Atatürk Caddesi trafiğe kapatılabilir

-Bu cadde Odunpazarı Evleri ile İstasyonu birbirine bağlıyor. Odunpazarı Evleri, Millet bahçesi, Adalar’ın girişi, İstasyon ve Ulus Meydanı güzergahı! Bu bölge yaya ve bisiklet yolu şeklinde düzenlenebilir.

2 Haziran 2019 10:09
A
a
Sütiş Eskişehir

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Deniz Kılıç’ı ES TV ekranlarında konuk ettik. Kılıç, tramvay yolları sayesinde yaya yollarında artış olduğunu belirtti ve bazı caddelerin önümüzdeki süreçte yayalaştırılabileceğini anlattı

İMO Başkanı Deniz Kılıç, yaya ve bisiklet yollarına ağırlık verilmesi gerektiğini söylüyor. Kılıç, 2 Eylül ve İsmet İnönü Caddesi’nin yayalaştırıldığı gibi önümüzdeki yıllarda başka caddelerinde araç trafiğine kapatılabileceğini söyledi…

İlk örneği de M.Kemal Atatürk Caddesi’nden verdi.

-Önümüzdeki yıllarda araç trafiğine kapatılabilir!

Bizim şaşırdığımızı görünce detaylarını anlattı:

-Bu cadde Odunpazarı Evleri ile İstasyonu birbirine bağlıyor. Odunpazarı Evleri, Millet bahçesi, Adalar’ın girişi, İstasyon ve Ulus Meydanı güzergahı! Bu bölge yaya ve bisiklet yolu şeklinde düzenlenebilir.

İnsanlar Odunpazarı’ndan, şehir merkezine kadar yürüyerek ya da bisikletleriyle gelebilir. Bu caddeyi yayalaştırmak önümüzdeki yıllarda ciddi olarak düşünülebilecek bir konu!

ŞEHİRLER ARAÇLAR İÇİN PLANLANAMAZ!

Eskişehir’in en önemli sorunu nedir?

Bu soruya bir çok yanıt verilir. Ama seçim dönemlerinde genel olarak “Trafik sorunu öne çıkarılır!

Eskişehir’de gerçekten bir trafik sorunu var mı?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Deniz Kılıç, “trafiğin” tüm dünyada sorun olduğunu belirtiyor ve Eskişehir’de abartıldığı gibi bir trafik sorunu olmadığını belirtiyor.

Kılıç, trafikle ilgili şu tespitleri yapıyor:

  • Şehir insanlar için vardır. Biz şehirleri araçlar için planlarsak şehirler şu an ki çıkmaz hale gelir.

  • Eskişehir çok yaşamıyor bunu ama bizim bunları uyarmamız lazım ki ileriki yıllarda bu şekilde bir şehir karşımıza çıkmasın. Ankara’da, İstanbul’da, Kocaeli’nde bunun örneklerini gördük.

  • Eskişehirimiz bu konuda biraz daha iyi. Çünkü bizim 2003 yılında bir Eskişehir ulaşım ana planı hazırlığı başladı. Bu 20-30 yıllık planlar gerçekleştiriyor. Daha sonra revize edildi.

  • 2017’de de Eskişehir Ulaşım Master Planı tamamlandı. Biz de tabi ki birçok öneride bulunduk. Önerimizin en baştaki noktası insandı. İnsanı odak noktası haline getirdiğimiz zaman daha sonra çevresinde oluşumları sergilememiz lazım.

  • İnsanların ulaşımını, yaşamını kolaylaştıracak bir durum ortaya koymamız lazım. Bu sadece araçla ulaşım değil, toplu taşıma, bisikletler, yaya ulaşımı ve ekolojik bir çevre yaratmak. Bunun adımları atıldı Eskişehir’de…

İKİ DEFA DÜŞÜNÜN!

Trafikle ilgili gene söylentilerden birisi de “Tramvay nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşandığı” yönünde…

Deniz Kılıç, bu iddiaların asılsız olduğunu söylüyor!

Kılıç, trafik sıkışıklığının gerekçesini şöyle açıklıyor:

-Tramvayın geçmesi bazı caddeleri trafiğe kapattı, bazı caddelerden çok yoğun geçiyor trafik sıkışıklığına neden oluyor diye söylemler meydana geldi. Ama baktığımız zaman trafiğin sıkışmasının ana nedeni tramvayın geçmesi değil bizim araçların sayısının artması.

Ve Kılıç bir de öneride bulunuyor:

-Araçlarımızla bir yere giderken iki defa düşünmeliyiz!

BİSİKLET YOLUMUZ VAR AMA!

Eskişehir’de bisiklet yolları yeterli mi?

Bisikletçilerin istediği ölçüde yetersiz…

Ancak bu sadece belediyelerden kaynaklanan bir sorun değil! Daha önce de birkaç kez belirtmiştik.

Bisiklet yolunun mutlaka ayrı bir yol olması gerekmiyor. Bir çok Avrupa ülkesinde lastik tekerlekli araçların kullandığı asfalt yol, beyaz bir şenit ile bölünerek bisiklet yolu yapılıyor.

Otomobil sürücüleri bu yola asla girmiyor…

Kesinlikle park etmiyor!

Ne yazık ki Eskişehir’de bunu başaramadık. Belediyenin yaptığı bisiklet yollarına araçlar park etti…

Bisiklet yollarına araç park etmeme kültürümüzün yerleşmesine epey bir zaman var gibi gözüküyor!

GÜNÜN SÖZÜ!

Hayat bisiklete binmek gibidir. Dengede kalmak için, hareket etmeye devam etmen gerekir. Albert Einstein

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serdar 5 Haziran 2019 20:03

Tramvay larda kırmızı ışıkta beklesin..bak o zaman trafik sıkışıklığı oluyormu... görürsünüz...bu arkadaş boş konuşmuş...t.c. nin hangi ilinde görülmüş trafik ışıklarında beklemeden hep ona yeşil yanan toplu tasima aracı......

1 2 Cevap Yaz
Vatandaş Memed 4 Haziran 2019 22:53

Bir zamanların bisiklet şehri, Eskişehir'de bisiklete binmek zor... hem beni trafikte taciz ediyor, hem de bisiklet yoluna park ediyor. BİSİKLET YOLU AYRILMALI, BEYAZ ŞERİT FALAN HİKAYE . BURASI VİYANA DEĞİL...

0 2 Cevap Yaz
Wavvvv 4 Haziran 2019 14:24

Kurtoğlu sen herkesi ortalıkta geziniyo zannediyorsun . Ekmek peşinde akşama kadar mücadele eden insanlar var .

2 3 Cevap Yaz
Kurtoğlu 2 Haziran 2019 13:45

Daha iyi olur,altına arabayı alan işim var diyerek kendini haklı buluyor.Zaten şehir küçük,birde bu kadar fazla hususi arabanın olması? Yıl 2019,hala egzos gazı ve korna sesleri ciddi seviyede....

5 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi