zamanında da Kemal Öztürk ‘ün yaptığını unutmadık. Öküz ölünce...

0 4 Cevap Yaz
HASAN 22 Mayıs 2020 14:09

Vatandaşın mağduriyeti acilen giderilmeli,memurun hatasını vatandaş niye çeksin.Vatandaşa hizmet etmeyeceklerse bıraksınlar bu görevi.Vatandaş Alparslan ÖZKAN,evraklarını tamamlayıp,ruhsatını almış,sonra neden iptal etmişler.Akıl alacak gibi değil,uzun zamandır Odunpazarından çok şikayet var. Başkan MEMURUNUN yanlışını kapatacağına görevden alsın daha iyi olur.

0 6 Cevap Yaz
Çok haklısın

İnan çok haklısın, odunpazarinın memuru çok lakayıt davranıyor vatandaşlara. Özellikle temizlik işleri memurları, şefleri ve işçilerin çavuşları bu konuda çok lakayıt. Kırmızı ışıkta telefonla oynayan çavuşlar, şikayet hattına düşen şikayet için vatandaşla senli benli konuşan çağrı merkezi, ilgilenilmeyen şikayetler, sadece belli bölgelerin ihtiyacı için seferber olanlar, adamına göre muamele çekenler daha neler neler...

0 3
Çok zor 22 Mayıs 2020 10:43

Allah yardımcısı olsun. Aklıma ferhan şensoy, rasim öztekin ve ali çatalbaşın oynadığı PARDON filmini getirdi. O filmin senaryosu biraz farklı ama bunlar benzer şeyler. En kötü şey zaten vergisini veren, vatandaşlık görevlerini harfiyen yerine getiren namuslu vatandaşa devletin veya yerel yönetimin PARDON demesidir. İnşallah bir an önce olay tatlıya bağlanır

0 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi