Ahmet Ataç 15 02 2024

Bankaya robot personel

Serkan Açıkgöz yazdı

2 Eylül 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye'de bir ilk
Bankaya robot personel
 
Robot teknolojisi hızla devam ederken üretilen ilk robot Albaraka Türk Bankası'nda işe başladı. Bir insandan 3 kat hızlı olan robot 7 gün 24 saat çalışarak yüzde 100 verim sağlıyor. Türk bankacılık sektöründe robot teknolojisi uygulamaları hızlanıyor. Katılım bankası Albaraka Türk, Türkiye'de ilk kez robotik süreç otomasyonu uygulamasını hayata geçirdi, ilk robot işe başladı.
 
 
BİM'in ürünleri sahte çıktı
 
ABD ile yaşanan kriz üzerine Apple satışlarını durdurduğunu açıklayan BİM'in geçen aylarda lisanslı diyerek sattığı Apple marka kulaklık, adaptör, USB kablo gibi telefon aksesuarlarının taklit olduğu iddia edildi. Mağazalarda satılan ürünlerin incelemesi sonucunda bu ürünlerin APPLE tarafından üretilmediği ve taklit ürün olduklarının tespit edildiği belirtildi.(sputniknews)
 
 
Tüm hizmetler e-Devlet'ten
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında dün yapılan e-Devlet koordinasyon toplantısında, tüm hizmetlerin bir yıl içinde elektronik ortamda sağlanması kararlaştırıldı. Görevlendirmeler ve iş takviminin oluşturulup, e-Devlet’in siber güvenlik ve entegre veri tabanı boyutunun da ele alındığı toplantıda, e-Devlet’in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ivedilikle entegrasyonunun ve tüm hizmetlerin bir yıl içinde elektronik ortamda sağlanması kararlaştırıldı.
 
 
Hava taksi hizmete giriyor
 
UBER'in yoğun mesai harcadığı hava taksisinin ilk olarak kullanıma gireceği ülkeler belli oldu. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile ABD'deki şehirlerin semalarında uçan taksi için keşif yapılması konusunda anlaşma imzalayan UBER açıklama yaptı. UBER’in yolcu taşımacılığını da dâhil edeceği 5 pilot ülke şu şekilde: Japonya, Fransa, Avustralya, Hindistan ve Brezilya.
 
 
Huawei Mate 20 lansmanı
 
Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin merakla beklenen amiral gemisi modeli Huawei Mate 20'nin 16 Ekim'de Londra'da tanıtılacağı resmi olarak açıklandı. Teknoloji devi Huawei'nin önümüzdeki haftalarda yeni amiral gemisi olan Mate 20'yi piyasaya süreceğini biliyoruz. Şirket IFA 2018 fuarında yaptığı basın toplantısında, Huawei Mate 20 lansmanının 16 Ekim'de Londra'da gerçekleşeceğini doğruladı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi