Ay burcumuz ve biz

Merhaba, iyi haftalar. Gökyüzü etkileri ve yeryüzü telaşeleri ile ilerlediğimiz karmaşık, eleyici bir dönemden geçiyoruz. 25 Ekimde gerçekleşecek olan güneş tutulmasının etkisini artık net bir şekilde hissettiğimiz bu süreç daha etkilerini bitirmeden 8 Kasımda Boğa burcunda bir Ay tutulması yaşayacağız.

21 Ekim 2022 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Merhaba, iyi haftalar.
Gökyüzü etkileri ve yeryüzü telaşeleri ile ilerlediğimiz karmaşık, eleyici bir dönemden geçiyoruz. 25 Ekimde gerçekleşecek olan güneş tutulmasının etkisini artık net bir şekilde hissettiğimiz bu süreç daha etkilerini bitirmeden 8 Kasımda Boğa burcunda bir Ay tutulması yaşayacağız.
Ay tutulmasının bizlere olan etkisini ele almadan önce, Ay burcunuzun haritanızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Aslında astrolojik etkilerimiz sadece halk diliyle ‘’doğum’’ burcumuzla değil bir harita bütünlüğü ile gerçekleşmektedir. Doğum burcu olarak bildiğimiz ‘’Güneş’’  burcumuzdur, kişiliğimiz karakterimiz ve babamızı algılama şeklimizi gösterir. Yükselen burcumuz ise dış dünyaya yansıyan yüzümüzü, fiziksel özelliklerimizi ortaya koyar.
Bugün bahsedeceğimiz Ay burcumuz ise duygularımızı, anneyi algılama şeklimizi, sezgilerimizi, arzularımızı, alışkanlıklarımızı, ruhumuzu harita üzerinde anlamamıza yardımcı olur. Hangi burçta ise de onun doğasında algılayacak ve tepkilerini ona göre oluşturacaktır. Ay bir burçta 2.5 gün kalarak ilerler ve evreleri de bize sürekli olarak her ay tazelenmiş şekilde etki eder. Ay tutulması yazısından önce ay burçlarda nasıldır bunu birlikte görelim istiyorum, bahsedeceğim burçlar harita içinde aldığı kendine has açı – gezegen ve ev etkisine göre farklı etkide çalışabilir. Bu durum yine gelecek olan tutulma için de geçerli. Hadi gelin ay burçlarda ne ifade ediyor birlikte bakalım.
AY KOÇ: Daha çok dürtüsel hareket eden, ani hızlı kararlar alan ve aynı zamanda da birden parlayıp birden sönen bir enerjide olmasından bahsedebiliriz. Bu ani parlama ve sönmeler sebebi ile kinci bir yaklaşım içinde olmayacaktır ancak içinde bulunduğu ilişkilerde daha çok hükmedici olduğunda ya da fethetme arzusu duyduğunda rahat hissedecektir. Kendisine ihtiyaç duyulmasından hoşlanan bir doğası söz konusu olabilir. Aynı zamanda düşünce ve duygularını direkt ortaya koyduğu için kırıcı olduğunu farkedemeyebilir, cesur ve girişimci davranacaktır ve anneyi de bu şekilde algılamasından bahsedebiliriz.
 
AY BOĞA: İstikrar, güven en önemli iki husus olarak yer alır. Sabırlı ilerleyebilirler ancak zaman zaman bu değişimlerden uzaklaşmalarına, inatçılığa sebebiyet verebilir. Fiziksel ve ruhsal olarak net güvence içinde oldukları noktada huzuru bulmalarından bahsedebiliriz. Daha çok dokunsaldırlar, sevdikleri ile temas etmek onlar için önemlidir. Uzak olmak huzursuzluk hissi verebilir, keyfe düşkünlük söz konusu olabilir iyi yemekler ve zevkler ön plana çıkabilir. Aşırıya kaçan kavgalardan, istikrarlı düzenin bozulmasından ve maddi kaynakların riske girmesinden hoşlanmazlar.
 
AY İKİZLER: Hareketli, kıpır kıpır ve değişken bir enerjide zaman zaman bu sebeple de odaklanmakta güçlük çekerken görebiliriz. Merak ve uyum birbiri içinde ilerleyiş gösterecektir. Duygulardan ziyade akıl ve mantıkla çözüme ilerlemeyi tercih edebilir, daha çok yeni şeyler öğrenmeye ve konuşmaya meyillidir diyebiliriz. Bu sebeple de sürekli yenilenen, kendisine yeni şeyler katabilen ortamlar ya da kişilerle çevresini genişletebilir. İletişim çok çok önemlidir. İfade alanında kısıtlanmaktan hoşlanmazlar ancak fikirleri yeniliklerle sürekli değişim gösterebilir.
 
AY YENGEÇ: Fazlaca duygusal oldukları için tüm ilişki tepkilerinin içinde duygular fazlaca yer alacaktır. Aynı zamanda başkalarının da duygularını çok iyi algılayabilir ve empati kurabilirler. Sevdiklerini fazlaca koruyucu kollayıcı olabilirler, bir anne duygusu ile yaklaşabilirler ancak bu noktada zaman zaman baskıcı olarak algılandıkları noktalar da olabilir. Geçmiş hikayelerini sık sık anımsar ve zaman zaman da geçmişe bağlı yaşayabilirler. Karar almak, ayrılmak zaman zaman zor olabilir. Kendileri dışında gelişen süreçler tedirgin edebilir.
 
AY ASLAN: Yaşamı, eğlenceyi, mizahı severler ve genel itibari ile de ilişkilerinde etki bırakmak, ön planda olmak ve takdir almak isterler. Sosyal çevrede ya da hayatın içerisindeki alanlarda önderlik etmek, aktiviteleri organize etmek isterler. Duygularında zaman zaman ‘’ben’’ ön plandadır ve başkalarının ihtiyaç ve duygularını farkedemeyebilir. Genel itibari ile dışarıdan sıcak algılanan, kolay kabul gören bir enerjileri vardır. Çocuklarla genel olarak ilişkisi kuvvetli ve ilişkilerinde de dinamiği çocuksu eğlencesi ile ön plana çıkmaktadır.
 
AY BAŞAK: Mükemmelliyetçi yaklaşımları, eleştirel düşünce yapıları duygularının kıymet kazanabilmesi için kendisinin bir faydaya dokunması gerektirdiğine inanmasına sebep olabilir. Duyguları mantıksal zemine oturtması gerekmektedir, kontrollü ilerleyişi sebebi ile aşırıya kaçan eğilimleri yoktur. Eleştirel bir dille yaklaşım sergileyebilir ancak en çok kendini eleştirdiği için dili dışarıya sert gelmese de dışarıdan farklı algılanabilir. Düzen, temizlik hayatında önemli rol oynadığı için ilişkilerinde de düzene sokma çabası olabilir. Her şeye yetme arzuları aslında yeterli olduklarını görememelerine sebep olabilir.
 
AY TERAZİ: Sevginin ve her türlü ilişkinin içerisinde denge bulan kişi olacaklardır, diplomasi ve arabuluculuk etkileri net bir şekilde dışarıdan da hissedilecektir. Ancak ilişkide oldukları kişilerin fikirlerine yönelik kendilerine olan düşünceleri değişebilir, ödün verebilir alma verme dengelerini bozabilirler. Genel itibari ile zevk ve estetik anlayışları etki bırakırken, uyum için kendi isteklerini geri plana atmamaları gerekir.
 
AY AKREP: Gizli saklı olanı ortaya çıkarma arzusu baskındır. Bundan kaynaklı olarak her konunun temeline inmek, araştırmak, derinlemesine incelemek isterler ve duygusal dünyalarına yansımaları da bu şekilde başlar. Duygusal güvene ihtiyaç duymasına karşın, güven duymakta güçlükte çekebilir. Duygularını derin yaşadığı için karşısındaki kişiler yüzeysel ya da güvenilmez gelebilir. Ya hep ya hiç mottosu ile ilişkilerini yürütebilir. Tüm bunlarla birlikte karşısındaki insana inandığı takdirde müthiş bir dönüşüm yaşatabilir.
 
AY YAY: Heyecanlı, neşeli, iyimser enerjileri vardır. Duygular üzerinde de hevesli dürtülerle ilerleyebileceği için odağı dağınık olabilir. Başkalarının duygularına da odağını veremeyebilir. Yeni kültürler, yeni amaçlar arayışı yoğundur. Ancak insanları üzmek ya da hayalkırıklığına uğratmayı istemezler, ortaklık ilişkileri duygusal ilişkilerden daha tutarlı olabilir. Bir amaç ortada olduğunda kendilerini daha net ifade edebilirler, geleceğe iyimser bakış her alanda hissedilir düzeydedir.
 
AY OĞLAK: Disiplin ve kontrol duyguların dışa çıkımının önünde bir bariyer gibi bekleyebilir. Duygu ve davranışları arasında net ve keskin bi sınır vardır. Güvence duygusu yoğundur ve öncelikli çabası da buna yöneliktir ve bu sebeple iş hayatı ilişkilerinden öncelikli gelebilir. Sevgisini ortaya koyması zaman alır ve bunu yaparken de birden bire bir dökülme yerine yavaş yavaş karşı tarafa göstererek temkinli ve disiplinli ilerler. Kontrollü olmak, riske girmekten çok daha iyi gelebilir.
 
 
AY  KOVA: Duygularla alakalı konularda mantıksal ve farklı bakış açıları ile değerlendirme söz konusudur. Sosyal çevreleri geniş olabilir, çok rahat arkadaşlık kurmalarından bahsedebiliriz. Uyum sağlamakta sıkıntı yaşamazlar, kendisini geliştiren kişilerle iletişim kurmaktan keyif alırlar. Düşünceleri duygulardan daha çok önemseme söz konusu olabileceği için, duygulardan ziyade fikirleri ne kadar kabul görüyor bunu kıstas alabilirler. Kısıtlanmak, özgürlüklerinin elinden alınması gibi kaygılar uzaklaşmalarına sebep olabilir.
 
AY BALIK: Hassas olduğu kadar sezgileri de kuvvetli kişilerdir ve bu sebeple başkaları daha yardım istemeden hissedip yardıma koşacak kadar açıktırlar. Bu onların empati yeteneklerinin gelişik olduğunu söylememizi de sağlayacaktır ama bu onların çabuk etki altı altında kalmalarına da sebep olabilir. Başka kişileri kendinden daha çok önemseyebilir bu sebeple de kişinin bu noktada net sınırlar çizerek kendini koruması gerekebilir. Kolay kırılan ve alıngan bir yapı söz konusu olabilir, böyle durumlarda dışarıdan bir yardım da bekleyebilir. Önemli gördüğü ilişkide tek beden gibi olabilmek, bir olabilmek gibi konulardır.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi