Araplar astronot arıyor

Serkan Açıkgöz yazdı

10 Aralık 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Birleşik Arap Emirlikleri astronot adayları için iş ilanları yayınladı. Geçtiğimiz günlerde Mars'a kuracağı üsse ait projesini duyuran Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) astronot alımları için de ilk adımı attı. Üsse ait projelerini duyuran BAE, astronot adaylarına da çağrı yaptı.  Ülkenin uzay programına katılmak için başvurular resmen başladı. İş ilanında astronot adaylarının üniversite mezunu olmaları gerektiği bilgisinin altı çizildi. 600 bin kişiye ev sahipliği yapması planlanan kentte, hyperloop taşıma sistemi de yer alacak.
 
Hackerlar Bitcoin'i çaldı
Kripto para piyasası NiceHash, hacker'ların sisteme sızdığını ve 64 milyon dolar değerinde Bitcoin çaldığını duyurdu. Haber Reuters'ın haberine göre NiceHash Pazarlama Müdürü Andrej P. Škraba, saldırının oldukça profesyonel olduğunu ve 4 bin 700'den fazla Bitcoin'in kaybolduğunu ifade etti.
 
Mart’ta hizmete giriyor?
Youtube’un reklamsız video izleme servisi Youtube Red, 2018 Mart ayında hizmete giriyor. Öncelikle “YouTube Red” nedir ondan bahsedeyim kısaca.  “Youtube Red” videoları reklamsız olarak izlememizi sağlayan, abonelik gerektiren bir servis. Bu servis aslında ilk olarak YouTube Music Key olarak tanıtılmıştı. Kullanıcılar şarkıları reklam olmadan izleyebiliyordu. Fakat Google, Ekim 2015'te servisin adını YouTube Red olarak değiştirdi ve tüm videoları dahil etti. YouTube Red, ayrıca videoları arka planda ve çevrimdışında (Offline olarak) izleme imkanının yanısıra Google Play Music servisini de içeriyor. YouTube'un yeni müzik aktarım hizmeti, 2018 Mart ayında Remix adı ile başlatılacak. YouTube'un yöneticilerinden Lyor Cohen, şirketin YouTube Red video abonelik hizmetini, mevcut Google Play Müzik teklifiyle birleştirmeyi de planladığını açıklamıştı.
 
Apple, Shazam'ı satın alıyor
Çevrimiçi müzik servisleri son yıllarda hızla yaygınlaşmaya devam ederken, oldukça geniş bir arşive sahip olan Spotify karşısında müzik servisini çok daha popüler hale getirmek isteyen Apple’dan yeni bir hamle daha geldi. TechCrunch’ın paylaştığı bilgilere göre Apple Music servisini güçlendirmek isteyen firma, bir şarkıyı, televizyon programını, filmi veya reklamı tarayarak saniyeler içinde çalan müziği ortaya çıkaran Shazam‘ı satın alıyor. Satış iddiaları hakkında Apple ve Shazam tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, yaklaşık 400 milyon dolar karşılığında anlaştığı belirtilen iki şirketin de, resmi satış duyurusunu Pazartesi günü yapacağı iddia ediliyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi