Başka çare yok ki!

Soner Yüksel yazdı

14 Haziran 2017 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Koca şehir Eskişehirspor’un haline odaklandı. 11 Ay’ın sultanı Ramazan ayının bile huzuruna, keyfine o özel havasına varamadı. Herkes seferber olmuş düşünüyor. Nasıl para buluruz, ne yapabiliriz, bu borçları nasıl kapatırız diye fikirler öne sürüyor.
Elbette bunları düşünmek, fikre dökmek ve yaraya merhem olmaya çalışmak son derece vefalı ve güzel bir davranış ama beyhude. Herkes düşünüp, tek bir adım atılmadan elimize koca bir yokluktan ve belki de telafisi olmayacak cezalardan başkası geçmeyecek.
Açık ve Net bize çok para lazım, o da şarkıdaki gibi bu gece lazım. Yani sezon içine yayılmış, sonradan gelmesi muhtemel paraların biz ilk adımı atamadıktan sonra pek bir anlamı ve faydası olmayacak.
Transfer yasağını kaldıralım diye odaklanıyoruz ama ne yazık ki FİFA dosyaları çok daha yakıcı bir kıvamda. Bu dosyalardan ceza aldığınızda 6 ay ya da 1 sene boyunca parayı ödeseniz bile ne yazık ki ceza kalkmıyor ve bu durum Eskişehirspor için son derece acı bir tablo demek.
Kalabak su’dan, otobüsten, seyircisiz biletlerden ya da türlü türlü fikirlerden gelecek paranın böyle bir cezada anlamı olmaz. Ne yapmalı, ne etmeli Eskişehirspor’u bu beladan kurtarmamız gerekir diyenler artık farklı bir yol izlemeli.
Madem siyasiler, yerel yönetimler, odalar, kurumlar, iş adamları herkes destek oluruz diyor ama eyleme dökmüyor, artık bu toplantıları kapalı otel salonlarından çıkarıp, herkesin herkesle yüzleşeceği açık, şeffaf ortamlara dökmemiz lazım. Ve hatta şehrin ileri gelenleri diye tabir ettiklerimiz, önemli maçlarda protokol listesinden eksik olmayanları bu kez Eskişehirspor kampanyası için tribünlerde göreceğimiz bir etkinlik planlanamaz mı?
Demem o ki, madem bize sıcak ve çok para lazım. Stadyum’da taraftarlarında katılacağı bir kampanya yapalım. Eskişehirspor’u seven, destek olacağım diyen herkes davetli olsun. Kim gelmiş, kimler tenezzül bile etmemiş, kim ne kadar destek veriyor, kim ne vadediyor küçük, büyük demeden binlerce kişi ile aynı anda net bir şekilde görelim ve bunu gerekirse canlı yayınla herkese ulaştıralım. Necati gibi, Sezgin gibi dosyalarında yüklü miktarda borcumuz olan futbolcularımız da gelsin hatta onlardan da biraz fedakarlık isteyelim..
Yapacaksak bir arada, tek vücut, muhalefeti, iktidarı, vekili, başkanı, odası, sendikası, iş adamı, taraftarı hepimiz birlikte yapalım. En net, en faydalı ve en sıcak böyle toplarız bu parayı. Yoksa uykusuz geceler, keyifsiz günler, ne olacak korkusunu atamadığımız haftalar geçireceğiz ve korkarım hep birlikte olmadan yapacaklarımız da bizi sonuca götüremeyecek.
Madem başka Eskişehirspor yok diyoruz, o zaman Başka seçenek olmadığını da unutmayalım.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi