Ahmet Ataç 15 02 2024

Baro’da değişimin ayak sesleri

Cihan Yıldırım yazdı

23 Temmuz 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Baro’da değişimin ayak sesleri

Eskişehir Barosu ekim ayında seçimi gidiyor. Başkan Adayı Özgür Evren Kırdemir ile tanıştım. 41 yaşındaki Kırdemir ile ‘neler yapacağı’ üzerine konuştuk. Baba mesleği avukatlığa ve adalete hizmet etmek istiyor. Baro’da büyüyen Kırdemir, iddialı bir hazırlık yapmış... Projeleri pek çok ihtiyaca cevap verecek türden... “Önce Avukat” sloganı aslında neler yapacağını özetliyor. Projeleri kadar üstendiği misyon da çok önemli. Kırdemir’in gençler ile üstatlar arasında bir köprü vazifesi göreceğini düşünüyorum. Baro’ya, avukatlara ve vicdanları kanatmayan bir adaletin tecelli etmesine önemli derecede katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sohbetimin sonunda ne yapacağını bilen, kararlı ve dünyadan haberdar genç bir hukuk adamı tanımanın mutluluğunu yaşadım. Geleceğe dair umutlarımı artıran Kırdemir’e başarılar diliyorum. Tam hizmet edecek yaşta, umarım projelerini uygulamaya fırsat bulur.
 
Rapor’a gelen mesajlar...
Birkaç gün önce milletvekili seçilemeyen isimler için hazırladığım ‘hasar tespit raporu’nu sizlerle paylaşmıştım. CHP’li Engin Çakmak “Günaydın Cihan’cım. Ben kendime bir hedef belirledim. Hedefim değişmedi. Vazgeçen kaybeder. Ben vazgeçmedim” diye mesaj yolladı. Çakmak’ın mesajı çok net. Türkçe’den Türkçe’ye tercümeye gerek yok...
İkinci mesaj AK Parti’nin genç milletvekili adayı Serhat Tunç’tan geldi... Tunç da “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanmış. Eskişehir’de de en yüksek oyu almış. Partimiz seçimi kazanmış. Yeni sistem hayata geçmiş... Eskişehir’de birinci parti olmuşuz. Üç milletvekili çıkarmış, dördüncüyü kıl payı kaçırmışız. Dört vekil, beş vekil hesabı yapanlar iki vekilde kalmış... Bu tabloda Serhat Tunç kaybetmiş olmaz. Kendimi kaybeden olarak görmüyorum. En kritik seçimde büyük kazanımlar elde ederek yolumuza devam ediyoruz” dedi.
 
Tepebaşı’nın ilanı çok iyi olmuş
Tepebaşı Belediyesi 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla ilan verdi. ‘Ülkemizde basın sağ olsun’ yazılı ilan ilk bakışta ‘başın sağ olsun’ gibi müthiş bir mesaj veriyor. Ölen basın için taziye ilanı gibi duruyor! Valla çok hoşuma gitti. Olanı biteni çok gayet güzel anlatmış. Düşünenin eline yüreğine sağlık... Yeri gelmişken 24 Temmuz için kısa bir not paylaşalım. Kutlama falan yapmayı düşünen varsa bir daha düşünsün diye... 24 Temmuz, Osmanlı İmparatorluğu'nda 1908 yılında İkinci Meşrutiyet ile birlikte basından sansürün ilk kez kaldırılışını simgeliyor. Basın mensuplarının sansür memurlarını gazetelere sokmadığı 24 Temmuz 1908'in ertesi günü de ilk kez gazeteler sansürsüz olarak yayımlandı. Bu tarih, 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından seçildi. 24 Temmuz meslek örgütlerince 1971’e kadar "Basın Bayramı" olarak kutladı. Ancak 1971 yılındaki askeri darbeden sonra TGC yönetimi, gazetecilere ve yayıncılara yönelik sıkıyönetim sansürü ve ağır baskılar karşısında 24 Temmuzları bayram olmaktan çıkararak, “Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü” ilan etti.
 
Selahattin Hoca görevine iade edildi

Selahattin Hoca görevine iade edildi


Prof. Dr. Selahattin Turan... Eğitim konusunda ünü ülkemiz sınırlarını ayan Turan’ı yaklaşık on yıldır tanıyorum. Röportaj yaptım, haberler yaptım, konferanslarını dinledim. Çok özel bir insan olduğunu düşünüyorum. Bu topraklardan kopmadan dünyayı dolaşan ender insanlardan biridir. 2100 temalı konferans serisi efsanedir. Bir iftira sonucu işinden gücünden oldu. Nihayet süreç tamamlandı. Önce mahkemede beraat etti. Geçtiğimiz günlerde de görevine iade edildi. Hoca, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanıydı. Zor günler yaşadı, yaşattılar... Umarım küsmemiştir, dilerim bu ülke için hayallerinden vazgeçmemiştir. Çünkü kendisine ve bakış açısına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Geçmiş olsun Hocam...
 
En büyük transfer Halil Ünal!

En büyük transfer Halil Ünal!


Cuma günü Tesisler’e gittim. Transfer ettiğimiz sekiz oyuncuya imza töreni vardı. Herkeste bir heyecan, inanılmaz bir umut... Tören biraz geç kaldı, kimsenin telefonu susmuyor... Herkes soruyor, millet meraklı... Orada yüz kişiyiz ama binlerce kişinin gözü kulağı orada... Başkan Ünal geldi, kısa bir konuşma yaptı. Heyecan, umut, şampiyonluğa inanç zirve yaptı. Fotoğraf çektim, sosyal medyada paylaşmadan önce şöyle bi baktım ve “Bu takıma kim gelirse gelsin bizim en büyük transferimiz Halil Ünal’ dedim. Bu sezon forma alırsam isim olarak ‘Halil Ünal’ yazdırmayı düşünüyorum. Her şart altında oynayan, işini yapan bir topçu yoktur. Ama bizim ahval ve şerait ne olursa olsun takım kuran, hayal kurduran bi başkanımız var.
 
Yedi bölgede, 81 ilde ve cezaevinde
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçim parçasının bir bölümü şöyleydi: Yedi bölgede, 81 ilde, 80 milyon gülsün diye Muharrem İnce... H Tipi Kapalı Cezaevi’nde milletvekili seçiminde MHP, cumhurbaşkanı seçiminde ise Muharrem İnce birinci oldu.
 
Boşvermişlik oranı!
Seçime katılım oranı diye bir şey var... Eskişehir’de son yıllardaki seçimlerde yüzde 88 civarında bir katılım oranı var. Sabah akşam kritik olduğu ifade edilen son seçimde ne oldu? Kent genelinde yüzde 89’a çıktı... Öte yandan sol oyların yoğun olduğu mahallelerde katılım oranı düştü. Eskibağlar yüzde 81,5’e Yenibağlar yüzde 82’ye, Bahçelievler’de yüzde 84’e, Güllük’te yüzde 84’e, Deliklitaş’ta yüzde 85’e, İstiklal’de yüzde 85’e düştü.
 
Yerli saman ne zaman?
Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör “Fıstık, fındık, üzüm, kayısı ile narenciye dışında her şeyi ithal ediyoruz” dedi. Son dönemde yerli ve milli üretim hedefi var. Güzel örnekleri de görüyoruz... Tarım ve hayvancılık da yerli ve milli üretim kategorisine dahil edilmeli.
 
Tebrikler TÜLOMSAŞ
Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 7 firmamız var... Sarar 49’uncu, Magnesit AŞ 70’inci, TÜLOMSAŞ 75’inci, Cam Merkezi Sanayi ve Ticaret AŞ 120’nci, Ode Yalıtım 260’ncı, Europen 455’nci ve Solar Patlayıcı 497’nci sırada... Tüm firmaları tebrik ediyoruz ama TÜLOMSAŞ’ı daha yürekten, daha coşkulu tebrik ediyoruz.
 
CHP’liler Almanca kursuna!
Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, Hamamyolu’ndan yaptığımız yayında ES TV’de samimi açıklamalarda bulundu. Siyasetin deneyimli ismiyle sadece hizmet ve projelerini konuşmadık. 24 Haziran sonuçlarını da sorduk...  Kurt, “Bu şartlarda iktidar olamıyorsak sıkıntı bizdedir. Almanya’da hemşehrimiz orada sosyal demokrat partiye oy veriyor. Uçağa biniyor, havaalanına geliyor burada AKP’ye oy veriyor. Almanlar Almanca bile anlatabilmiş bizim de Türkçe anlatmamız lazım” dedi.

Mesaj içeren fotoğraf

Mesaj içeren fotoğraf

İstanbul ziyaretinde Okçular Vakfı’na da uğrayan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, yerel seçim öncesi ‘deneme’ atışları yaptı... Ok yaydan çıkmak üzere... Belki de çıktı...

Laf sokan fotoğraf

Laf sokan fotoğraf

Eskişehir’i yönetenler hariç herkese haber verin! Eskişehirspor’un yardıma ihtiyacı var
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi