Balıkları deli ettik

Sulara karışan antidepresanların sualtı yaşamını etkileyip etkilemediği üzerine yeni bir deney yapıldı ve deneklerin davranışlarında kayda değer değişimler gözlendi

24 Kasım 2019 10:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sulara karışan antidepresanların sualtı yaşamını etkileyip etkilemediği üzerine yeni bir deney yapıldı ve deneklerin davranışlarında kayda değer değişimler gözlendi. Yeni bir çalışmanın bulgularına göre bu durum, sadece av olmamak için sergilemeleri gereken davranışları değil; aynı zamanda nasıl avlandıklarını da etkiliyor. Araştırmacılar, sivrisinek balığının (Gambusia holbrooki) grup halinde yiyecek ararkenki davranışlarını incelediklerinde antidepresan atıklarının balıkların sosyal etkileşimlerinde tekil balık çalışmalarında gözlemleyemeyeceğimiz etkiler oluşturduğunu fark ettiler. Ayrıca bu çalışma, daha sonra yapılacak çalışmalarda da hayvanların bireysel ve grup içindeki davranışlarının farklarının gözetilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Kişisel verinize sahip çıkın!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu'ndan kişisel verileri dağıtanlara suç duyurusu kararı çıktı. KVKK kapsamında vatandaşların kimlik ve iletişim bilgileri gibi kişisel verilerinin sorgulanmasına imkan tanıyan yazılım, program veya uygulamaları kullananlar hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunulması kararı verildi. Ayrıca sorumlular hakkında 1 milyon liraya kadar para cezası verilmesini öngören idari işlem uygulanması kararlaştırıldı. Pazarlama faaliyetleri yapan ve ürün ya da hizmet yapan şirketlerin rahatlıkla internet üzerinden satın alabildiği telefon numaraları yüzünden büyük sıkıntılar yaşanıyor. Birçok kişinin telefon numaralarının internette satıldığı ve bunların pazarlama faaliyetleri (SMS ya da aranma) için kullanıldığı biliniyor.

Siyasete Google engeli

Google, Ocak 2020 itibarıyla siyasi reklam verenlerin, internet kullanıcılarına internet üzerindeki hassas bilgilerinden faydalanarak reklam göndermesini yasaklayacak. Habere göre, Google, siyasi reklam verenler için özel kişi ve gruplara özel reklam vermeyi zorlaştırıyor. Google, ocak ayından itibaren siyasi reklam verenlere, sadece cinsiyet ve yaş gibi genel kategorilere göre hedeflenmiş reklamları göndermesine izin verecek. 

400 bin hesaba engel

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 400 bin hesabı engelledi. Geçtiğimiz haftalarda Twitter artık siyasi reklam almayarak bu sorunu çözme yoluna gitti. İnternet devi Google ise çözümü siyasi reklamlara karşı yeni ve daha katı kriterler getirmekte buldu. Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp mesajlaşma uygulaması ise yalan haberlerle mücadele için 400 bin hesabı engellediğini açıkladı. Sahte haberler sayesinde hangi adayların fayda gördüğü ya da hangi adayların zarar gördüğü konusunda bir bilgi verilmedi. 



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi