Ahmet Ataç 15 02 2024

Bağımsız devlet Filistin

Murat Özgül yazdı

28 Eylül 2017 09:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Şimdi tam zamanıdır. Filistin Devleti topraklarına sahip olmalıdır. Gazze Devleti kurulmalıdır. İran, Rusya ve Türkiye Bayrakları ile tüm Filistinliler sokaklara dökülüp kutlama yapmalıdırlar. İsrail işgal ettiği tüm topraklardan çıkmalı ve özür dilemelidir.
Hayal kurmak güzel değil mi? Var mı becerebilecek bir güç?
Güneyimizde referanduma gidiliyor. Uluslararası danışıklı döğüş oynanıyor. Aynı oyunun Suriye ve sonra nerede ve nasıl devam ettirileceğinin gizli hesapları yapılıyor. Yerelde herkes dişini gösteriyor. Esiyor, gürlüyor ama Barzani kimlerden, nasıl güç almışsa bildiğini yapıyor.
Irak yönetimi çaresizleri oynuyor. Kınıyorlar, tanımıyorlar ama referandum bölgelerine gidip iki sandığa el koymayı bile beceremiyorlar. Türkmenler seçimi boykot ediyorlar da oy sandıklarına yönelik hiçbir eylem gerçekleştiremiyorlar.
Barzani ulu orta referandum sandıkları kuruyorsa, güvenliklerini de sağlayabiliyorsa, Irak Merkezi Yönetimi seyretmekle ve demeç vermekle yetiniyorsa ortada çok ciddi bir durum var demektir.
Fiilen devlet zaten kurulmuştur. Atı alan Üsküdar’ı geçmiştir. Kendi özerk ticari yaşam şartlarını kuran, kendi yönettikleri maliyeleri ve politikaları olan, dış ziyaretlerinde kendi bayrakları ile karşılanan Barzani oyunu iyi oynamıştır.
Tarihin akışını kendi doğrultusunda belirleyen Barzani yönetimine istenildiği kadar güç gösterisinde bulunulsun. Kimin masum, kimin tezgahı oluşturanlar olduğu anlaşılmadan bir askeri harekat ne getirir ne götürür? İyi düşünülmesi ve hesaplanması gerekir.
İran’a da amborgo uygulandı. Bildiklerini okudular. Dış ticarette Zarrap gibileri ile istediklerini yapabildiler. Irak Kürt yönetimi de ekonomik ambargoya karşı bir çare mutlaka bulacaktır. Adı sanı ortaya çıkmayan destekçileri ile işbirliğine gittiklerinde uçaklarını kim engelleyebilecek? Yeni açılan koridorlarla, yeni açılabilecek petrol boru hatlarına kim nasıl engel olabilecek?
Görünen o ki satılmış arap yönetimlerinden de hiçbir tepki görmeyecek. Türkiye yalnız başına orta yerde cascavlak kendi kaderi ile bırakılacak…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi