Başka şeylere de kahrolurdu

Cihan Yıldırım yazdı

26 Ocak 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Büyükerşen, Uğur Mumcu’yu anma töreninde “Uğur Mumcu yaşasaydı ve yandaş basının halini görseydi kahrolurdu” dedi. Hoca’nın haklılık payı var. Ama biraz eksik söylemiş... Mumcu aramızda olsaydı sadece yandaş basına değil daha başka şeylere de kahrolurdu. Mesela memleket ‘bu haldeyken’ CHP’li başkanların birbirine girmesi de Mumcu’yu kahrederdi!
 
Çakmak, başkan gibi
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak’ı ES TV’de konuk ettik. Çakmak, üçüncü kez konuk oluyor. İlk kez konuk olduğu zaman bazı çevrelerden gelen “Bu adam nereden çıktı şimdi. Niye çıkıyor tv’ye... Hoca, nasıl izin veriyor” türü söylemler yerini başka ‘tepkilere’ bıraktı. Çakmak’ın performansı tam not alıyor. Konulara hâkimiyeti ve anlatım tarzı etkili oluyor. Canlı yayında gelen sorular ‘ilginin’ göstergesi. Aynı zamanda ‘reyting’ anlamına geliyor. Çakmak’ın reytingi de hayli iyi. Bir belediye başkanı gibi ilgi görüyor, muhatap kabul ediliyor. Bana gelen ‘Hoca, niye onu gönderiyor’ sorularını ‘programı izle anlarsın’ diye cevaplıyorum. İzleyenler, anlıyor... Çakmak gibi kendini ‘yetiştirmiş’ biri sadece belediye, CHP için değil Eskişehir için kazançtır. Keşke her kurumda, her partide olsa, sayıları artsa...
 
 Hoca’yı hazırlıyorlar mı?
Büyükerşen’in ismi üçüncü kez Cumhurbaşkanlığı için geçiyor. İkincisinde ‘direkten’ dönmüştü. 2019 için de ismi gündemde... Gizlisi saklısı kalmadı. Kimileri adaylığı için çalışıyor, kimileri de bağıra çağıra fikrini ifade ediyor. Hoca, CHP Kurultayı’na divan başkanlığı yapacak gibi. Bir süre önce de Grup Toplantısı’nı takip etmişti. Büyük bir ilgi altında... Hoca, bu kez ‘emin adımlarla’ ilerliyor.
 
Metin Güler iyi savuşturdu
Ticaret Odası’nın Antalya’da yaptığı komite toplantısı hayli tepki çekmişti. Seçim yatırımı olarak görülen bu jest, seçimin gidişatını da etkiler hale gelmişti. Güler, o toplantı nedeniyle hayli eleştirildi. Ama Metin Güler, o tepkilerden sıyrılmasını bildi. Hep geleceksin adıyla başlayan kampanya, Güler’i zor durumdan kurtardı. Herkesi kente çağıran Güler, iyi bir ‘halkla ilişkiler’ örneği sergileyerek başına musallat olan ‘tehlikeyi’ savuşturdu. Turist gelir mi bilmem ama bu kampanyadan sonra Güler, Antalya kaynaklı ‘sıkıntıları’ tatile gönderdi.
 
Endişeleri artırır
Alpu’ya yapılacak termik santralin biraz ‘zorlandığı’ kanaatindeyim. Adeta kanırtılıyor... Son olarak yönetmelik değiştirilmesi bunun kanıtı oldu. Araziye ‘tarım dışı kullanılabilir’ izni almak için yönetmelik değiştirmek hem kararlılığın hem de zorlamanın ifadesi... Süreç başka şekilde götürülmeliydi. Alay edildi, hakaret edildi, şık olmayan benzetmeler yapıldı, yapılıyor. İkna etmek yok, veri sunmak yok, endişeleri paylaşmak yok. Baştan yanlış başladı, öyle de gidiyor. Yönetmeliğe uygun hale getirilmesi ‘endişeleri’ azaltmaz aksine daha da artırır...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
lala 26 Ocak 2018 20:38

Cihancığım uğraşma pazarlayamazsin.Siyasete ömrünü vermiş insanlar beyhudemi .Asker kökenli tepeden inme kişilerle olmaz.

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi