Aşıya sonuna kadar güvenin

11 Aralık'ta gelmesi gereken aşılar 1 aylık gecikmeyle geldi.

15 Ocak 2021 09:39
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

11 Aralık'ta gelmesi gereken aşılar 1 aylık gecikmeyle geldi. Elbette bu durum hükûmetin başarısızlığıdır. "Dünya bizi kıskanıyor" palavralarının artık geçerliliği kalmadı. Yeni moda, "Bunlar var ya bunlar, Bunlaaaar tororistmiş!.." demek. Bir müddet de bu konularla milletimizi oyalar, dikkatleri ekonomi ve sağlık yönetimindeki beceriksizlikten başka yerlere çekeriz. Bu palavralar da bayatlayınca artık petrol mü buluruz, yoksa yerli uçan daire mi yaparız bilemeyeceğim artık.

Her neyse biz konumuza dönelim...

Son olarak Sağlık Bakanı Fahreddin Koca kameralar önünde Çin aşısını yaptırdı. Bilim Kurulu üyeleri de kendisini takip etti. Doğru olanı yaptılar ve halka güven telkin ettiler. Çin aşılarının güvensiz olduğu, işe yaramadığı gibi şayialar yayanların yatacak yeri yok...  Sırf iktidarı eleştireceğim diye kendi milletlerine büyük kötülük ediyorlar. Hükûmeti eleştireceksek neden gerçek pandemi rakamlarını gizledikleri veya aşıların neden Avrupa'da en geç bizim ülkemize geldiği gibi konulardan eleştirebiliriz. Ancak bilimadamlarının son derece güvenilir ve faydalı bulduğu bir aşıya güvensizlik yaratmak alenen bozgunculuktur.

Ben aşı için başvuruda bulundum ve sıra bana geldiği zaman koşa koşa gideceğim. Siz de aşıya sonuna kadar güvenin.

 

Siyaset karıştı

2021'e gelinmesiyle birlikte önemli gelişmeler olmaya başladı. Gelişmeler daha önce yaptığım, "2021 seçim yılı olacak" iddiasını destekler nitelikte. Tabii önce salgın hastalığı yenmemiz lazım. Hiçbir siyasi hırs, vatandaşımızın can sağlığından önemli olamaz. Koronavirüs etrafta dolanırken seçim sandıklarını koymak, belki de 100 binlerce vatandaşımızın canına kast etmek demektir.

Gelelim siyasetteki önemli gelişmelere...

Öncelikle AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın trafiği çok yoğun. Kısa süre içerisinde Sayın Devlet Bahçeli'yle tam üç kere görüştü. Yine Erdoğan HÜDA PAR ile dirsek temasına geçti ve Başkan İshak Sağlam, Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Ayrıca DSP Genel Başkanı da Erdoğan ile görüşmesinden sonra, "Her türlü teklife açığız" mesajı verdi. Yine Saadet Partisi'ndin Oğuzhan Asiltürk'le Sayın Erdoğan'ın görüşmesi de çok konuşuldu. Böylece Erdoğan – Perinçek – Bahçeli ittifakı genişletilmek ve güçlendirilmek isteniyor.

Bütün bunlar olurken Millet ittifakında da önemli gelişmeler oldu. Mesela İYİ Parti'den kovulan Ümit Özdağ, mahkeme kararıyla geri döndü. Artık Sayın Erdoğan'ın parti içinden kendisiyle temasa geçmesinin an meselesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yeni bir tehdit geldi. Kendisine gazete diyen bir paçavranın Yazı İşleri Müdürü, Kılıçdaroğlu'nun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması gerektiğini ileri sürdü.

Bütün bu gelişmeler Türkiye'nin hızla bir erken genel seçime gittiğini gösteriyor. İktidar cenahının erken seçim istemeyeceği açık. Ancak her ihtimale karşı tedbirlerini alıyorlar. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
millet 16 Ocak 2021 19:35

Hükûmeti eleştireceksek neden gerçek pandemi rakamlarını gizledikleri veya aşıların neden Avrupa'da en geç bizim ülkemize geldiği gibi konulardan eleştirebiliriz.ben sana yazayım.1, ingiltere 2150 000 2,Almanya 973 bin 3. İtalya 842 bin 4. ispanya 725 bin 5. Türkiye 600 bin

1 1 Cevap Yaz
millet 16 Ocak 2021 14:15

hangi avrupa ülkelerinde aşı uygulaması başladı yazarmısınız. lütfen bekliyorum

0 2 Cevap Yaz
eskişehirli 15 Ocak 2021 17:11

dünyada en çok aşılama yapan 2 ülke var BAE ve israil her ikiside daha %17 tüm dünyada yüzde çeyrek türkiye de %2 şimdi yorumlayalım

1 3 Cevap Yaz
millet 15 Ocak 2021 11:57

seçim 2023 de

2 5 Cevap Yaz
Aşı 15 Ocak 2021 09:48

Bulunabilirse yapılacak...

4 2 Cevap Yaz
millet

sıranı bekleyeceksin

0 3
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi