Bakan Dönmez'den Eskişehir'e maden mesajı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazlarını kabul eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Alpu Ovası’nda yapılması planlanan kömür ocağının ÇED sürecini sonlandırmıştı. Yaşanan 10 gün önce yaşanan bu gelişme Eskişehir’de sevinçle karşılaşmıştı.

21 Eylül 2022 08:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazlarını kabul eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Alpu Ovası’nda yapılması planlanan kömür ocağının ÇED sürecini sonlandırmıştı. Yaşanan 10 gün önce yaşanan bu gelişme Eskişehir’de sevinçle karşılaşmıştı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bakanlığın almış olduğu bu iptal kararı, Alpu Kömürlü Termik Santralinin de bu şehre yapılamayacağını ortaya çıkarmıştır. Şehrimizin havasına, suyuna, bereketli topraklarına ve insanına zararı olan her projenin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz” açıklamasını yapmıştı…
Tabii bu süreç tamamen kesinleşmiş değil… 
Bu sevindirici gelişmenin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  dün Bartın’da madencilerle bir araya geldi. 
Bakan Dönmez öyle bir açıklama yaptı ki şaştık kaldık doğrusu…
Ne dedi Bakan Dönmez hep birlikte okuyalım:
“Başta Batılı ülkeler olmak üzere iklim değişikliğiyle mücadelede kömür aleyhine birtakım programlar açıklanıyor. Ama bugün hepsi kömür peşinde… Birileri buraya gelip 'Biz madenci kardeşiyiz, dostuyuz' diyecek. Başka bir yerde de kömür madeninin açılmasına engel olacak protesto olacak. Burada madencinin yanındaysan Aydın'da da Denizli'de de Eskişehir'de de madencinin yanında olacaksın. Biz o kadar zengin bir ülke değiliz. Maden ocaklarımızı kapatalım da dışarıdan kömür ithal edelim. Kaynağımız burada. İşçimiz var çalışmak istiyor.”
Bakan Dönmez Eskişehir’i de konuşmasına dahil etmeden yapamıyor…
Adeta Eskişehirlilere mesaj veriyor: “Kömür madeninin yanında olun” diyor…
Ayrıca Türkiye’nin zengin bir ülke olmadığını iddia ediyor!
İşte burada itirazım var!
Türkiye yeraltı yer üstü kaynaklarında dünyanın en zengin sayılı ülkeleri arasında!
Türkiye’ye zengin değil demek, hele ki Bakanlık yapan bir ismin bu cümleyi kurması çok konuşulur!
Şunun ayrımını yapamıyoruz;
Vatandaşlar madenlere karşı değil!  Vatandaşlar, göz göre göre verimli tarım arazilerinin yok edilerek, tarım cenneti bölgelerin tahrip edilmesine, havanın kirletilmesine karşı!
Türkiye’de örneği de birçok ilde gördük!
Evet, Eskişehir doğasına ovasına sahip çıkar, Eskişehir madencisine de sahip çıkar bunda kimsenin şüphesi yok!
Ancak Eskişehirliler istemediği halde, kömürlü termik santralleri dayatmak kimseye fayda getirmez!
 

SORU-YORUM?

Milli Eğitim Bakanlığı’na açık çağrı… Veliler öğrencilerin kırtasiye masrafını karşılayamıyor… Kırtasiye malzemeleri de kitaplar gibi ücretsiz olarak verilemez mi?

 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi