Arif uzayda: G.O.R.A

Cem Yılmaz… Ülkemizde markalaşan bir isim. İçinde bulunduğu projelerin neredeyse tamamında büyük ses getiren, beklentileri karşılayan, başarıya da ulaşan bir komedyen. G.O.R.A da onun başyapıtlarından diyebiliriz.

10 Kasım 2019 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere bir komedi filminden bahsedeceğim. G.O.R.A’dan… Ülkemizde gelmiş geçmiş en sevilen filmlerden olan G.O.R.A’nın IMDB puanı 8. 2014 yılında vizyona giren filmin başrollerini Cem Yılmaz, Özge Özberk ve Ozan Güven paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda ise Ömer Faruk Sorak oturuyor. Gelin filmin detaylarına bakalım. 

ÇOK SEVİLDİ
Cem Yılmaz… Ülkemizde markalaşan bir isim.  İçinde bulunduğu projelerin neredeyse tamamında büyük ses getiren, beklentileri karşılayan, başarıya da ulaşan bir komedyen. G.O.R.A da onun başyapıtlarından diyebiliriz. Vizyona girdiği dönemde büyük yankı uyandırmıştı G.O.R.A. Filmin replikleri dillere pelesenk olmuştu. Komedinin bilimkurguyla birlikte sunulması çok dikkat çekmişti. Hala da ülkemizdeki sinemaseverlere ‘En sevdiğiniz komedi filmi nedir?’ diye sorsak listede G.O.R.A mutlaka yer alacaktır. 

AŞK VE MACERA
Filmin konusuna değinecek olursak…  Arif, halı satan bir tüccardır. Kurnazlıklarıyla tanınan Arif, bir gün akıl almaz bir olayla karşılaşır. Dükkanına gelen müşteriler Arif’i kaçırarak G.O.R.A adlı bir gezegene götürür. Arif, kendine has kişiliği, konuşması ve kurnazca fikirleriyle bu gezegenden kaçmaya çalışır. Bir yandan komutan Logar ile karşı karşıya gelen Arif, diğer yandan uzaylı prenses Ceku’ya aşık olur. Hem aşk, hem macera içeren film bilim kurgu ile de bütünleşince tadından yenmez bir hal alıyor. Aynı zamanda filmde dünyaca ünlü filmlere de bol bol gönderme yapılıyor. Oyuncuların performanslarını da göz ardı etmemek gerek. Tüm renkleriyle G.O.R.A’yı hala izlemediyseniz şiddetle tavsiye edilir! 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serap 13 Kasım 2019 08:29

Merhaba, filmin vizyon tarihini 2014 olarak yazdınız ufak bir hata olmuş, 2004 olacak malumunuz :)

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi