Basit futbol

Anadolu Gazetesi - Ahmet Bingöl

31 Aralık 2014 20:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu kez oldu, zorluk derecesi yüksek bir deplasman olarak değerlendirdiğimiz, Trabzonspor deplasmanında oyun stratejinizi belirleyip iyi uygulandığında sonuç alındı. Bu oyun formatını uyguladığımız her maçta, özellikle deplasmandaki Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve son olarak Trabzonspor maçında Eskişehirspor ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü sergiledi. Keşke daha önceki maçlarda Amerika’yı keşfetmeye çalışmasaydık.
    Teknik adamlar elindeki kadro yapısına göre sistemini belirler. Eskişehirspor takımının kadro yapısı itibarıyla oynayacağı oyun sistemi bellidir. Top rakipteyken bütün takım topun önüne geçerek kendi alanını savunacak, yani alan daraltacak. Kazandığı toplarla alan genişletip hızlı adamlarla kontratak yapacak. Rakibi dengesiz yakalayarak sonuca gidecek. Deplasmanlarda bunu yapıp sonuç alırken, kendi sahamızda çift taraflı oyun oynamaya çalıştık, önde pozisyonlar bulup yararlanamadığımız birçok maçta, sezon başından itibaren defansta yaşanan uyum ve kalite sorunu birçok puan kaybetmemize neden oldu. Yani bu takım oyunu çift taraflı oynayamıyor gerçeği ile karşılaştık. Basit oynamayı beceremedik, ısrar edince ciddi puanlar kaybettik.
      Ertuğrul hoca yapması gerekeni yapmış, Trabzon’da takımına basit futbol oynatarak, dersine iyi çalışarak, rakibini iyi analiz ederek ve iyi konsantre olarak maça damgasını vurdu. Futbolculara da maçın başından sonuna kadar kazanma isteği aşılayarak harika bir galibiyet elde etti.  Herkes derin bir nefes aldı.
    Diego’nun takıma katılması defanstaki kaliteyi ve uyumu arttırdı. Katkısı çok büyüktü. Aytaç temposu düşük olmasına ve maç kondisyonu eksikliğine rağmen “Ben bu ligin oyuncusuyum” dedirtti. Bütün oyuncular galibiyete katkı sağladı. Bence maçın tek ve gerçek yıldızı İbrahim Sissokko’ydu. Tek kelimeyle futbol resital yaptı. Emeği geçenleri tebrik ederim.  Darısı Gaziantepspor’un başına.
    Futbol basit oyundur, zor olan basiti oynamaktır. “Johan CRUYFF”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi