Babalar gününüz kutlu olsun

Peki nedir bu Babalar Günü, şöyle anlatıyım size...

16 Haziran 2019 09:43
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Haziran ayının üçüncü pazarındayız. Bugün babalar günü... Hafta boyunca giyimden elektroniğe, arabalardan restoran harcamalarına kadar bir çok dev kampanya gerçekleştirildi. Özel hastaneler bu gün için ay boyunca tüm babalara indirim yaptı. Hatta büyük kozmetik firmaları bile kampanyalar başlattı. %50 indirimler, hediye bonuslar ve daha bir çok kampanya hediye almak isteyenlerin imdadına yetişti.
Peki nedir bu Babalar Günü, şöyle anlatıyım size... Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babalarında bir günü olmasını istemiş. Annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyüten babası için onun doğum günü olan 5 Haziran Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ancak hazırlıkları o tarihe yetişemeyince kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiş. Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır.
Babalar günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiş. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılında ise başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir. O günler bugünlere kadar devam eden Babalar Günü hala özelliğini koruyor ve çoğu ülkede Haziran ayının üçüncü Pazar günü olarak kutlanmaya devam ediyor. Umarım sizlerde uygun hediyeyi bulup kutlamalarınızı yapmışsınızdır. Tüm babaların ve baba adaylarının gününü kutluyorum. Benim için gerçekten bir babadan daha fazlasını hissettiren canım dedem Muzaffer Çakır, en çok senin Babalar Günün kutlu olsun...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi