Atatürk'ün kızı

Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir'in gururu olan milli voleybolcumuz Meryem Boz'u makamında kabul etti

16 Ocak 2020 09:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir'in gururu olan milli voleybolcumuz Meryem Boz'u makamında kabul etti. Biz Eskişehirliler ilk defa voleybol milli takımına sporcu göndermiyoruz. Daha önce de Neslihan Demir gururumuz olmuş Avrupa'da adından söz ettirmişti. Şimdi Kadın Milli Takımımız bu sene Tokyo'da düzenlenecek olan olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek. Japonya'nın başkentinde ise kendilerini yine bir Eskişehir'li olan Büyükelçi Murat Mercan karşılayacak. Bu da biz Eskişehirliler için ayrı bir gurur kaynağı olacak. Elbette bir Türk olarak filenin sultanlarından gurur duyuyoruz. Atatürk'ün kızları tüm dünyaya Türkiye'deki kadınların, erkekleriyle eşit olduğunu gösterecekler. Ancak bir Eskişehirli olarak da ayrı bir gururumuz var; Meryem Boz... Kendisini tebrik ederiz.

Milli Helikoptere Eskişehir imzası 

Türkiye son zamanlarda savaş sanayi konusunda önemli adımlar attı. 1980'lerin başından beri sürdürülen milli politikalarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Tabii son 17 senedir memleketi yöneten AK Parti iktidarına da tebriğin büyüğünü yöneltiyoruz. Son olarak Eskişehir'in gururu olan ALP Havacılık şirketi, T – 70 adı verilen ve aslen Amerikan Skorsy S – 70 helikopterinin bir versiyonu olan bu helikoptere bazı parçalar üretiyor. Kurum son olarak Ara ve Dişli Kutuları üretmiş. 'Ara ve Kuyruk Dişli Kutuları' nedir – inanın – hiçbir fikrim yok. Ancak savunma sanayiinin son derece karmaşık olduğunu biliyorum. Ayrıca kuyruk iniş takımı üreten ALP Havacılık'ı tebrik ederim. Öte yandan TEİ'nin de büyük bir başarıya imza attığını hatırlatalım. Bu kurum da helikopterlerin belki de kalbi sayılabilecek motorları üretmeye başlamış. Bildiğimiz kadarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri T – 70 helikopterinden 109 adet alacak. Böylece Eskişehir ekonomisine de ciddi bir girdi sağlanmış.

2020'de ihracat artar mı? 

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'ın rüyasında bile ihracat rakamları gördüğüne eminiz. Kesikbaş'ın iki açıklamasından biri ihracatla ilgili. Sanayici arkadaşlarını sürekli ihracata teşvik ediyor. Ayrıca Sanayi Odası olarak da ihracatı artırmaya yönelik birtakım adımlar atıyor. Son olarak ESO ihracata yönelik teşvikleri masaya yatırdı. KOSGEB'in Yurt Dışı Destek Programı ve bazı vergi istisnaları, sanayicilerimizin çalışması gereken bir konu. Hükumetimizin ihracatı artırmak için yaptığı bazı düzenlemeleri olumlu buluyorum. Yine de yapılanlar tam olarak yeterli değil. Sanayicilerin KDV alacaklarının ödenmemesi önemli bir sorun. Ayrıca hükumetin döviz kuru üzerindeki ve kambiyo rejimini bile zorlayan baskıları, ihracatçının elini kolunu bağlıyor. Yine de "Hükumetimiz hiçbir şey yapmıyor" diyemeyiz. Umarız 2020 yılında ihracat rakamlarımız artar, cari açığımız azalır.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Deli dali 17 Ocak 2020 01:03

ATATÜRK'ün kızımı ? Senin hiç başka işin yokmu kardeşim . ATATÜRK' ü her şeye alet etmeyi sendrom haline getirmişsin babo . Bak sana bir şey söyleyeyim böyle yapmakla atatürk' ü ve değerlerini erozyona uğratıyorsun Çok değerli bir şey ağır olur her şeye bulaştırılıp sıradanlaştırılmaz abe çocuğum .....

1 0 Cevap Yaz
hee 16 Ocak 2020 19:58

battık bittik mahvolduk borsa dibe vurdu dolar fırladı hee valla cari açık kapanırmı hiç kapansa ne olacak sanki iki maaş zam da yapılsa burun bükenlerimiz eksilmeyecek

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi