Bak şu Çakırözer'in yaptığına?

CHP Milletveki Utku Çakırözer, nicedir şayiası yayılan bir konuyu gündeme getirdi.

27 Mart 2021 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Milletveki Utku Çakırözer, nicedir şayiası yayılan bir konuyu gündeme getirdi. TCDD kurumu içerisinde liyakatsiz kişilerin atamalarının yapıldığını hemen hepimiz duymuşuzdur. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım; eskiden de siyaset 'Torpil' mekanizmasını çalıştırırdı. Bu tip münferit atamalar da büyük infial yaratırdı. Ancak son yıllarda çıkayı yükselttik. Şimdi 'Torpilsiz' atama yapılmıyor desek yeridir. Üstelik bu durumu da toplum olarak kanıksamaya başladık. Mesela ben bir sır verirmiş gibi etrafımı kolaçan edip, "AK Parti filanca devlet dairesine torpille atama yapmış" desem, insanlar "Eeee?" diyerek konuyu nereye bağlayacağımı merak eder. Çünkü torpille atama sıradan bir durum. Asıl torpilsiz atamanın olmasını "Büyük haber" olarak değerlendirmeliyiz. O kadar vahim bir durumdayız anlayacağınız... Biz dönelim Çakırözer'in açıklamalarına. CHP Eskişehir Milletveki "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybeden AKP, ortada kalan yöneticileri için TCDD’yi kendine arka bahçe yaptı" ifadelerinde bulunmuş. Çakırözer, "Eeee?" diyenler için de devam etmiş, "Yetmedi şimdi bu kadrolara özel usulsüz, isme göre daire başkanlıkları kuruluyor. Bu usulsüzlük, bu kanun bilmezlik, demiryollarını bilmeyen kişilerin eline kurum yönetimi vermek TCDD’ye zarar veriyor..." Şimdi diyebilirsiniz ki, "Çakırözer yalan söylüyor! CeHaPe'lidir. Sözleri montajdır ve dahî bunlar dublajdır. Dış güçlerin oyunudur, torpille İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eskileri TCDD'ye atanmamıştır..." Saygı duyarım elbette. Ancak Utku Çakırözer bir de liste vermiş. Listeyi noktasına ve virgülüne dokunmadan yayınlıyorum; "TCDD Genel Müdür Yardımcısı/Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akbaş, Trafik ve İstasyon Yönetimi Daire Başkanı Abdullah Özcanlı, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Ayaz, Modernizasyon Dairesi Başkanı Hasan Pezük, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Dr. Abdullah Önder Türkoğlu, Bilgi Teknolojileri Daire Bşk. Yrd. Şahabettin Çağlar, 1.Hukuk Müşaviri Av. Ercan Atasever, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Şems Çakıroğlu 1.Bölge Müdürü Necmettin Acar, TÜRASAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Metin Yazar, TÜRASAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi İrfan İpşir, TÜRASAŞ Yönetim Kurulu üyesi Enver Mamur, TÜRASAŞ Yönetim Kurulu üyesi Murat Baştor İBB’den sonra TCDD ve bağlı kurumlarına yönetici olarak atandı..." Vay arkadaş şu Utku Çakırözer'in yaptığına bakın; isim isim yayınlanır mı hiç?..

Kimseye laf anlatamazsınız
Eskişehir Valiliği, artan virüs vakaları nedeniyle tedbir artırma kararı aldı. Buna göre yüz yüze eğitime ara verilmesi bile gündeme alındı. Ayrıca başta Hamamyolu olmak üzere pek çok alışveriş lokasyonuna girişler sınırlandırılıyor. Ayrıca otellere girişlerde de bazı kısıtlamalar geliyor. Spor Salonları'nın da kapanmasının gündeme alındığını üzülerek öğrendik. Gerçi "Üzülerek öğrendik" diyoruz ancak, bunların alınması gereken önlemler olduğu da ortada. Maalesef millet olarak kurallara dikkat etmedik. Sadece "Millet olarak" mı? Kongre Salonlarını sırf "Yıkılmadık Ayaktayız" taklidi yapmak için 'Lebaleb' dolduranlara ne demeli? Eğer ki bazı tedbirleri almak gerekiyorsa, bunu hep birlikte almamız gerekmez mi? Vatandaş sokağa çıkmayacak, esnaf dükkanını açamayacak, lokantacı kepenk indirecek; ancak iktidar partisi kısıtlamalardan muaf olacak. Böyle şey olmaz. Bu konuda zaten kurallara uymaya meyyal olmayan vatandaşa laf anlatamazsınız. Bu arada AK Parti'nin TBMM Grup Başkan Vekili Cahit Özcan'ın savunması da ayrı bir mesele. Sayın Özcan çok şakacı bir arkadaş... Son olarak "Kongre'de yatay fotoğraflar çekilmiş, o yüzden kalabalık gözüküyor" mealinde bir açıklama yapmış. Bazı kişiler bu açıklamayı ciddiye alıyorlar. Ben Sayın Özcan'ın ciddi ciddi böyle saçma sapan bir açıklama yaptığına ihtimal vermiyorum. Muhtemelen şaka yapmıştır. Ancak çok münasebetsiz bir şaka olmuş. Memlekette insanlar burnundan soluyor, seviyesiz şakaların lüzumu yok...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
millet 27 Mart 2021 23:09

Allah allah acaba eskişehir de mi yapıldı bu kongre de vakalar 4 kat arttı. Her konuyu bu kongrelere bağlayarak yazı yazmak çok zavallı ca bir yorum. Bir de konuyu şöyle düşünebilsek . O tür kongrelere katılanların çoğu testlerini yaptırark katılıyor. Çoğu kontrollü kişilerden oluşmuş bir toplantı.şimdi birde O hamam yolundaki kalabalık , o postahane sokak dershanelerdeki sokak taki kafelere bir gidin bakın hepsi kontrolsüz bir şekilde üstüste oturan insanlar ve gençler. İnsanlara bilgi veririken ve yazarken kontrollü ve kontrolsüz toplantı diye bir ön bilgi vermek gerekir. Öyle olaylardan sonra kontrollü diye konuşmak gibi gaflete düşerek milletimizin içine fitne sokmak ve hainlik yapmak hoş olmuyor.

1 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi