Aynalar da akıllanıyor!

27 Kasım 2016 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba sevgili okuyucularım. Bu hafta da birbirinden ilginç teknolojik gelişmelerle birlikteyiz. iOS 10 işletim sistemine sahip ‘Apple Mirror’ bu gelişmelerin ilki olacak.
Akıllanan cihazlar kervanına şimdi de akıllı aynalar katıldı. Amerika’da yaşayan tasarımcı Rafael Dymek'in elinden çıkan 'Apple Mirror' aslında yansıtıcı özelliğine sahip dev bir iPad gibi işlem yapıyor. iOS 10 işletim sistemine sahip, dokunmatik ve biraz büyütülmüş bir iPhone olarak kabul edilen ayna ile telefonumuzdan veya tabletimizden yaptığımız her şeyi yapabileceğiz. Dymek'e göre, bu cihaz sayesinde film izleyebilecek, alışveriş yapabilecek ve hava durumunu kontrol edebileceğiz.
 
Whatsapp’a yeni özellik ekleniyor
 
Artık WhatsApp üzerinden video indirmek çok daha kolay olacak.
Her yaptığı yenilikte kullanıcılarını heyecanlandıran mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz günlerde önce GIF gönderme özelliğini daha sonra da görüntülü görüşme yapma özelliğini iOS ve Android kullanıcılarının beğenisine sunmuştu. Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp, şimdi de video indirme işlemine yeni bir özellik kazandırmaya hazırlanıyor.
Aktarılan bilgilere göre WhatsApp'a yeni gelecek olan özellik ile videoları indirirken izleyebileceğiz. Stream mantığı ile çalışacak olan bu özellik sayesinde karşı tarafın gönderdiği videoyu indir dediğiniz andan itibaren, videonun inen kısımlarını izleyebileceğiz.
 
Windows 10 değişecek mi?
 
Microsoft’un kullanıcılarına son olarak sunduğu Windows 10 işletim sisteminin tasarımının bir sonraki boyuta geçeceği ileri sürüldü.
Microsoft kanadından gelen son iddialara göre Project NEON kod adı altında Windows’un evriminin sürdürüleceği. Bu evrimin ise baştan aşağı bir değişiklikten çok bir sonraki adıma geçme olduğu belirtiliyor. Bu proje ile Windows 10’da görülen tutarsızlıkların ortadan kaldırılması hedeflerin en başında geliyor.
 
Translate Türkçe'sini geliştirdi!
 
Dünyanın en büyük arama motoru Google, yeni geliştirilen güncelleme ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardığı ‘Google Translate’ Türkçe konusunda oldukça iddialı. Yeni yapılan güncellemeyle ‘Google Translate’in Türkçe konusunda kendini ne kadar geliştirdiğini ilerleyen günlerde tecrübe edeceğiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi